Selamlar,
Gecen hafta Berlin, Dresden (Almanya) ve Prag (Cek Cumhuriyeti) sehirlerinde bulundum.
Berlin;
Berlin'de neredeyse tum high end saatleri bulabileceginiz bir alisveris merkezi var. Oralari dolastim. Birkac tane Rolex bayisine baktim. Rolexlerde tum celik modeller, hatta tum spor modeller (celikler veya cift tonlu GMT, Submariner vs.) satilmisti, elemanlar bos oturuyordu

Diger saat markalarinda ise istenilen her model bulunabilecek kadar cok saat vardi. Pazarliga yanasmiyorlardi (klasik Alman ticareti). Sadece %14,5 tax free avantajiniz var.
Dresden;
Berlin'in kuzeyinde nispeten kucuk bir sehir. Buradaki WEMPE'de 116610LV (Hulk) gordum. Yine %14.5 tax free avantaji vardi. 7011 EUR fiyata alinabiliyordu.
2. El saatler satan bir dukkanda ise Sea Dweller Deep Blue 116660 vardi. Yeniye cok yakindi hatta bazi stickerlari ustundeydi. Sordugumda 13500 Eurodan actilar

Pazarlik yapmaya gerek bile duymadim. Zaten saat fotograflarda gorundugunden cok daha buyuk. Kolumda dev gibi durdu.
Prag;
Eski sehir meydanina cikan bir caddede bir suru unlu markanin butikleri var. Aralarinda Patek Philippe, Breitling, Audemars Piguet, Rolex butiklerini gezdim. Guzel saatler olmasina ragmen begenimi ve butcemi ayni anda tatmin edecek bir seyler cikmadi. Breitling'de bir chronomat modeline once %10 indirim yaptilar. Ustune kordon tokasi cizik diye extra %10 daha yaptilar. Bunlarin uzerine %15.5 tax free'den kazancimi eklememe ragmen Turkiye'deki 0 fiyatiyla ancak esitlendi ve almadim.
yine ayni sehirde baska bir rolex bayisinde hem 116710 BLNR hem de 116610LV vardi. Liste fiyatlarina 150 Euro koymuslar, BLNR'i 8250 den Hulk'i 8350'den satiyorlardi. Bu fiyatlardan 1 kurus bile dusmediler. Sadece %15.5 tax free indirimi oluyordu. Tax free ile birlikte BLNR 6971 EUR, Hulk 7055 EUR oluyordu.