tugberk yazdı:o2o yazdı:darksilence yazdı:İlginç bir tezmiş...Yürümek koşmak evet sağlıklı sporun 1 numarasıdır. Ama, çok abartmadan tabi indir kaldır sporuyla kaslara azıcık şekil vermek de hoş olur edasındayım. Ve yapılabiliyorsa da salonda değil ev ortamında manuel olarak.
Set arası 30 sn dinlenme istikrarını bu ortamda sağlayabiliyorsan eğer her alanda da o istikrarı sağlarsın bence...
Bir araştırma var mıdır bilmiyorum ama ''Profesyonel sporcuların ömür ortalaması, sıradan bir insanın ömür ortalamasından az/çok/eşit nedir acaba? '' . Hiçbir veriye dayanmadan, çıkarımda bulunarak söylüyorum bence AZdır.
Bir önceki yazıda kastetmek istediğim oydu. Profesyonel spor = sağlık gibi düşünmemek gerekiyor. Hatta burada spor çok önemli. Bir gülleci kilosunu kontrol altına almaz mesela, ya da ağırsıklet bir boksör göbekli olabilir. Salt beslenme açısından bile sağlıktan bahsetmek doğru olmaz her profesyonel sporcu için.
Yalnız uzun ömürün sırrı olarak,
1- bacak kuvveti
2- egzersiz
olarak görülmüştü. Kaynak bulamam ama kaynak videoyu bulabilirim
Benim de aslında kastetmek istediğim buydu aslında. Salondaki makinelere tabi kalmadan manuel olarak (Düz bar ile döküm ağırlık opsiyonlarıyla squash, ön kol, arka kol, göğüs, üst göğüs, omuz vb.) planlı olarak ve altını çizerek söylüyorum abartmadan yapılan hareketler sağlıklı spora bir tık daha eklenen haraketlerdir diye düşünüyorum.