TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Majak Rus Guguklu Saat Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Majak Rus Guguklu Saat Bilgi

Mesaj TheCooper » 18 Ara 2010, 17:58

Arkadaşlar resimdeki saat hakkında bir bilgisi olan var mı?

Teşekkürler...

Resim
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Re: Majak Rus Guguklu Saat Bilgi

Mesaj gurcaglar » 28 Ara 2010, 22:53

Merhaba,

Sovyetler Birliği üretimi olan bu guguklu saat 1960 yılı Sovyetler Birliği Saat ürünleri kataloğunun 226. sayfasında yer alıyor. Saati üreten fabrikanın adı Serdobskiy Çasovoi Zavod /Serdobskiy Saat Fabrikası(сердобский часовой забод) Serdobsk Penza yakınlarında yer alan bir yerleşim birimidir ve bir endüstri bölgesidir. Saatiniz olasılıkla 1960lardan önce de üretilen ve 1990lara kadar üretilmeye devam edilen bir modeldir. Sizinkinin yaşını resimlerden tahmin etmek zor olsa da 1970-1980lerin sonuna kadar olan bir dönem içine yerleştirebiliriz. Saatin mekanizmasının modeli ise 11чг (11ÇG)dir. МАЯК (Majak/Deniz feneri demektir) adını taşıyan marka duvar ve masa saatleri üreten bu fabrika ne yazık ki artık yok. МАЯК (Majak) markası yine Sovyetler Birliği döneminde 1950lerde ünlü Poljot (1 Numaralı Moskova Saat Fabrikası) tarafından üretilen yüksek kaliteli kolsaatlerinde de kullanılmıştır, markaların aynı olması kafa karıştırabilir diye belirtmeliyim, ama fabrikalar hem bir birinden çok uzaktadır hem de üretim alanları çok farklıdır. Aşağıda 1960 kataloğunda yer alan resimleri bulabilirsiniz. Sovyetler Birliği'nde üretilen saatler gibi sağlam ve yorulmak bilmez bir mekanizmaya sahiptir. İyi bir temizlikten sonra ömür boyu size saat başlarında ve yarım saatlerde guguk kuşuyla zamanı hatırlatır. Güle güle kullanın, Mutlu ve Sağlıklı Yıllar,
A.G.
Resim
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Bond » 29 Ara 2010, 04:36

Gürçağlar özenle yazılmış ayrıntılı bilgiler ve katalog resimleri için çok teşekkürler. :thumbup: Bilginize ve aktarım stilinize hayran olmamak elde değil ve okumak büyük keyif. Paylaşımlarınızın devam etmesi dileği ile.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 29 Ara 2010, 05:16

Sevgili Bond,

Keyifle okumanız beni memnun etmeye kafidir, nezaketiniz için müteşekkirim.
Nice yıllara,

A.G.
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj TheCooper » 29 Ara 2010, 08:07

Bütün emeğiniz için teşekkür ederim.Bilgiler gerçekten çok yararlı oldu ...
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Mesaj sedir » 29 Ara 2010, 09:51

Bilgiler için teşekkür ederiz.
Katalogdaki resim ile TheCooper'ın verdiği resim farklı saatleri gösteriyor. Bunlar aynı mekanizmayı farklı kasada kullanan iki saat sanırım.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj gurcaglar » 29 Ara 2010, 13:23

The Cooper, rica ederim. Güle güle kullanın.
Sedir,

Katalogtaki resim evet aynı kasa değil, kuşkusuzdur ki tek model çoklu talebi asla karşılamaya yetmez, zira 1960'daki modelin daha sonra ne kadar çeşitlendiğini görüyoruz. Diğer yandan The Cooper'ın kasası bana göre daha latif 1960 kataloğundaki modele göre. Rus köy evlerinin (izba/ изба denir bu evlere, en azından benim yaşadığım bölgede konuşulan Türkçe'de terk edilmiş sahipsiz evler için izbe kavramı kullanılırdı ben çocukken ve bu kavram Rus köy evleri olan izba'dan alınmıştır) cephesidir aslında, geçme tomruklardan yapılan bu evler çok sağlamdırlar, ısı yalıtımları iyidir ve genellikle iki katlı olarak inşa edilirler, ben 300 yaşında olanlarını gördüm. Nasıl ki Almanların guguklu saatlerinde Schwarzwald'ın Chalet'lerinin cephelerini görüyoruz, Sovyetlerin guguklu saatlerinde de izbaların cephelerini-bir nazire olarak görüyoruz. Hoş değil mi? İşte bu da referansı :http://en.wikipedia.org/wiki/Izba Bu da Schwarzwald'ın Chaletlerinden bir örnek:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Schwarzwaelder_Bauernhaus_um_1900.jpg
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj mlm » 29 Ara 2010, 23:13

Hayran olmamak elde değil, diğer başlıklar da dahil olmak üzere verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Gürçağlar, ben çok faydalanıyorum..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners