TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1500 TL Bütçe ile Seiko mu Yoksa Başka Bir Marka mı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 1500 TL Bütçe ile Seiko mu Yoksa Başka Bir Marka mı?

Mesaj mlm » 04 Ara 2010, 17:35

MMMacit, teşekkür ederim, ben de aynı minvalde düşünüyordum, Astra'yı çok beğeniyorum özellikle. Tekrar teşekkürler.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Archezia » 04 Ara 2010, 17:59

Foruma hoşgeldiniz. Pilli bir saat mi istiyorsunuz yoksa mekanik mi bunu da düşünmeniz lazım bence. Mekanik saatlerde sapma olur yani bir hafta sonra saati bir dakika ileri veya geri gitmiş olarak bulabilirsiniz. Ayrıca belli aralıklarla kurmanız yada otomatik ise takmanız gerekir yoksa durur saat. Saatlerle ilgili pek bilgim yok dediniz diye söyledim bunları. Forumu karıştırırken öğrenmişsinizdir yada öğrenirsiniz zaten.

Ama ben alttaki cümlenizden bu saatin damat saati olacağı sonucunu çıkardım. Eğer durum böyleyse, öncelikle hayırlıklı olsun. Bu durumda mekanik bir saat çok daha uygun, uzun ömürlü olacaktır. Bakımlarını yaptıktan sonra yıllarca takar hatta belki oğlunuza bile verirsiniz. Durum bu değilse bu paragrafı kafaya takmayın ama bir aylık bir sürenizin olması ve hediye olacak olması bana bunu düşündürdü. Bir de almam lazım diyince tamam dedim damat saati bu (:
MMMacit yazdı:1 Ay İçinde Kendime Bi Saat Beğenip Almam Lazım Arkadaşlar Daha Doğrusu Hediye Olarak Gelicek Saat.

O fiyata alacağınız en güzel markalardan markalardan biri bence de Oris. Siz de büyük, kaba saatleri seviyorum demişsiniz, Oris tam uygundur size bence. Gösterdiğiniz modelin çelik kordonlusu daha hoş durabilir ona da bir bakın.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj MMMacit » 04 Ara 2010, 18:44

Mlm hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Archezia hocam aynen dediğiniz gibi saatin Çelik kordonlusuna baktım çok hoşuma gitti ve mekanizma otomatik olsun istiyorum. Ayrıca dediğiniz gibi düğünde takılıcak bu saat hoşuma gitti aklımda ilk bu var su anda buna alternatif ne olabilir böyle kaba duran spor bı saat. Son olarak kafama bisey takıldı sag taraftaki düğmeleri tamamda sol taraftaki düğme ne oluyor.
O Kadar Işıl Işılsın ki Seni Farketmemek İmkansız, Güneş Sana Sırtını Dönse Ay Bırakmaz Yalnız. . .
Kullanıcı avatarı
MMMacit

Mesaj herofb » 04 Ara 2010, 19:01

sol taraftaki düğme değil helium vanası fakat ayrıntıyı sormayın forumda binlerce kere konuşuldu ve ben hala anlatabilecek kadar anlamadım :) aratırsanız mutlaka detay bulacaksınız
En son herofb tarafından 05 Ara 2010, 14:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj MMMacit » 04 Ara 2010, 19:06

=) Araştırıyorum Ama Pek Kafa Almıyor Desem Yeridir Hocam İnanın O Kadar Karmaşık Bilgiler Var ki. Akşam Daha Detaylı Bi İncelemeye Alıcam Siteyi Konuları Şimdi Sadece Saat Tavsiyesi Bekliyorum. Ayrıca Şu Saat Nasıl ?

Victorinox Mach 8 Special Edition
Bu Saatin Bi Fiyatını Bi de Kasa Genişliğini Bulamadım Ne Kadardır Acaba Bu Saatte Çok Hoş Gerçekten.

Resim
O Kadar Işıl Işılsın ki Seni Farketmemek İmkansız, Güneş Sana Sırtını Dönse Ay Bırakmaz Yalnız. . .
Kullanıcı avatarı
MMMacit

Mesaj Bond » 04 Ara 2010, 19:44

Victorinox Mach 8 Special Edition modelinin kasa çapı 45mm. Fiyatı global olarak yaklaşık $ 2.000 US, ülkemizde ise 4.000 TL civarı.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj MMMacit » 04 Ara 2010, 20:29

Anladım hocam ben biraz araştırayım. Peki bu marka nasıl orise göre ?
Kullanıcı avatarı
MMMacit

Mesaj mlm » 04 Ara 2010, 22:44

MMMacit, 2500 lük modeli 1500 e alacağım demişsin, ben de Oris diyorum, marka kalitesi tartışılmaz, marka netleştikten sonra da geriye model beğenmek kalıyor, o da senin zevkin ve beğeninle alakalı, sen araştır, beğendiğin modelleri yine burada danışır ve üstadlardan cevap alırsın..
Victorinox da bildiğim kadarıyla, Oris'le aynı segmentte olan kaliteli bir İsviçre markasıdır, beğendiğin model de gayet güzel, eğer dediğin gibi indirimle alma imkanın var ise bu da düşünülebilir, maddi imkanların ve beğeninle alakalı tamamen..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sosyalcan ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners