TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Edifice EQB-500D-1A Hakkında Fikriniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Casio Edifice EQB-500D-1A Hakkında Fikriniz?

Mesaj Cruciatus » 04 Şub 2017, 17:56

Bizzat koluma takıp denediğim bir saat. Kolda çok şık duruyor. Üstelik kaba da değil oldukça zarif vir duruşu var. İşçiliği ciddi manada iyi. Ayrıca mat ve parlak alanlar iyi dengelenmiş. Saat kolda kendini gösteriyor. Uygun ışık aştında ışıl ışıl duruyor. Evet kadran gereksiz kalabalık ama çok da abes değil. Bunun bir üst modeli var içinde mavi bir dünya var..eqb600d.. O daha az karmaşık.. O da düşünülebilir..

LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj berattorgut » 04 Şub 2017, 18:01

Herkesin dediği gibi çok karmaşık birde teknolojik şeyler bence saate yakışmıyor bu tür şeyleri horolojiye sokmaya çalışanlardanda nefret ediyorum Seiko dahil :x
Ve o saat bir milletin kaderini değiştirdi
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Mesaj Hydrophobia » 07 Şub 2017, 13:10

Öncelikle saatin kullanma kılavuzuna bakmak isteyenler şu linkten ulaşabilirler (Türkçe) :
http://support.casio.com/global/tr/wat/manual/5419_tr/YLGNSYvamrhumn.html
En azından almayı düşünenler genel bir fikir sahibi olabilir bu saatin neler başarabildiği hakkında.

Saati 1 yıldan uzun bir süredir kullanıyorum. Öncelikle eksi yönlerinden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi mükemmel bilgili ve ileri görüşlü(!) devletimiz kış saati uygulamasını kaldırdı ve bu yüzden saatlerimizi gmt+3 olarak ayarlamak zorunda kaldık. Maalesef Casio üçüncü sınıf ülkelerle uğraşmak istemediği için uygulamasına güncelleme göndermedi ve bu değişikliği uygulamaya yansıtmadı. Bu yüzden uygulama ile saati her eşleştirdiğiniz de saat otomatik olarak kendini gmt+2 ye göre ayarlıyor. Bunu çözmek için benim bildiğim iki yol var. Ya kendiniz manuel olarak ayarlayacaksınız yada ikinci saat dilimini gmt+3 olarak ayarlıyıp telefon ile saatin bağlantısını kestikten sonra ikinci saat dilimine geçeceksiniz. Ben ikinci yöntemi kullanıyorum manual olarak ayarlamamak için ama bu yöntemde ikinci saat dilimini tamamen işlevsiz kılıyor eğer yerel saati gmt+2 olan bir yer ile ilginiz yoksa.

Yukarıda ki ciddi soruna rağmen saati hala düşünenler var ise pozitif yönlerinden bahsedeyim. Bu saat tam anlamı ile yarı-akıllı bir saat. Akıllı saatler kadar işlevsel değil ama onlar gibi prize bağlı yaşamak zorunda da değil. Güneş enerjisi ile çalışması çok yerinde bir tercih olmuş. Bunun dışında mail kutunuza yeni birşey gelip gelmediğini tek bir tuşa basılı tutarak öğrenebiliyorsunuz. Yoğun insanlar için pek kullanılacağını sanmıyorum ama güzel bir deneme olmuş. Ayrıca saati ayarlamak için tepe kolu ile uğraşmamak güzel bir avantaj. İnce ayarlara kadar herşeyi uygulamadan yapabiliyorsunuz.

Gelelim asıl soruya. Eğer maddi durumunuz uygun ise ve devletin kış saati uygulamasına tekrar geçiceğine inanıyorsanız bir şans verebilirsiniz bence. Gayet eğlenceli bir saat. En azından yazın kullanabilirsiniz :D
Ama tek bir atış hakkınız var ise quartz saat için bu miktar biraz fazla gibi. Bunun yerine gayet güzel bir otomatik seiko veya orient alabilirsiniz.

Küçük bir wrist-shot:
Resim
Kullanıcı avatarı
Hydrophobia

Mesaj uguurcan » 08 Şub 2017, 11:49

arkadaşlar kolay gelsinn eqb 510 var bende de ama birtürlü tarihi ve gün göstergesini ayarlıyamadımm nasıl ayarlaya biliriz acaba
Kullanıcı avatarı
uguurcan

Mesaj Eterna » 08 Şub 2017, 13:33

Sanırım Ersa nın resmi sitesinde aradığınız kullanma kılavuzu mevcut;

http://www.ersa.com.tr/casiokilavuz

http://support.casio.com/tr/manual/manual.php?cid=009
Kullanıcı avatarı
Eterna

Casio Edifice EQB-500D-1A Hakkında Fikriniz?

Mesaj ozanxos » 10 Şub 2017, 21:54

Brn kesinlikle EQB 510 diyorum . Kadran kalitesi çok daha iyi ve karmaşası daha az . Güneş enerjisi de çok iyi güç tasarrufu uçak modu vs var . Kapalı kutuya koyarsanız saat duruyor ama bir daha dışarı çıkarırsanız kaldığı yerden devam ediyor ve kesinlikle geri kalmıyor .
Ek olarak şarj olması için güneş ışığı gerekmiyor florasan ışığından bile şarj oluyor . Netice olarak kesinlikle öneririm [emoji106]
Bu da benimkinden bir görüntü [emoji106]

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ozanxos

Mesaj thancell » 22 Şub 2017, 15:47

Herkese selamlar,
Öncelikle saat dilimi GMT+2 olmamız gerektiğini düşünen bir saat ve kış saatinde saatleri ülkecek geri almadığımız için gizli bir GMT+3 ülkesi haline gelen canım memleketim arasındaki kavram kargaşasının tam ortasında buluyorsunuz kendinizi... ılımlı arabulucu olmak zorundasınız, zira bir çuval para verilmiş...:)
Tamam çok şık, klasik saat severler için teknoloji ile buluşması anormal güzel... çok sık seyahat edenler için çok pratik saat ayarlaması yapabiliyorsunuz, solar enerji ile şarj vs uğraşmıyorsunuz, koy çekmeceye karanlıkta kendini uyku moduna alıyor, aylar sonra çıkart hemen başlıyor çalışmaya hem de en doğru zamanda. Daha sayamadığım bir çok özellik (Almak isteyen arkadaşlar inceler zaten).
Ancaaak bu problemi aşmak için yorum yapan arkadaşlardan birisi; dünya saatini Kiev ayarlayıp ana kadranı da gmt+2 de kendi haline bırakıp ardından kiev'e gitmiş gibi kadranların yerini değiştiriyor hoop al sana doğru zaman... pratik bir çözüm. Günlük güncelleme yapması gereken saati;"Aman sakın güncelleme yapma" "gmt+2 ye döndürme, beni de yorma" diye bluetooth bağlantısını kesince oluyor sana sünnetinde aldıkları saatin aynısı...akrep ve yelkovana bakar kalırsın, verdiğin bir çuval parayı düşünüp Fatmagül gibi duşta ağlamak istersin...
Neyse gelelim mevzuya; Benim başka bir önerim var bu kargaşanın düzelmesi için (yok yok, kışın kullanmayalım olsun bitsin demeyeceğim). Casio watch+ programını silip yeniden yükleyince ilk senkronizasyonda hoop bakıyorsunuz telefondaki saatin aynısı. Ama hemen heveslenmeyin ve kışın soğuk havalarda sakın güncelleme yapmasına izin vermeyin. Benim gibi araç kiti kullananlar bluetooth u kapatamadığı için çok sinsice bir plan yaptım ve güncelleme saatini gece 02:00 a ayarlayıp yatarken saati salondaki masa üstüne, telefonu da baş ucuma koyunca gece 2 de birbirlerini göremedikleri için güncelleme de yapmıyorlar oluyor bitiyor.
Kış saati uygulaması bitse de şöyle göğsümüzü gere gere bluetooth a abansak, "hadi koçum güncelleyiver saatimi hergün aynı saatte" diye kasım kasım kasılsak diye bekler olduk. saygılar
Kullanıcı avatarı
thancell

Mesaj dakikpolis34 » 11 Mar 2017, 00:29

Benim anlamadığım bir konu bu yüz ölçümü büyük olan ülkeler tamam mı bir ya da birkaç saat dilimi mi kullanırlar?
Kullanıcı avatarı
dakikpolis34

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 106 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners