TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj asymptote » 07 Kas 2016, 16:39

afl yazdı:asymptote :champ: süpermiş bu.
Mini bir Google yaptım, dünyaya çarpmak için kendini bitiren göktaşı diye başlık atmışlar :lol:

Evet abi, resmen bela olmuş başımıza. Bir sene boyunca dünyaya çarpmak için her yolu denemiş. Sonunda kadirşinas uydumuz kendisine yolu göstermiş.. :)

Epikurian, ben biraz farklı bakıyorum. İnsanda bilinç düzeyi arttıkça genlerini yeni kuşaklara taşıma ihtiyacı ya da hevesi kayboluyor sanki.. Bir de özgür irade sorunu var. Acaba özgür irademiz olmadığını kesin olarak bilseydik nasıl bir ruh haline bürünürdük? Hukuk çalışır mıydı? Yaşama hevesimiz kalır mıydı? Aynı şeyi yapay zeka yüklediğimiz robotlar için düşünelim. Onlara özgür iradeleri olmadığını, yalnızca bizim kurguladığımız karmaşık birer sistem olduklarını söyleyecek miyiz? Bunu söylersek muhtemelen çok büyük bir çöküntü içine girecek, hiçbir iş yapmayacak ve belki de yok olmayı isteyeceklerdir. Yok, eğer söylemez isek bu sefer de Spartacus gibi her an isyana hazır olacaklardır..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj epikurian » 07 Kas 2016, 21:01

asymptote yazdı:Epikurian, ben biraz farklı bakıyorum. İnsanda bilinç düzeyi arttıkça genlerini yeni kuşaklara taşıma ihtiyacı ya da hevesi kayboluyor sanki..

Aslında ben de farklı bakmıyorum ama öbür tarafından bakıyorum. Bahsettiğiniz bilinç şekline ulaşacak insan çeşidi üremek, genlerini aktarmak isteyen, savaşçı, baskın gruplar tarafından baskılanır. Onlar ürememeyi tercih ederken 2. grup üreyebilmek, daha iyi şartlara kavuşabilmek için mücadeleyi bırakmıyor. Doğal seleksiyon hep bu 2. grup lehine çalışmış şimdiye kadar. İşlerin tersine dönmesi biraz zor olacak.

asymptote yazdı:Bir de özgür irade sorunu var. Acaba özgür irademiz olmadığını kesin olarak bilseydik nasıl bir ruh haline bürünürdük? Hukuk çalışır mıydı? Yaşama hevesimiz kalır mıydı? Aynı şeyi yapay zeka yüklediğimiz robotlar için düşünelim. Onlara özgür iradeleri olmadığını, yalnızca bizim kurguladığımız karmaşık birer sistem olduklarını söyleyecek miyiz? Bunu söylersek muhtemelen çok büyük bir çöküntü içine girecek, hiçbir iş yapmayacak ve belki de yok olmayı isteyeceklerdir. Yok, eğer söylemez isek bu sefer de Spartacus gibi her an isyana hazır olacaklardır..

Bu yazdıklarınıza da katılıyorum. Özgür iradenin olmadığını verdiğimiz kararların aslında hep çocukluğumuz, çevresel etkenler, beyin nöron ağımız ve hormonlarımız tarafından şekillendirildiğini öğrenmek birçok insan için zor olabilir. Ama bu durum kaç kişide hayata karşı hevessizliğe yol açar bilmiyorum sonuçta şimdiye kadar hep hayata "tutunanlar"ın genleri sağ kalmış nesillerce. Sağ kalma ve üreme dürtüsü yine baskın kalmaya devam edecektir herhalde.
Yapay zekayı ise nihilist olarak kodlamakta fayda var (o durumda çalışmayı da reddebilir gerçi [emoji1]).

Bu arada geliştirilen bir yapay zeka AİHM'de görülen davaların sonucunu %79 oranda doğru tahmin etmiş.
Kullanıcı avatarı
epikurian

Mesaj asymptote » 07 Kas 2016, 21:37

Haklısın epikuran, "survival of the fittest" kuralı her zaman rulezz!.. Ancak insanın geliştireceği bilinç düzeyi yüksek bir yapay zeka bu denklemi pekala bozabilir..

Aklıma Robin Williams'ın Robot Adam filmi geldi bu arada. İzlemeyen varsa önerilir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 10 Kas 2016, 23:33

HD 189733b, bizden 63 ışık yılı uzaklıkta bir Exoplanet. Yüzeyinde 7000 km/saat hızla rüzgar esiyor ve cam yağmurları yağıyor. Evrende kim bilir daha ne tuhaflıklar var..?
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj afl » 11 Kas 2016, 13:36

14 kasım gecesi ayın dünyaya en yakın olduğu zaman olacak. Hava açık olsa da biraz izlesek. Bir sonraki yakın görünüm 2034 e denk gelecek. Asymptote haklısın uzayda dAYIN olacak :D
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj asymptote » 11 Kas 2016, 15:40

Fotoğrafçılar hazırlasınlar kendilerini. Bu anı kaçırmasınlar.. :geek: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Thevenin » 14 Kas 2016, 03:19

Ceken cekmis zaten de, altinda gezip izlemesi keyifli daha cok :D

Yine de cektim ama, gonul bir palmiye ister onune tabii; Hawaii taraflarindayken denk gelmedi, mahalleden oldugu kadar :D

Resim

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 14 Kas 2016, 08:08

Thevenin :champ: İlk fotoğrafta yanında UFO da yakalamışsın.. :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners