TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500-600$ Aralığında İsviçre'li Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 500-600$ Aralığında İsviçre'li Tavsiyesi.

Mesaj razz » 24 Ara 2010, 01:45

Tufan Saat.. Fiyat mevzusu TR'den görerek alışveriş yapmanın hediyesi diyelim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: 500-600$ Aralığında İsviçre'li Tavsiyesi.

Mesaj Bond » 24 Ara 2010, 03:24

Punk geçmiş olsun. :( Özel kargo firması kullandığın için mi sorun oldu? Bilgi verebilirsen tüm üyelerimiz içinde faydası olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: 500-600$ Aralığında İsviçre'li Saat Tavsiyesi

Mesaj punk » 24 Ara 2010, 03:39

Sorduğun için teşekkürler Bond. İnsanları aydınlatmak için bir açıklama yapayım;

Önce Fedex ile 3 günde Glycine'im ülkeye giriş yaptı. Ki bu inanılmaz bir hız benim için... Ekstra kargo ücreti ödemedim. Derken o başlığı açtıktan 3 gün sonra kapım çalındı, kargocunun elinde "Ordino" belgesi vardı. Adını yanlış hatırlıyor olabilirim ancak tek bildiğim 3-4 sayfa belgeye Ordino ücreti diye 150 lira verdim. Bu henüz başlangıç.(Bu arada ordinoyu aldığım yer de, kargonun tutulduğu yer de İkitelli Fedex)

Daha sonra AHL Kargo bölümüne gittim. C Terminalinde bir de yaklaşık 3.5-4 saat belge işleri sürdü. Muameleci buldum vs. Daha sonra oraya da gümrük vergisi olarak sadece 120 lira ödedim ki bu oldukça makul.

Derken geri döndüm elimdeki "vergi ödendi" belgeleriyle birlikte İkİtelli'deki Fedex deposuna. Bir de orada 2 gün depoda beklediği için 110 lira ödedim. Oldu mu sana 380 lira Neredeyse 400 lira yani Neredeyse saati aldığım fiyatı bir kez daha ödedim üstelik bir "HİÇ UĞRUNA".
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj punk » 24 Ara 2010, 03:46

Bu arada bir kötü haber de Uhr'dan geldi. Adamlardan almak istediğim saatin stoklarına kalmadığını maillemişler bugün. Sitelerinde de o modeli kaldırmışlar.

Bendeki mi bahtsızlık acaba :(
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Bond » 24 Ara 2010, 03:56

Tahmin etmiştim, tekrardan geçmiş olsun. Aslında keşke forumdan görebilseydin yada sorsaydın, hem aynısı bazı üyelerin başına gelmişti hemde birkaç kere bilgi vermeye çalışmıştık farklı konularda.

Bu tarz ürünleri satın alırken satıcının bulunduğu coğrafi bölgeye göre ülkemizdeki PTT Posta Hizmetleri ile çalışan ulusal kargo firmaları tercih edilmeli. Örnek USA'den alırken USPS, UK Royal Mail, DE DHL-Deutsche Post ( Özel DHL değil), Asya için EMS ve JP Japon Post gibi. Bu ürünler PTT Posta Gümrüklerine gelir, oraya giderek sadece örnek buna ödediğin 100-120 TL vergiyi ve az bir rakam pul ve işlem masrafı ile ticari olmayan ürünleri teslim alabilirsiniz. Bu posta hizmetlerinde de bir çok takipli ve hızlı seçenekte var. Henüz ülkemizde FedEx, UPS, DHL gibi özel firmaların ordino ve gümrükleme uygulamaları hem tam bir standarda oturmadı hemde fiyatlandırmaları yabancı ülkelerdeki ile çok farklı.

UHR'dan saat alırsanda özellikle belirt Deutsche Post - DHL ile göndersinler, normal posta yani. Yoksa o saat çok uygun fiyatlı olsa dahi özel firma ile gene bu tüm masrafları ödemek zorunda kalırsın. Bu tarz bir durum olursa o kadar masraf ödemek yerine ürünü kabul etmeyip geri göndererek tekrar doğru posta ile göndermelerini istemekte bir seçenek. Elbette zaman kaybı olacaktır ve gene masrafın olur ama bu kadar gereksiz yere olmaz. ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Eterna » 24 Ara 2010, 09:35

Değerli Dostlar bu benimde başıma geldi bir iki kere. O gün bugün fedex, ups falan kullanmadım. Bunun adı aslında üç kağıtçılık. Ben gümrük firmalarında çalışan 2-3 arkadaşıma ulaştım konuyu anlattım. Ve sordum.

fedex e para ödüyorum ve hizmet alıyorum. Ama fedex hizmetini yerine getiremiyor çünkü gümrükte sorun çıkıyor. Tamam eyvallah diyorum bende fedex e diyorum ki bir kağıt verin bana gümrüğe gideceğim. 150 TL öde bana diyor. Bu nasıl bir saçmalıktır? Ben zaten senin müşterinim, sana para ödedim. Bir kağıt için benden kargodan çok para istiyorsun! Bitmiyor daha sonra gümrük müşavircisi bulacaksın öde babam öde yani..

Herkesin verdiği cevap; saçma sapan para almak için yapılan birşey oldu. Bir tandığım orayı birbirine kattı. Sen benden nasıl 150 TL istersin diye. Müdür falan geldi para almadan ordino yu güzel güzel verdiler.

Ben çoğunlukla ulusal kargoları kullanmaya çalışıyorum o zamandan sonra. Bir sorun çıkarsa git gümrüğe iki kuruş öde al evine geri gel. En güzeli...

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj punk » 24 Ara 2010, 14:42

Sevgili Eterna;

İşte bunun maalesef farkında olmayan benim gibi arkadaşları aslında bilgilendirebilmek için, bu postları alıp yeni bir başlık açılmalı. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Tolgi06 » 24 Ara 2010, 20:20

ebaydan aldığımız seiko coutura kinetic tüm çabalar rağmen(100 $ altı gösterme .gift diye işaretleme) gümrüğe takıldı.usps le geliyordu.sonuç olarak %20 vergi+2 tl ardiye ücreti ödeyerek saati aldık. yani yerel posta servisleri en mantıklısı
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners