alihoca yazdı:Saatten anlayıp anlamama işini bir tarafa bırakırsak, şu saatin görüntüsüne baktığımda estetikten zerre kadar bir şey göremedim. Saat üstadları beni affetsin ancak samimiyetle söylüyorum ki bu saate değil 10000 dolar 1000 TL bile vermem ben şahsen.
erenedip yazdı:alihoca yazdı:Saatten anlayıp anlamama işini bir tarafa bırakırsak, şu saatin görüntüsüne baktığımda estetikten zerre kadar bir şey göremedim. Saat üstadları beni affetsin ancak samimiyetle söylüyorum ki bu saate değil 10000 dolar 1000 TL bile vermem ben şahsen.
Tasarim guzel be hocam o kadar da degil:) bin liradan versinler alirim 5 tane:))
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hellhound yazdı:Ben Tag Heuer'ın ağırlıklı olarak inhouse mekanizma kullanmamasına gücenmeyenlerdenim. Hiç kullanmayabilirdi de... 1950-1970 yıllarında neredeyse bütün üreticiler aynı mekanizmaları kullanırken Heuer tasarımları ile otomobil sporlarında ikon haline gelmeyi başarabilmiş bir marka Heuer. Aynı zamanda "bu kadar köklü bir miras nasıl boşa harcanır" konusunun da en büyük horolojik örneği... Herneyse elbet konuşuruz bu durumu başka bir başlıkta.
Tag Heruer, kilimanjaro'nun örnek verdiği gibi Omega, Oris vs gibi tarihinde inhouse mekanizma üretip gidip de sonradan dışardan mekanizma tedariğine dönmedi. Bugün en değerli Heuer (Techniques d'Avant Garde anlamına gelen TAG, 1985 yılında ön isim olarka eklendi) saatlerde kullanılan mekanizma Valjoux 72 iken markanın ilk in-house mekanizmasını 2010 yılında üretmiş olması da garip değil. Garip olan, ilk in-house mekanizma sonrası arada tek bir kalibre bile geliştirmeden tourbillon mekanizmanın tanıtılması... Emekleme dönemi bitmeden olimpiyatlara katılan bebeğe ne kadar güvenilirse Carrera Tourbillion da o kadar güvenilir benim gözümde. Tabi olimpiyatlara katılacak atlet 1887 kalibrede olduğu gibi Seiko değilse...
Sonuç olarak Carrera Tourbillon kocaman bir pazarlama balonu olduğu için saat meraklıları arasında pek değer verilmediği gerçek. Ancak tartışma konusu yaparak bile yeteri kadar değer verdiğimizi düşünüyorum. Amaç ucuza tourbillon sahibi olmaksa da 400 dolarlık fiyat etiketiyle AATOS Tiago iş görecektir
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 62 misafir
|