TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığ

Mesaj darksilence » 23 Kas 2016, 20:20

tugberk yazdı:
o2o yazdı:
darksilence yazdı:İlginç bir tezmiş... :roll: Yürümek koşmak evet sağlıklı sporun 1 numarasıdır. Ama, çok abartmadan tabi indir kaldır sporuyla kaslara azıcık şekil vermek de hoş olur edasındayım. Ve yapılabiliyorsa da salonda değil ev ortamında manuel olarak. :thumbup: Set arası 30 sn dinlenme istikrarını bu ortamda sağlayabiliyorsan eğer her alanda da o istikrarı sağlarsın bence...

Bir araştırma var mıdır bilmiyorum ama ''Profesyonel sporcuların ömür ortalaması, sıradan bir insanın ömür ortalamasından az/çok/eşit nedir acaba? '' . Hiçbir veriye dayanmadan, çıkarımda bulunarak söylüyorum bence AZdır. :lol:

Bir önceki yazıda kastetmek istediğim oydu. Profesyonel spor = sağlık gibi düşünmemek gerekiyor. Hatta burada spor çok önemli. Bir gülleci kilosunu kontrol altına almaz mesela, ya da ağırsıklet bir boksör göbekli olabilir. Salt beslenme açısından bile sağlıktan bahsetmek doğru olmaz her profesyonel sporcu için.

Yalnız uzun ömürün sırrı olarak,
1- bacak kuvveti
2- egzersiz

olarak görülmüştü. Kaynak bulamam ama kaynak videoyu bulabilirim :)

Benim de aslında kastetmek istediğim buydu aslında. Salondaki makinelere tabi kalmadan manuel olarak (Düz bar ile döküm ağırlık opsiyonlarıyla squash, ön kol, arka kol, göğüs, üst göğüs, omuz vb.) planlı olarak ve altını çizerek söylüyorum abartmadan yapılan hareketler sağlıklı spora bir tık daha eklenen haraketlerdir diye düşünüyorum.
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj Tgm » 18 Ara 2016, 23:18

Baran yazdı:Zaten şu an beslenme uzmanlarıda 2 ye ayrılmış durumda bu öğün sayısı ile ilgili.Ben birkaç doktora sordum babam malum doktor onun cevresindede bircok doktor var.İnsan vucudunun calışma prensibini az cok biliyorum o yuzden bana savundugum mantıklı geldi az öğün mevzusu.

Aslında benim beslenme düzenim savunduğum tamamen inslülin seviyesini kontrol altında tutmakla alakalı.Şekeri kontrol altında tutmakla ki artık tüm dunya hastalıkların %80 inin sebebini şekere baglıyor.Bahsettiğim hastalık degil direkt besin olan şeker.Şeker diyince akla cikolata akide şekeri nutella gelmesin meyvelerdede doğalda olsa şeker var ekmektede pirinctede..Sabah uyandınız makine soğuk vucut aç insülin yerlerde,oturdunuz ekmek yediniz buna tam bugday kepek ki artık onuda önermiyorlar cunku bagırsaklardaki faydalı bakterileride dışarı atıyor,hertürlü ekmeği kastediyorum yediniz yanındada recel vs insülin tavan yaptı acayıp doydum dediniz 1 saat gecmedi insülin biranda düştü tekrar acıktınız.Bunun yerine insülini yavaş arttıran kuruyemiş yeseniz hem vücudu besler hemde insulin biranda fırlayıp düşmediği için kısa süre sonra acıkmazsınız.Size kahvaltımı söliyim ki bunu 6 aydır yapmıyorum ve 10kg aldım! Sabah beyaz peynır zeytin domates salatalık biber yumurta fındık badem ceviz..Şöle söliyim miktarın cokta önemi yok zaten bunu yiyince inanın acıkmıyosunuz 3e kadar.Vücüt o kadar akıllı üstün yaratılmışki zaten acıkmadan yemenin manası yok.Heeee acıkmışsanız 11 de zaten doğru bir kahvaltı yapıp vucudu besleyememişsiniz demektir.

Aslında o kadar basitli mantık..Vucudu biraz ac bırakmak iyidir,1 öğün yediğiniz yemeğin hazmı yaklaşık 4 saat sürüyor siz 4 saat gecmeden tekrar yediğinizde vucut diyorki ulan daha yeni yedin bagırsak mide calışıyoruz ne diye tekrar iş yüklüyosun bize,işimiz bitsin hele bir soluklanalım..İnsulin zaten öğünden sonra cıkmış yavaş yavaş düşmeye baslarken yediğinizde tekrar cıkıyor yani günün tamamını insülin seviyeniz yuksek dolaşıyorsunuz.Bizim milletin %60 ı şeker hastası yada gizli şekeri var yada bu hastalıgından haberi yok.Şekerin şakası yok insulinin yok damarlarınızı çürütüyor bende cok seviyorum dayanamıyorum ama gercek budur.Artık bunu coğu doktor kabul ediyor.

Ayılarda kış uykusunda salgılanan leptin hormonu var ve bu hormon yağ yakımı yapıyor.Bu hormonun insanlardada salgılandığı birkaç sene önce kanıtlandı.Bu hormon özellikle gece uykuda 2 ila 5 arası salgılanıyor.Uykuya boşa yakın mideyle yatmanız hormonun salgı miktarını arttırıyor.O yuzden 7 den sonra birşey yemeyin deniyor.Ben birara gündüz bayağı saglam 2 öğün yiyip akşam 6 da cok hafif bir corba ile günü noktalıyordum,spor bile yapmadan doğru değil ama haftanın 3 günüde rakı içerek ayda 5kg verdim ki 120 kg falan değildim..Günde 2 öğün yiyerek hergün 1 saat tempolu yürüyerek yaklaşık 25kg verdim birkaç sene önce ve o kilomu senelerce korudum aralarda ekmek kadayıfından rakısına canım ne istiyorsa yiyerek hemde...Ama 6 ay önce sporu bıraktım uyku düzenimi bozdum sık sık çok yemeğe başladım abur cubur çöplüğe döndüm sonuc 69kg iken 6 ay önce şu anda 80kg yum.Bugun itibari ile tekrar eski düzenime dönüyorum cunku hem herkes cok kg aldın demeye başladı hem midem yorgun düştü tok uyumaktan tok kalkmaktan vs şimdi cıkıcam mesela 1.5 saat tempolu yürüyüş yapıcam dönünce kahvaltı tabagımın resmini koyarım.Sporcuların beslenme düzeninin farklı oluşunun sebebi metabolizma hızlarının yuksek kas oranlarınında normal insana göre fazla oluşu sebebiyledir ki sporculara tencereyle pilav makarna yediren zihniyetinde nasıl yanlış yaptıgını ki kucukken bende yapardım şimdi anlıyorum.Neyse sporcu beslenmesini sonra konusuruz :) Ben bildiklerimi aktarmaya calışıyorum en azından dediklerimden ölmez hastalanmazsınız sporcu hariç her bedene yarar hatta benim yazdıgım beslenme listesi ile babam 60 yaşında tansiyon hapını bıraktı 6kg verdi şeker hapını bıraktı kendiside jinekologtur Hacettepeyi 3. Lükle bitirmiş.Ona yukarda bahsettiğim beslenme düzeni ile alkali diyeti harmanlayıp yeme düzeni yaptım uydu başardı.Ben beslenme uzmanıda degilim mimarım ama Allah akıl vermiş diyip bol bol okuyorum senelerdir ve herkesin sölediklerinin arasından aklıma yatanları cekip kendime harmanladığım bir mantığım oluştu onu anlatıp insanlara iyilik yapmaya calışıyorum cunku yanlış besleniliyor bariz sekilde.Alkali diyetinde cook kabaca özeti şudur,vucudun bir ph dengesi var ve beslenme bu ph dengesini olumlu yada olumsuz etkiliyor olumsuz etkilenip ph dengesi bozuldugunda yag yakım vs yaglanma %100 etkileniyor.Alkaliyi ilk duyduğumda al yeni bir akım başlatıp sacmalayacaklar demiştim ama şu an dünya otoritelerince alkali oldukca onay görmüş durumda cunku dayandığı bilgiler doğru.Ph dengenizi korudugunuz sürece saglık yanınızda oturuyor :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Baran yararlı bilgiler için teşekkürler :thumbup:

Ben de bu sıra şaka maka iyi bağırsak temizledim, güzel oldu
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj kiwi21 » 19 Ara 2016, 09:27

Ne kadar sağlıklı bir iş yaptım bilmiyorum ama 11.07.2016'da 88.5 kilo olarak diyete başladım. diyet dediysem öyle klişeleşmiş kibrit kutusu kadar peynir, bir dilim kepekli ekmek modunda değil. sadece ekmeği kestim diyebilirim. (arada burger king-arby's kaçamakları dahi oldu) örneğin öğle öğününde ipin ucunu biraz kaçırdıysam akşamına meyveleri kesip üzerine ev yapımı yoğurt ekleyerek onu yedim veya ton balıklı salata yaptım onu yedim.

sonuç olarak bu aralar 77.0-78.0 arası gidip geliyorum. bu sürece ilk başladığım zamanlar "pokemon go" furyası patlamıştı. o da sağolsun kilometrelerce yürüttü beni :lol: kemerde 2-3 delik, gömlekte de xl-xxl arasından m-l'ye kadar düştüm.

umarım bu seviyelerde devam ettirebilirim. :roll:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj tugberk » 19 Ara 2016, 10:56

kiwi21 yazdı:Ne kadar sağlıklı bir iş yaptım bilmiyorum ama 11.07.2016'da 88.5 kilo olarak diyete başladım. diyet dediysem öyle klişeleşmiş kibrit kutusu kadar peynir, bir dilim kepekli ekmek modunda değil. sadece ekmeği kestim diyebilirim. (arada burger king-arby's kaçamakları dahi oldu) örneğin öğle öğününde ipin ucunu biraz kaçırdıysam akşamına meyveleri kesip üzerine ev yapımı yoğurt ekleyerek onu yedim veya ton balıklı salata yaptım onu yedim.

sonuç olarak bu aralar 77.0-78.0 arası gidip geliyorum. bu sürece ilk başladığım zamanlar "pokemon go" furyası patlamıştı. o da sağolsun kilometrelerce yürüttü beni :lol: kemerde 2-3 delik, gömlekte de xl-xxl arasından m-l'ye kadar düştüm.

Bizler diyet dediğimiz şeyi rejim ile karıştırıyoruz, ama aslında diyet beslenme şekli demektir.

Bu şekilde kilo vermenin tek sıkıntısı, o kiloyu korumak için yine o "diyet" dediğimiz yol ile beslenmektir.
Yani sen eskisi gibi yemeye başlarsan, eskisi gibi olursun. Ağırlık çalışması yapmadan kilo verilmesi de önerilmez bu arada. Yağsız kütleden kayıp kaçınılmaz olur bu şekilde.
Kullanıcı avatarı
tugberk

Mesaj kiwi21 » 19 Ara 2016, 11:25

tugberk yazdı:
kiwi21 yazdı:Ne kadar sağlıklı bir iş yaptım bilmiyorum ama 11.07.2016'da 88.5 kilo olarak diyete başladım. diyet dediysem öyle klişeleşmiş kibrit kutusu kadar peynir, bir dilim kepekli ekmek modunda değil. sadece ekmeği kestim diyebilirim. (arada burger king-arby's kaçamakları dahi oldu) örneğin öğle öğününde ipin ucunu biraz kaçırdıysam akşamına meyveleri kesip üzerine ev yapımı yoğurt ekleyerek onu yedim veya ton balıklı salata yaptım onu yedim.

Bizler diyet dediğimiz şeyi rejim ile karıştırıyoruz, ama aslında diyet beslenme şekli demektir.

Bu şekilde kilo vermenin tek sıkıntısı, o kiloyu korumak için yine o "diyet" dediğimiz yol ile beslenmektir.
Yani sen eskisi gibi yemeye başlarsan, eskisi gibi olursun. Ağırlık çalışması yapmadan kilo verilmesi de önerilmez bu arada. Yağsız kütleden kayıp kaçınılmaz olur bu şekilde.

Beslenme şeklimin değiştiğini düşünüyorum. Dediğim gibi arada ufak kaçamaklar -fast food/tatlı/alkol- olsa da ertesi öğün veya ertesi gün onu tolore edebilecek şeyler yemeye özen gösteriyorum. Evde de plank yapıyorum bilmiyorum etkisi var mıdır?
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj tugberk » 19 Ara 2016, 12:12

Yap elbette, ama yanında bir de 2 dumbbell ayarlayıp biraz çalışsan daha da güzel olur :)
Kullanıcı avatarı
tugberk

Mesaj Caner1983 » 24 Oca 2017, 23:13

yazdığım yer yanlış ama yürüyüş ayakkabısı ne önerirsiniz??????????
rahatlığı ve hafifliği önemli
skechers go walk var memnunum gerek hafiflik gerek tabanın rahatlığı
nb 574 var yürüyüş değil günlük kullanım ama rahat gelmedi bana
under armour???
öneriler i.in şimdiden teşekkürler
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Baran » 25 Oca 2017, 00:05

Yaklaşık 4-5 senedir hergün yaklaşık 10km tempolu yürüyüş yapıyorum.İlk başlarda cahilce normal spor ayakkabıyla yürüyordum ki birsüre sonra yamuldu topuğu vs..Newbalance yürüyüş koşu ayakkabısı aldım ve resmen şahinden inip bmw ye bindim.Ayagımda yok gibiydi,cok memnun kaldım fakat hergün o kadar spora 2 sene dayanabildi ki bence kuruşu kuruşuna haketti.Sonra birazdaha yüksek bir ücret ödeyerek magazadaki satış elemanı şerrrefsizininde tavsiyesi ile nike airmax running satın aldım yaklaşık 8 ay önce.Giydiğim ilk gün topuğumu kesti ve dizimi agrıttı.Tabanını değiştirip kullanmaya devam ettim ve dizimi sakatladım.Sonuc 8 ay sporu bıraktım ve yeme düzeniminde değişmesiyle 12kg aldım.Sahilyolunda yürüdüğümden cok yürüyen insana rastlıyorum ve ayakkabılarına dikkat ettiğimde marka olarak %80 Asics %10 Nike %10 Adidas giyildiğini farkettim.Geçtiğimiz haftasonu Asics satın aldım ve inanılmaz memnunum.3 gün 10 ar km yürüdüm tempolu ve cok ama cok memnun kaldım hiç macera arama Asics al derim.

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners