TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1700 TL Bütçe ile Seiko Tissot veya Başka Marka Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 1700 TL Bütçe ile Seiko Tissot veya Başka Marka Tavsiye

Mesaj unik06 » 11 Ara 2010, 01:54

herojd11 yazdı:benim oyum seiko premier'den yana fakat sırf moonphase için torpil yapıyor olabilirim :)

bende ona meyilliyim :) (hoş o olay pratikte ne işime yarayacaksa ;) )

bir de Tissot'lar için çevremde duyduğum şey var o aklımı kurcalıyor ve sizden yardım beklediğim bir diğer konu da bu,

şöyle ki,Tissot'nun otomatik üst seri modellerinin fakir ferrarisi olarak adlandırıldıklarını duydum :?:

hani,
Fiat'ın "Coupe" adında gerçekten de Ferrariye benzeyen bir modeli ve Hyundai'nin Fx Coupe diye bir modeli (yeni kasalarında adı değişti bildiğim kadarı ile) vardı ya ve halk arasında bu iki model için Fakir Ferrarisi derlerdi (hala da derler)

..acaba Raymond Weil ya da Maurise Lacroix gibi bir İsviçre saat alamıyorsak Tissot yerine adam gibi bir Seiko mu almak mantıklı olur acaba??? :? :? :? :? :?
what goes around...comes around !
Kullanıcı avatarı
unik06

Mesaj herofb » 11 Ara 2010, 11:35

valla açıkçası genelde bu tarz söylentileri fakir ferrari bile alamayanlar çıkartır ama tercih meselesi tabi.Bence Tissot'ta son derece kaliteli ve tarihi olan bir marka

bu arada belirttiğin bütçe ile RW ve ML'de de alabileceğin modeller olması gerekir diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Emre » 11 Ara 2010, 12:50

unik06 hosgeldin,

Ben de saat olayina ilgi boyutunda yeni girmis birisiyim. Bi suredir forumda geziniyorum ve su sekilde bikac nokta belirledim kendime. Bunlar kendi goruslerim tabi ki.

* Oncelikle gozbebegim olacak saati almak icin acele etmeyecegim cunku elimde imkanlar kisitli. Onun yerine ise kaliteli mekanizmasi olan saatlerle baslayacagim.
* Isvicre saatleri, tabi ki belli basli markalar en yukarida. Eger bunlara ulasilamiyorsa illa isvicre yapimi, iste belli basli alman yapimi vs. olsun diye kendimizi sartlamak yerine saatin calisma prensibi uzerinde durmakta fayda var. Bu noktada isvicre, alman, japon cok fazla fark etmez.
* Fiyat burada en onemli faktor. Gordugum kadariyla once fiyat uzerinde durarak belli bi skala belirlemek lazim. Burada alt ve ust limitleri belirlemek onemli.
* Alinabilecek saatler belirlendikten sonra bunlar uzerinde kolunuzda takmaktan keyif aldiginiz, en cok ilginizi cezbeden saati almaniz sizin saate olan duskunlugunuzu arttiracaktir.
* Sonuncusu da sabirli olmak lazim. Yani simdi Maurice Lacroix demissiniz, butcenizi yazmissiniz simdi gidip alacaksiniz butun paranizi verip, onu da gonul rahatligiyla takamayacaksiniz cizilir mi bisey mi olur diye. Onun yerine butceyi %70 ve %30 seklinde ikiye bolup bir tane tissot bir tane de seiko alma sansiniz var. Sonucta saatler kacmiyor bir yere. Uygun zamani bekleyip uygun saati almak bana daha mantikli geliyor. Bence onemli olan baslangici yapmak. Sonrasi ise size kalmis.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Archezia » 11 Ara 2010, 13:07

Tissot yerine R.Weil, M.Lacroix, Oris vs. almak daha mantıklı tabiki ama o markalarında chronolarını alamazsınız 1700 TL'ye. Gördüğüm kadarıyla da chrono istiyorsunuz. Tissot'a fakir ferrarisi diyebilecek kadar iyi anlıyor olsaydı şu an Seiko dışında bir marka da önermiş olurlardı size. O yüzden kafaya takmaya gerek yok. Frederique Constant, Mido, Rado, Certina da bakabilirsiniz.

Ayrıca Tissot chrono alacaksanız benim tavsiyem üsttekilerden ziyade Le Locle Chronograph olacaktır. Çok daha şık bence. İyi bir pazarlıkla o bütçeye alabilirisiniz gibi geliyor.
Resim
Resim
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Archezia » 11 Ara 2010, 13:21

Steinhartı nasıl unuturum. Nav-B Chrono. Forumdaki incelemesi; viewtopic.php?f=12&t=3799
Resim

Resim
İkinci fotoğraf Watchuseek forumlarından alıntıdır.
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj unik06 » 11 Ara 2010, 14:12

@ herojd11
çok baktım ama ne yazıkki metal bilezikli ve bunlara benzer tasarımlarda RW veya ML bulamadım! :(

@ emre08
hoşbulduk :thumbup:
aynen dediğin gibi benimde esas istediğim takarken son derece keyif alacağım ve içime tamamen sinen bir saat almak;
ama daha önceden aldığım saatlerde sadece şeklen inceleyerek karar verirdim, yani gösterişli olsun, kıyafetlerimle tam uyum sağlasın vb. şeyleri hesaba katardım..ama artık bunların üstüne, daha öncelikli olarak paramın yettiği en kaliteli mekanizmayı almak istiyorum! :geek: ;)

@ Archezia

aah..ah,
RW'nin aşağıdaki modellerine aşık oldum resmen ama baktığım yerlerde 2400 TL'nın altına indiremedim bir türlü :(

Resim

Resim

önerdiğin le locle modeli, benim beğendiğim bir başka modeldi zaten ama saatçi arkadaşın söylediğine göre içindeki taş sayısı biraz daha azmış diğerine göre.

bir de steinhart'ları da çok beğendim ama Türkiye'de distribütörü yok anlaşılan!! :roll:
what goes around...comes around !
Kullanıcı avatarı
unik06

Mesaj drk » 11 Ara 2010, 14:30

Unik06 foruma hoşgeldiniz

Le locle modelinin taş sayısının azlığını anlayamadım ben pek. Bu sayfadaki fotoğrafı bulunan bütün saatleirn içinde aynı mekanizma var, eta valjoux 7750, 25 taşlı. Mekanizma içindeki taş sayısının saatin kalitesiyle bir ilgisi yoktur, sadece saatin fonksiyonları arttıkça daha çok çarka ve mile ihtayaç duyacak bunların oturduğu taş sayısıda artacaktır. Steinhartı da şimdilik kendi internet sitesinden rahatça alabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Archezia » 11 Ara 2010, 16:06

Evet drk çok doğru söylemiş. Hem mekanizmalar aynı hem de dediği gibi taş sayısının kaliteyle direk bir alakası yok. Le Locle diğer Tissotlardan daha elit bir model bence.

Steinhart için de internet üzerinden almak konusunda tereddüt yaşıyor olabilirsiniz ama işlerini oldukça iyi yapıyorlar. Hatta bazı durumlarda firmanın sahibi Günter Steinhart bizzat ilgileniyor müşteriyle. Ayrıca istediğiniz birkaç küçük değişikliği de yapabiliyorlar saat üzerinde. Mesela dikkat edersen verdiğim inceleme linkinde Clk'nın saatinin saniye kolları kırmızı diğer resimdeki standart halinden farklı olarak. Ayrıca Certina, Mido, Rado, Frederique Constant dörtlüsüne bakmanı da şiddetle tavsiye ediyorum. Tufan Saat'e uğra imkanın varsa bir bak modellere.
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: onurkoseoglu ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners