TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj afl » 26 Eki 2016, 00:39

o2o yazdı:Soru1: Almanya dan rolex için indirim oranı ne almayı hedeflemeliyim? %9+%19 vergi mi?

Soru2: Almanya da Rolex de yukarıdaki gibi vergi indiriminin tamamını almak mümkün olur mu acaba? Araştırmaya nasıl nereden başlamalıyım?

Tşkrler,

1- Doğal olarak modele çok bağlı. Bu aralar bazı modellerde (BLNR veya yeni Daytonada ) hiç indirim alamayabilirsin de. Bayi de önemli örneğin Rolex mağazasında şansın daha azken Bucherer'de şansın artabiliyor.
2- Vergi indirimi bayinin çalışma prensibine bağlı. Global blue vs gibi tax free komisyoncuları ile çalışıyorlarsa komisyon kesiliyor.%14.5 falan geri dönüş oluyor. Bunu baştan sorman lazım. Yeni daytona ve BLNR yi çıkarırsak, genel olarak Almanya için Rolex de (Sub, GMT master, Daytona) %9 + %19 bence iyi indirim olur çünkü genel olarak artık Rolex'in de bi tarafı kalkmış durumda. Daha az popüler modellerde daha çok indirim mümkün. KDV Türkiye'de %18 Almanya'da %19. Dolayısı ile Türkiye'de %17 indirim aldığın ürünü Almanya'dan tax free alınca bile kardasın, tutturabildiğin indirim oranı da üstüne kar.
3- Rolex her yerde bulunur ama Almanya'da iken ben olsam GO, Lange, Sinn, Montblanc hatta Wempe bile bakardım.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj o2o » 26 Eki 2016, 13:20

Kerem Abi ayırdığınız zaman ve verdiğiniz cevap için tekrar teşekkür ederim. :champ: :champ: GO,Lange ülkesine gidip ziyaret etmemek olmaz tabi ki :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj sedir » 26 Eki 2016, 14:25

afl yazdı:Hong Kong hakkında biraz bilgi ve vitrin manzaraları.
Belki birilerinin yolu düşer.
...
Panerai kamyonu yeni gelmiş, boşaltmış :D

arkadan AP kamyonu gelmiş
..

Rolex kamyonu durur mu?

Ve Patek Philippe, ikinci el.

..

Mesela şöyle :lol:

Resim
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj masterakif » 08 Ara 2016, 11:32

Genel kanı Avrupa fiyatları Tr seviyesine yakın gibi algıladım ben.
Pekii bu tax free olayı hangi ülkelerde geçerli ve % kaç acaba?
Kullanıcı avatarı
masterakif

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj o2o » 08 Ara 2016, 19:40

brexit sonrası GBP para birimimin değer kaybından dolayı Rolex almak için İngiltere idealmiş. Bir kaç ay önce bu nedenle sadece İngiltere Rolex fiyatlarına zam yapıldı ama hala fiyatları daha uygun.

Şu an için İtalya da Rolex için %9 indirim + tax free imkanı var.

Tax free: Vergiden muaf ( yani diyelim ki turist olarak Tr ye gelen bireyin KDV siz saat alması ve/veya ödediği KDV tutarını geri alması)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj shichinin » 08 Ara 2016, 22:12

o2o yazdı:brexit sonrası GBP para birimimin değer kaybından dolayı Rolex almak için İngiltere idealmiş. Bir kaç ay önce bu nedenle sadece İngiltere Rolex fiyatlarına zam yapıldı ama hala fiyatları daha uygun.

Şu an için İtalya da Rolex için %9 indirim + tax free imkanı var.

Tax free: Vergiden muaf ( yani diyelim ki turist olarak Tr ye gelen bireyin KDV siz saat alması ve/veya ödediği KDV tutarını geri alması)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Diğer forumlardan takip ettiğim kadarıyla, İngiltere'de son aylarda stainless steel Rolex model bulmak neredeyse imkansız.
Özellikle Amerika'dan ciddi bir Rolex turizmi oluşmuş ve doğal olarak piyasada (yetkili bayilerde) saat kalmamış.
SS Sub için dahi 1 yıllık sıra beklediğini söyleyenler var. :D
Kullanıcı avatarı
shichinin

Mesaj Eterna » 23 Ara 2016, 08:55

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlerde gümrük muafiyet oranlarını 30 euroya düşürdük" dedi.

Yurt dışından 75 euroya kadar yapılan siparişlerin Türkiye'ye gümrüksüz girebildiğini hatırlatan Tüfenkci, bunun haksız rekabete yol açabildiğini söyledi. Tüfenkci, şöyle devam etti:

"İnceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, bunu 30 euroya düşürdük. Avrupa bunun 22,5 euro olarak uyguluyor. Çünkü bunun başka etkileri de var. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer."
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj coolfire » 23 Ara 2016, 17:01

afl yazdı:Hong Kong hakkında biraz bilgi ve vitrin manzaraları.
Belki birilerinin yolu düşer.
Hong Kong da bulamayacağınız saat yoktur. Tüm markaların tüm modellerinden, bağımsız ve butik markaların modellerine kadar her şey mevcut. Markaların her birinin birçok butikleri olmasının yanında, Empreror, Yes watch ve adını yazmayacağım 4-5 büyük dealerda da neredeyse tüm markalar satılıyor. Her büyük caddede bilinen markalar olduğu gibi en az 2 tane de high end satıcı var. Tabi bu yeni saatler için. Ama Hong Kong asıl ikinci elde inanılmaz. Bulunamayacak saat olduğunu sanmıyorum. İkinci el derken hem kullanılmış hem de kullanılmamış, (LNIB -kutusunda / yeni) şeklinde büyük bir pazar var. Açıkçası New York da dahil olmak üzere daha zengin bir saat pazarı görmedim. Hem sıfır hem ikinci elde muazzam bir yer Hong Kong.

Aşağıdaki resimler, örnek olması için, TEK BİR ikinci el dükkanının vitrininden.

Panerai kamyonu yeni gelmiş, boşaltmış :D
Resim

Resim

Resim

Resim

arkadan AP kamyonu gelmiş
Resim

ancon (sıfır)
Resim

Rolex kamyonu durur mu?

Resim

Ve Patek Philippe, ikinci el.
Resim

Gördüğünüz gibi Nautilus sebil :lol:

Patek ile ilgili şunu tekrar söylemek istiyorum. Ünlü bir AD (Authorized Dealer) a uğradım. (Bilenler veya yolu düşebilir olanlar için Hankow Road - Kowloon).Ne yazık ki resim çekmenin pek uygun olmadığını belirttiler. Yanlızca Patek olarak 100 ün üzerinde ürün vardı. İçlerinde son 5270 in tüm renkleri, Celestial, birkaç minute repeater ve tam 27 adet değişik model ve renkte Nautilus vardı. Tamamı double seal. Aklıma Patek için şu kadar ay, Nautilus için bu kadar yıl sıra beklenir efsaneleri geldi yine. Gülümsedim ;) Ama beni oraya çeken bunlar değil, double seal bir 5970 J olmasıydı. Sadece 2008 de ve sınırlı sayıda üretilen bir model. O bile vardı :shock:

afl üstad Hankow road'dan bahsetmişsiniz. Yukarıda bahsettiğiniz mağazalar genelde orada mı? Yılbaşında iki gün orada olma ihtimalim var. Ayrıca Singapur konusunda tecrübeniz var mı?
Kullanıcı avatarı
coolfire

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners