TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Concord C1 Big Date Radar

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Concord C1 Big Date Radar

Mesaj Clk » 09 Ara 2010, 14:09

Teknik olarak neredeyse imkansiz olan birseyden bahsediyoruz burada. Kilavuz cekilirken her bir kilavuzu ayni referans noktasindan baslayarak vida yolu acildigini varsayalim. Bu seferde vidaya acilmis olan kilavuzlardan dolayi sorun yasanacak.

Bugatti Veyron cok güzel araba ama fiyatini hic begenmiyorum yada SLS güzel araba ama inip binmesi zor gibi birsey bu ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 09 Ara 2010, 16:04

Bu bir mühendislik konusu olduğu için fikir yürütmem doğru değil. Bir yerde takılıp kalırım herhalde.
Ama bugün herşeyin üç boyutlu "fotokopisi"ni çeken elektronik torna tezgahları, vidayı birebir kopya edebilirken vida yoluna da bir çare bulunmalı diye düşünüyorum.
Belki bu saat için o kadar rakamlar yoktur ama onbinlerce dolar, TL, Euro her ne ise ödendiğinde bu istek çok saçma gelmiyor bana.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 09 Ara 2010, 16:13

o zaman razz'a katılmamak mümkün değil böylece hem daha şık olur hem de ufak bir çevirme farkı ile aynı görüntü elde edilebilir
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Archezia » 09 Ara 2010, 17:15

AP-RO vidaları kadrana teğet olacak şekilde diziyor mesela onun gibi birşey yapamıyorlar mı? Belki AP'dekiler vida değildir sadece görünüm öyledir bilmiyorum. Ama o zaman Concord da aynı şeyi yapsın, vida gerekliyse görünmeyecek şekilde yapsın üstüne de kozmetik görünüm için vida görünümü versin sadeceç
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 09 Ara 2010, 17:32

Archezia, AP-RO 6 köseli vida kullaniyor. Dolayisi ile oradaki durum dairesel vidadan cok daha farkli. Hatta ben APRO'da ki vidalari gecme yada yapistirma bile olabilecegini düsünmüyor degilim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 09 Ara 2010, 17:41

AP nin bezelindeki vidaların, arka kapaktaki vidalar için yuva olduğunu düşünüyordum fotoğraftan da böyle mi yoksa sadece süs mü anlayamadım. Vidalar üstünde mi hala?

Resim

Not: Bence vidaların nasıl sıkıldığının bir önemi yok :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bond » 09 Ara 2010, 17:53

Yes bros, haklısınız :) Üstten geçmeli yani kafa kısmı işlevsiz, sadece yerleşiyor. Hatta fazla kurcalarsanız böyle kırılabiliyor :geek:

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Archezia » 09 Ara 2010, 22:06

clk yazdı:Archezia, AP-RO 6 köseli vida kullaniyor. Dolayisi ile oradaki durum dairesel vidadan cok daha farkli. Hatta ben APRO'da ki vidalari gecme yada yapistirma bile olabilecegini düsünmüyor degilim :D

O zaman vidaların görünen kısmı dairesel olsun ama altta asıl oturan kısım altı köşeli olsun. Böylece daha düzgün bir görüntü ve daha incelikli üretilmiş bir saat görüntüsü verirler. Bunu da mı ben öğreteceğim Concord'a ya (: Böyle vidaları kafaya göre sıkıp atıvermişler gibi oluyor sevmiyorum...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners