TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤lgin癟 Saat Tasar覺mlar覺 ve Tasar覺m Fikirleri

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

襤lgin癟 Saat Tasar覺mlar覺 ve Tasar覺m Fikirleri

Mesaj Archezia » 21 Ara 2010, 18:02

Asl覺nda akl覺mda sadece tek bir soru vard覺 ama nereye yazaca覺m覺 bilemedim. Ben de bir konu a癟ay覺m dedim. Bazen saatler hakk覺nda akl覺ma deiik 繹zellikler daha dorusu var olan 繹zelliklerin deiik uygulamalar覺 geliyor. Bir k覺sm覺na bir s羹re sonra rastl覺yorum baz覺 saatlerde. Ama baz覺 eyler oluyor ki 繹yle bir saat var m覺 yok mu bilemiyorum. oumuzun akl覺na mutlaka b繹yle eyler geliyordur. u 繹zellii olan bir saat olsa diye. Burada hem bu tarz fikirleri paylaal覺m hem de bu fikirlerin ger癟ekletirilmi olanlar覺 varsa bilen arkadalar sayesinde 繹renelim diye d羹羹nd羹m. (ounu bizden 繹nce d羹羹nm羹lerdir heralde.) Ben 癟ou 羹yeye g繹re yeni olduum i癟in saat d羹nyas覺nda pek fazla ilgin癟 tasar覺ml覺 saat bilmiyorum. Ama akl覺ma 癟ok ey geliyor saatlerde olmas覺n覺 istediim. Yine ayn覺 sebepten dolay覺 yani saat d羹nyas覺nda yeni olmamdan dolay覺 o 繹zelliklere sahip bir saatin olup olmad覺覺n覺 bilemiyorum. Bu konuda yard覺ma ihtiyac覺m var i癟im i癟imi yiyor 癟羹nk羹 bazen (: Ben bu y羹zden akl覺ma gelen fikirleri paylaarak balayaca覺m. Ama fikir d覺覺nda sadece ilgin癟 tasar覺mlar覺 da burada paylaal覺m k覺saca癟

Mesela ben GMT bir saatte kadran kenard覺ndaki ehirlerden istediimizi se癟ebilsek ve GMT k覺sm覺 oraya ait saati g繹sterse diye bir hayal kurmutum. Sonra A. Lange & Sohne'de b繹yle bir model olduunu g繹rd羹m aa覺daki videonun sonlar覺nda. Eer baka modeller de varsa g繹rmek isterim.

Sonra Oris'in Pointer Date tarz覺n覺 ilk g繹rd羹羹mde akl覺ma gelmiti g羹zel olur diye. Baka bir konuya da yazm覺t覺m. Ama hen羹z g繹remedim 繹yle bir saat. Fikrim 繹yle normal saatlerde ki date wheel pointer date modellerde olduu gibi kadran覺n en d覺覺nda olacak. Ama g羹n羹 g繹steren ekstradan bir kol yerine saat 12 yada 3 y繹n羹nde tercihe bal覺 k羹癟羹k bir imle癟 olacak ve tamam覺 g繹r羹nebilir olan date wheel d繹necek g羹nler ge癟tik癟e. Uygulamas覺 olduk癟a kolayd覺r san覺r覺m bunun mekanizmaya. Ama g繹rmek isterim b繹yle bir saat varsa. Bilenler varsa ve payla覺rlarsa sevinirim.

Akl覺ma son gelen ve beni bu konuyu a癟maya iten fikir ie 繹yle. Umar覺m b繹yle bir saat vard覺r 癟ok istiyorum 癟羹nk羹 g繹rmeyi. imdi tarif etmeye 癟al覺ay覺m. Klasik bir saat d羹羹n羹n, rakam yok hi癟 羹zerinde sadece indexler var. Mesela Visodate gibi. Kadran sandvi癟 kadran saniye indexleri de dahil. Ama alttan ikinci bir kadran g繹r羹nm羹yor. O sandvi癟 kadrandaki index deliklerinin i癟inde metal 癟ubuklar var index olarak. Hafif kadrandan y羹ksek duruyorlar. Ve bu saatte saniye kolu yok. Saniye kolu yerine saat hangi saniyedeyse o saniyedeki index hafif癟e y羹kselecek. Saniye ge癟ince de o index al癟al覺rken bir sonraki index y羹kselecek. Yani sizin anlayaca覺n覺z saniye ge癟tik癟e meksika dalgas覺 gibi -hafifce ama- dalgalanacak indexler. Umar覺m vard覺r b繹yle bir saat, ben de rahatlar覺m. Yoksa biri 羹retene kadar rahat yok bana (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Re: 襤lgin癟 Saat Tasar覺mlar覺 ve Tasar覺m Fikirleri

Mesaj herofb » 21 Ara 2010, 18:13

Archezia iyi d羹羹nm羹s羹n ger癟ekten enteresan bir konu olaca覺n覺 hissediyorum.Bu arada meksika dalgas覺 s羹permi :)
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj drk » 21 Ara 2010, 19:05

Archezia ikinci bahsettiinden baz覺 markalar yap覺yor. Mesela Orisin baka bir modeli. Doru anlam覺覺md覺r umar覺m.

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj punk » 21 Ara 2010, 19:51

O deil de, abi bu nas覺l bir i癟iliktir; nas覺l bir emektir? M羹hendislii b覺rak覺p adamlara mail at覺yorum, al覺n beni yan覺n覺za stajyer olarak diye. Kar覺n tokluuna 癟al覺覺r覺m... S覺rf bir saatin haz覺r olduunu g繹rebilmek, 癟al覺覺yor olduunu g繹rmek dahi m羹thi bir hazd覺r eminim.
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

Mesaj drk » 21 Ara 2010, 19:56

Oristen bahsediyorsun deil mi? :D
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Mesaj punk » 21 Ara 2010, 20:09

@drk

Oris'ten umudumu kestim. ):
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

Mesaj Archezia » 21 Ara 2010, 21:10

drk yazd覺:Archezia ikinci bahsettiinden baz覺 markalar yap覺yor. Mesela Orisin baka bir modeli. Doru anlam覺覺md覺r umar覺m.

Resim

Hocam bu zaten normal 2824'羹n kadrans覺z hali gibi birey. O date wheeli kadran覺n en d覺覺na mesela burda Oris yazan yere koysunlar kadran da normal kadran olsun.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

Mesaj drk » 21 Ara 2010, 21:19

Bu olur mu?

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kocak04, ofis ve 209 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners