TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Danisma Simdiden tesekkurler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Danisma Simdiden tesekkurler

Mesaj mturann » 04 May 2017, 22:27

Orient ve Seiko ikisi de Japon.
Orient de iyidir. seiko da.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj fortis » 04 May 2017, 22:51

Sistem 51 otomatik bir modeldir ancak bütünleşik bir saattir. Yani dışarıdan müdahaleye kapalıdır. Bakım ve tamir gerektirdiğinde saatin mekanizmasına müdahale etmek imkansız. Ben bir kaç modelini inceledim. Ancak malzeme kalitesini pek beğenmedim. Orient ve Seiko modellerine bakmanızı tavsiye ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj harun » 04 May 2017, 22:55

swatch sistem 51'i bir satıcıda inceledim, bayi çalışanı saatte eta makine kullanıldığını, %100 isviçre yapımı olduğunu söyledi, doğru ise bu özellik ve fiyatta eşdeğer saat bulmanız mümkün görünmüyor, 90 saatlık güç rezervi de cabası, bu özellik bir çok pahalı saatte yok,

orient ve seiko'nun birleştiğini, aynı ana firma altında faaliyet gösterdiklerin bir yerde okumuştum, ama marka olarak bağımsızdırlar, her ikisi de f/p oranı olarak en ideal saatlerdendir, distribütör garantili olarak satın alırsanız bir sorunda servisine yaptırabilirsiniz, otomatik saat için ilk tercih edilecek markalardır. iyi kullanıldığında evladiyelik olabilirler,

quartz saat alacaksanız da yine seiko, orient, citizen, casio gibi japonlara, ya da tissot, claude bernard gibi swisslere bakabilirsiniz, sakın hilfiger, diesel, armani, lacoste gibi markaların cazibesine kanmayın.
Kullanıcı avatarı
harun

Mesaj erce » 04 May 2017, 22:58

bilgiler icin tesekkurler bir kac marka ve model begendim bakiyorum suan
Kullanıcı avatarı
erce

Mesaj erce » 04 May 2017, 23:30

bahsettigim swatch bir tane orient FKV00003B0 ve Seiko SKS521P bu ucu arasinda kaldim swatch in teknik mudehale olayi beni korkutuyor ve birde seiko ve orient kosovali saat diye bir yerden almayi dusunuyorum firma hakkinda bilginiz varmi
Kullanıcı avatarı
erce

Mesaj fortis » 04 May 2017, 23:43

harun yazdı:swatch sistem 51'i bir satıcıda inceledim, bayi çalışanı saatte eta makine kullanıldığını, %100 isviçre yapımı olduğunu söyledi, doğru ise bu özellik ve fiyatta eşdeğer saat bulmanız mümkün görünmüyor, 90 saatlık güç rezervi de cabası, bu özellik bir çok pahalı saatte yok,

orient ve seiko'nun birleştiğini, aynı ana firma altında faaliyet gösterdiklerin bir yerde okumuştum, ama marka olarak bağımsızdırlar, her ikisi de f/p oranı olarak en ideal saatlerdendir, distribütör garantili olarak satın alırsanız bir sorunda servisine yaptırabilirsiniz, otomatik saat için ilk tercih edilecek markalardır. iyi kullanıldığında evladiyelik olabilirler,

quartz saat alacaksanız da yine seiko, orient, citizen, casio gibi japonlara, ya da tissot, claude bernard gibi swisslere bakabilirsiniz, sakın hilfiger, diesel, armani, lacoste gibi markaların cazibesine kanmayın.

Sistem 51'de eta makine olduğu bilgisi yanlış. Sistem 51, 51 parçanın merkezi bir vida ile birleştirildiği yenilikçi bir mekanizma. Swatch'ın internet sitesinde detaylı bilgi bulabilirsiniz. Malzeme kalitesi çok yüksek değil. Kasada kullanılan materyalın paslanmaz çelik olmadığını, içeriğinde çeliğin de bulunduğu bir alaşım olduğunu düşünüyorum. Kalitesiz bir görüntüsü var. Ön cam mineral, arka cam ise plastik. Keza bilezikte kullanılan deri ve çelik de çok kaliteli diyemem. Ben olsam bu fiyata daha kaliteli malzemelere sahip bir orient veya seiko'yu tercih ederdim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj harun » 05 May 2017, 13:48

doğrudur, eta makine hususu bana da mantıksız gelmişti, bu makineyi kullanan diğer saatlere göre neden bu kadar ucuz diye sorduğumda satıcı kem küm etmişti,
Kullanıcı avatarı
harun

Mesaj erce » 05 May 2017, 23:08

kafayi yemek uzereyim hala adam gibi bir saat begenemedim maddiyat 700-750 tl arasi sifir olacak saat siteler allak bullak etti beni varmi arkadaslar oneriniz lutfen yardimci olun :( :(
Kullanıcı avatarı
erce

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: DenizÇ ve 113 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners