Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
Ben de konuyu açan adını yazmakta zorlandığım ( ) üyenin beğendiği saat aralığında alternatif ararken gözüme takıldı. Onun için sormuştum. Açıkçası bazı modellerini ben "bile" beğendim.
TSF'ye hoşgeldin. Renk olarak güzel saat ama Tommy logosundaki lacivert kadrandaki sahra kahve tonlarına uymamış. Saatin genel kadran ve kasa kalitesine idare eder diyebilirim. Biraz daha düşük fiyatta bulursan alınabilir elbette çok beğendiysen. Ama yakından bakalım; Chrono bölümleri biraz uyumsuz duruyor, küçük kalmış. Numerik indexler güzel ve temiz duruyor. Mekanizma bilgisi yoktu Quartz Chrono ama Çin mi, Japon mu şu an bakamadım. İmitasyon deri kayış iyi değil yakından bakınca. Genel detaylar zayıf saatte ibre vidası falan ortalamamış birde örnek yüksek çözünürlükteki resimdeki saatin kadranı eğri yerleştirilmş Sana gelecek elbette bu olmayacaktır ama görmeden bu saat alınmaz diyorum.
Düşününce quartz flieger model aklıma gelen, Junkers, Junghans, Graf-Zeppelin olabilir bütçene uygun ama Türkiyede bulamazsın. Zaten önerilmiş onlarda şimdi gördüm. Steinhart, Archimede vb automatic pilotlara baksan onlarda TR'de yok, birazda fiyatları yüksek kalır. Biraz danışmadaki X TL'ye kadar saat başlıklarını incelemenin faydası olacaktır.
Ayrıca bileziği değiştirilerek çok farklı görüntü alınabilecek, benzer kadrana sahip Seiko5'ler de var. Fiyat çok cazip (60USD) ancak çapı 36 mm. Yine de bir resim ekleyelim.
ben de tommy hilfiger kullanıyorum. Son pil değişiminde saatçi pil değiştirirken çok zorlanmıştı. çift kapak varmış saatte. 100 metre su geçirmezliği var saatin zaten. Usta tek başına saati açamayınca, 2. bir usta yardıma geldi ve ustaların 3-4 dk sını aldı pil değiştirmek. Ama ustalar çok övmüştü saatin kalitesini.