afl yazdı:berattorgut yazdı:asymptote yazdı:İşçilikte zirve Philippe Dufour saatleridir. Üzerine tanımam..
.jpg)
Peki nicin oyle diye sorsam
Bu sorduğunuz soru çok temel bir soru. Mercedes niye iyi arabadır gibi. İki satırla anlatılmaz.
En basit haliyle, elde yapılmış, en hassas, en düzgün ve hatasıza yakın finishing en üst düzeydir.
Biraz okuyup araştırsanız, kim ne üretmiş nasıl üretmiş baksanız daha doğru ve kolay yol alırsınız.
Forum içinde de bayağı bir bilgi var zaten. Saatlere ilginiz başlamışken içine dalınca daha da seveceğinizi tahmin ediyorum.
Tabi ki öyle ama bir yerden baslamak lazim forumda bg17 nin bir yazisi çok hoşuma gitmisti
"Ozellikle turk insani deger kavramini elle tutabilecegi, gozle gorebilecegi bir sey olarak tanimliyor, know how, marka gibi bilgi ve ytirima dayanan kavramlari degerli bulmuyor. Tas attin da kolun mu yoruldu soyleminin devami.
Kimse o saati tasarlayip, uretecek bilgi birikimiyle o fiyata aliciya ulaatiracak dagitim agiyla, musterinin mutlu bir bicimde almasini saglayacak matka imajiyla ilgilenmiyor. Varsa yok sertifikasyon, dakiklik. Niye, cunku gozle goruluyor, anlasilabiliyor.
15 kusur yil danismanlik yaptim, baya unlu bir sanayicimizin soyledigini hic unutmam. Adam herseyi herkesten cok daha iyi bildigine o kadar emin ki, bana sen benden daha iyi biliyor olsan burda benim yerimde sanayici sen olurdun demisti. (Icimden o zaman beni niye cagirdin, sirketime tonla para oduyorsun diye gecirmistim tabii). Niye boyle dusunuyor, cunku elle tutulur birsey uretiyor, urettigi icin bildigini varsiyiyor. Bildigi kadar urettiginin farkinda degil. Verdigim ornek Tusiad da da ayni, anadolunun kasabasinda da. Horoloji de boyle, sahte markali kot pantalon almaya benziyor, ben markaya pra vermem, hepsi ayni dusuncesi. Halbuki adam o markayi basarken 60 tane kalite kontrol, isci guvenligi, teknik yeterlilik vs islemleriyle ugrqsitor, sorumluluk aliyor. Marka degerini bunlar olusturuyor. "bunu okuduktan sonra kafamda biseyler olusmaya basladi