Ahmetrefik yazdı:... Groundın dediği gibi open heart almanıza gerek yok bence, kapalı kadran da gayet güzel.
''Ahmetrefik'in ''Ground'un dediği gibi'' dediği gibi'' bence de open heart yerine kapalı kadran ihtimali bir daha düşünülebilir.

Ahmetrefik yazdı:... Groundın dediği gibi open heart almanıza gerek yok bence, kapalı kadran da gayet güzel.
Hsnmrycl yazdı:mitvaa yazdı:Hsnmrycl yazdı:evet kesinlikle![]()
speedmaster almadan önce aklımdaydı;
ama aksilik şu ki hala aklımda
Çaresiz dert değil
çare bensiz, ben çaresiz
SeiKinetic yazdı:kuyur yazdı:SeiKinetic selamlar. Oncelikle detaylı görüşünüz için teşekkür ederim, çok faydalı oldu benim için.
Saat sayısı bir süredir beni de rahatsız ediyor ve mevcut koleksiyona 18 adetten düştüm. Bir süredir satıcıyım. iskelet oris de gidenlerin arasında. Vostok da yolcu gibi.Pilot Oris ve Davosa şu anda forumda satışta. Luch One Hand i dediğiniz gibi meister ile değiştireceğim. Bundan önce perigraph kullanmış ve satmıştım, zaten geçici bir süreliğine yerini doldurması için aldım. Çünki sattığımdan beri aklımda. Orient mako da spor,trekking vs.. yaparken iyi oluyor her yere korkmadan götürüyorum zaten tamamen bu amaçla almıştım. Geriye hamilton,steinhart ve fc kalıyor.Bunlardan hamilton u da satışa koyacağım sanırım ama steinhart ve fc ye bir türlü kıyamıyorum. Sanırım ilk aşamada ikisini ya da en azından fc yi tutup, ( manasız bir sevgi var içimde bu modele karşı) onun dışında söylediğiniz operasyonu yapacağım.
El Primero ya karar verdim gibi ama oncelikle bunları elden çıkartmam gerekiyor. Tabi sonradan bütçeme uygun ve temiz bir ikinci el bulmaya çalışacağım çünki ikinci el ile sıfır fiyatı arası da ciddi bir makas var.
Bu arada bir de Mondaine siparişi vermiş bulundum geçmiş günlerde, 42 mm otomatik model. Eğer bu koleksiyonun içinde onu da görseniz, elden çıkartın dedikleriniz arasında olurmuydu yoksa ikonik bir model olduğu için koleksiyonda kalmalı mı ?
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Mondaineı şahsen kutuda bırakırdım. Şahsi fikrimce birkaç ikonik model olmalı. Saniye kolu tur bitimine bakma amaçlı kalırdı oradaOne hand bir saat yine bunlardan birisi olur. Otomatik olmasa da yine bir diğer ikonik model Mondaine kalabilir. Gerçek bir ikon. Trekking vs.için ilerleyen zamanlarda System51 düşünülebilir, olmadı bir G-Shock, hiç olmadı F91W. Amacına daha uygun ve verimli de olur pek tabii. Malum, Mako diver sınıfına dahil edilebilir. Ama yazdığım gibi, bunlar sadece kendi düşüncelerim. Saygılar.
o2o yazdı:Ahmetrefik yazdı:... Groundın dediği gibi open heart almanıza gerek yok bence, kapalı kadran da gayet güzel.
''Ahmetrefik'in ''Ground'un dediği gibi'' dediği gibi'' bence de open heart yerine kapalı kadran ihtimali bir daha düşünülebilir.
mitvaa yazdı:Hsnmrycl yazdı:mitvaa yazdı:Hsnmrycl yazdı:evet kesinlikle![]()
speedmaster almadan önce aklımdaydı;
ama aksilik şu ki hala aklımda
Çaresiz dert değil
çare bensiz, ben çaresiz
Arşivden bir foto çok keyifli bir zenith diyebilirim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ground yazdı:Mondaine otomatik modellerde dk başlarında bekleme yok.
Mondaine çok ikonik bir model. Ben de retro beyaz modeli kullandım.
Açıkçası kolda verdiği rahatlık hissi inanılmaz iyi.
Farklı saatlere bütçe oluşturmak için satmıştım. Ama memnundum.
Eğer saat niteliğini yükseltiyorsanız mondaine biraz sönük kalacaktır. Ama yine de bilek zamanı görecektir eminim. Hayırlı olsun.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Watch1925 ve 92 misafir
|