TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Sirkeci Saat Esnaf覺n覺n Tavr覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sirkeci Saat Esnaf覺n覺n Tavr覺

Mesaj AlWinchester » 03 ub 2017, 17:21

Eterna yazd覺:Bu konuda % 100 emin olduum bir g繹zlemimi daha aktaray覺m. L羹ks saatlerin sat覺ld覺覺 bir maazada kolunuzdaki saate bak覺l覺yor. Ve g繹receiniz ilgi bununla paralel oluyor. Tamam belki her maazada kesinlikle olmayacakt覺r ama 癟ounda g繹rd羹m bunu. L羹ks derken sadece en 羹st segment deil, Longines, Tag Heuer vs. kaliteli markalarda dahil buna.

Bunu ilk olarak seneler 繹nce imdi kapanm覺 olan bir maazada anlad覺m. Kolumda Tag Heuer vard覺. 襤癟eriye girdim, bir iki model sordum. Ben fark etmedim bile, sat覺c覺 kolumdaki saati incelemi. Bir ara kusura bakmay覺n sizi de yoruyorum dedim. - Rica ederim, kolunda Tag Heuer olan biri saatleri seviyordur ilgilidir, yard覺mc覺 olmak b羹y羹k keyif gibisinden bir ey s繹yledi.

a覺rd覺覺m覺 hat覺rl覺yorum. Daha sonra baka yerlerde bir iki kere test ettim. Saat denerken saatimi 癟覺kar覺p tezgah覺n 羹zerindeki koruyucu k覺sma koyduumda hafif sa sol yaparak saatin markas覺n覺 g繹rmeye 癟al覺覺yor 癟ou sat覺c覺. Hatta g繹remezse d羹zeltiyormu gibi yap覺p bak覺yor.

Hep merak etmiimdir. Kolumdaki 60 dolarl覺k Seiko 5 ile Zorlu avm de 羹st segment bir saat maazas覺na girsem g繹receim ilgi farkl覺l覺k g繹sterecek midir acaba?

Muhtemelen g繹sterecektir. Ge癟tiimiz y覺l ABD'de, senelik geliri yakla覺k 10 milyon dolar olan bir NBA basketbolcusu, sala tipi ve muhtemelen siyahi olmas覺 sebebiyle Rolex almaya 癟al覺t覺覺 i癟in butik 癟al覺anlar覺 taraf覺ndan polis 癟ar覺lm覺t覺. H覺rs覺z olduundan 羹phelenmiler :)

Bu tarz butikler k覺yafetinize de, dediiniz gibi kolunuzdaki saate de 繹zellikle dikkat ediyor. Ve ne yaz覺k ki saatin markas覺na g繹re g繹rd羹羹n羹z muamele deiebiliyor. Evinde 2 adet Rolex saati olan biri o g羹n Seiko 5'i ile 癟覺kmak istemi olabilir. G繹rd羹羹 tav覺r kar覺s覺nda da 3. Rolex'ini almaktan vazge癟ebilir. ans meselesi :)
Kullan覺c覺 avatar覺
AlWinchester

Kay覺t: 26 Eki 2015, 17:29

Mesaj Umutt » 03 ub 2017, 20:45

AlWinchester yazd覺:
Eterna yazd覺:Bu konuda % 100 emin olduum bir g繹zlemimi daha aktaray覺m. L羹ks saatlerin sat覺ld覺覺 bir maazada kolunuzdaki saate bak覺l覺yor. Ve g繹receiniz ilgi bununla paralel oluyor. Tamam belki her maazada kesinlikle olmayacakt覺r ama 癟ounda g繹rd羹m bunu. L羹ks derken sadece en 羹st segment deil, Longines, Tag Heuer vs. kaliteli markalarda dahil buna.

Bunu ilk olarak seneler 繹nce imdi kapanm覺 olan bir maazada anlad覺m. Kolumda Tag Heuer vard覺. 襤癟eriye girdim, bir iki model sordum. Ben fark etmedim bile, sat覺c覺 kolumdaki saati incelemi. Bir ara kusura bakmay覺n sizi de yoruyorum dedim. - Rica ederim, kolunda Tag Heuer olan biri saatleri seviyordur ilgilidir, yard覺mc覺 olmak b羹y羹k keyif gibisinden bir ey s繹yledi.

a覺rd覺覺m覺 hat覺rl覺yorum. Daha sonra baka yerlerde bir iki kere test ettim. Saat denerken saatimi 癟覺kar覺p tezgah覺n 羹zerindeki koruyucu k覺sma koyduumda hafif sa sol yaparak saatin markas覺n覺 g繹rmeye 癟al覺覺yor 癟ou sat覺c覺. Hatta g繹remezse d羹zeltiyormu gibi yap覺p bak覺yor.

Hep merak etmiimdir. Kolumdaki 60 dolarl覺k Seiko 5 ile Zorlu avm de 羹st segment bir saat maazas覺na girsem g繹receim ilgi farkl覺l覺k g繹sterecek midir acaba?

Muhtemelen g繹sterecektir. Ge癟tiimiz y覺l ABD'de, senelik geliri yakla覺k 10 milyon dolar olan bir NBA basketbolcusu, sala tipi ve muhtemelen siyahi olmas覺 sebebiyle Rolex almaya 癟al覺t覺覺 i癟in butik 癟al覺anlar覺 taraf覺ndan polis 癟ar覺lm覺t覺. H覺rs覺z olduundan 羹phelenmiler :)

Bu tarz butikler k覺yafetinize de, dediiniz gibi kolunuzdaki saate de 繹zellikle dikkat ediyor. Ve ne yaz覺k ki saatin markas覺na g繹re g繹rd羹羹n羹z muamele deiebiliyor. Evinde 2 adet Rolex saati olan biri o g羹n Seiko 5'i ile 癟覺kmak istemi olabilir. G繹rd羹羹 tav覺r kar覺s覺nda da 3. Rolex'ini almaktan vazge癟ebilir. ans meselesi :)

Hocam, Butik deki sat覺c覺n覺n, m羹terinin kolunda Rolex i g繹rd羹羹 zaman, sat覺n alma potansiyelini daha y羹ksek g繹r羹p daha fazla ilgi g繹stermesini anl覺yorum. Bunlar hem pazarlaman覺n hem hayat覺n ger癟ekleri ve itiraz edilecek bir ey yok.

Ancak bu souk ger癟ek, kolda seiko g繹rd羹羹 zaman sayg覺s覺zca bir tav覺r tak覺nmas覺n覺 normalletirmez. Neticede d羹kkandan giren herkese k覺yafetinden ve saatinden ba覺ms覺z olarak g繹stermek zorunda olduu asgari bir sayg覺 ve ilgi var. Bunu esirgeyen bir sat覺c覺n覺n saatten ziyade kendisine ve iine olan sayg覺s覺 ile ilgili br eksii olduunu d羹羹n羹r羹m.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj egunalp » 03 ub 2017, 23:34

Evren i bende oneririm. Bakirkoyden cok saat aldin

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
egunalp

Kay覺t: 17 Au 2014, 19:32

Mesaj mosef » 04 ub 2017, 12:31

SaatveSaat maazas覺ndaki bir 癟ok sat覺c覺 kolunuzdaki saatin de ne olduunu anlayamad覺覺 i癟in bence bu konuda istisna olabilir :)

Ben ge癟tiimiz g羹nlerde 襤zmir Mavibah癟ede bir saat癟iye girip, Tag Heuer kay覺覺 sordum. Kolumda arkada覺mla bir g羹nl羹羹ne deitirdiim limitli 羹retim bir Tag Heuer modeli vard覺. Sat覺c覺 繹nce pek ho kar覺lamad覺覺m ekilde saatin garanti belgesi olup olmad覺覺n覺 sordu. Ard覺ndan ben o s覺rada g繹z羹me 癟arpan bir modeli denemek i癟in saati 癟覺kar覺p masaya koydum ve hemen al覺p incelemeye balad覺. 襤nceledii model ile ilgili hi癟 bir fikri olmad覺覺 i癟in kendince saatin orijinal olup olmad覺覺n覺, sallayarak, kula覺na dayayarak anlamaya 癟al覺覺yordu. Bundan sonra bu maazaya girmeyi ge癟tim vitrinlerine bile bakmam.
En son mosef taraf覺ndan 04 ub 2017, 12:41 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
mosef

Kay覺t: 02 Tem 2014, 21:42

Mesaj erenedip » 04 ub 2017, 12:38

O da biseymi saat ve saat te divers model saat baktigimi soyleyince saatlerin arkasina bakip bunlar quartz demislikleri var.

HTC One_M8 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
erenedip

Ya: 40
Kay覺t: 27 Ara 2015, 14:36

Mesaj Cruciatus » 04 ub 2017, 12:56

Butik 癟al覺anlat覺n覺n tav覺rlar覺 ile alakal覺 bir hat覺ram覺 da ben anlatay覺m..

Bir tahkim davam覺z i癟in Cenevre'ye gitmitik. Saat tutkunu ve fakat 癟ok paras覺 olmayan birisi i癟in eziyet gibi bir yer. Havaalan覺ndaki duvar saatleri bile Rolex :) hahaha...

Neyse uzatmayay覺m, gezerken Harry Winston maazas覺n覺 g繹rd羹m. Hemen vitrine kotum. Opus 12 modelinin hastas覺y覺md覺r. Vitrinde g繹remeyince 羹z羹ld羹m tabi. O s覺rada i癟erideki 癟al覺an (sonradan maaza m羹d羹r olduunu 繹rendim) ile g繹z g繹ze geldik. K覺l覺覺m k覺yafetim olduk癟a d羹zg羹n olsa da f羹tursuzca bir Harry Winston maazas覺na girecek kadar zengin olmad覺覺m belliydi. Neyse adamca覺z olanca nezaketiyle kap覺y覺 a癟覺p beni davet etti. Ben de olanca mahcubiyetimle kendisine m羹teri profilinize uygun deilim yani o ladar param yok ama Opus 12'ye hayran olduumu s繹yledim. Adam hi癟 繹nemli deil saatimizi sevmeniz bizim i癟in yeterli dedi ve saati 癟覺kar覺p bana tan覺t覺m yapt覺. ok houma gitmiti tavr覺.

LG-H990 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Cruciatus

Kay覺t: 18 Oca 2017, 13:49

Mesaj kiwi21 » 04 ub 2017, 15:49

mosef yazd覺:SaatveSaat maazas覺ndaki bir 癟ok sat覺c覺 kolunuzdaki saatin de ne olduunu anlayamad覺覺 i癟in bence bu konuda istisna olabilir :)

Ben ge癟tiimiz g羹nlerde 襤zmir Mavibah癟ede bir saat癟iye girip, Tag Heuer kay覺覺 sordum. Kolumda arkada覺mla bir g羹nl羹羹ne deitirdiim limitli 羹retim bir Tag Heuer modeli vard覺. Sat覺c覺 繹nce pek ho kar覺lamad覺覺m ekilde saatin garanti belgesi olup olmad覺覺n覺 sordu. Ard覺ndan ben o s覺rada g繹z羹me 癟arpan bir modeli denemek i癟in saati 癟覺kar覺p masaya koydum ve hemen al覺p incelemeye balad覺. 襤nceledii model ile ilgili hi癟 bir fikri olmad覺覺 i癟in kendince saatin orijinal olup olmad覺覺n覺, sallayarak, kula覺na dayayarak anlamaya 癟al覺覺yordu. Bundan sonra bu maazaya girmeyi ge癟tim vitrinlerine bile bakmam.

襤zmir'deki saatciler neden bu kadar le ya? :( Su baslikta konusu gecen Sirkeci'deki saatciler 襤zmir'de olsa cennettlik olur...
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullan覺c覺 avatar覺
kiwi21

Ya: 37
Kay覺t: 31 Tem 2011, 10:56

Mesaj TSayiR » 04 ub 2017, 16:25

Kiwi21, tek bir tane bile bu ii benimsemi esnaf yok. Gecenlerde optimumda -ismi onemli degil bir saat癟inin- vitrinde 2-3 tane seiko presage g繹rd羹m, sevin癟ten alayacaktim :D :D
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: diesel, Majestic-12 [Bot] ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners