TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerdeki İşçilik Hakkında Bilgi ve Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlerdeki İşçilik Hakkında Bilgi ve Yorum

Mesaj berattorgut » 21 Eki 2016, 13:18

Nethiustr yazdı:
berattorgut yazdı:
asymptote yazdı:İşçilikte zirve Philippe Dufour saatleridir. Üzerine tanımam.. :geek:
Resim

Peki nicin oyle diye sorsam

Her parçayı tek tek elde parlatıyor. "Her parçayı "

Sadece bu mu yoksa baska seylerde etkil mi (sadece bu mu derken kucumsedigimi zannetmeyin)
Ve o saat bir milletin kaderini değiştirdi
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Mesaj berattorgut » 21 Eki 2016, 13:36

afl yazdı:
berattorgut yazdı:
asymptote yazdı:İşçilikte zirve Philippe Dufour saatleridir. Üzerine tanımam.. :geek:
Resim

Peki nicin oyle diye sorsam

Bu sorduğunuz soru çok temel bir soru. Mercedes niye iyi arabadır gibi. İki satırla anlatılmaz.
En basit haliyle, elde yapılmış, en hassas, en düzgün ve hatasıza yakın finishing en üst düzeydir.
Biraz okuyup araştırsanız, kim ne üretmiş nasıl üretmiş baksanız daha doğru ve kolay yol alırsınız.
Forum içinde de bayağı bir bilgi var zaten. Saatlere ilginiz başlamışken içine dalınca daha da seveceğinizi tahmin ediyorum.

Tabi ki öyle ama bir yerden baslamak lazim forumda bg17 nin bir yazisi çok hoşuma gitmisti

"Ozellikle turk insani deger kavramini elle tutabilecegi, gozle gorebilecegi bir sey olarak tanimliyor, know how, marka gibi bilgi ve ytirima dayanan kavramlari degerli bulmuyor. Tas attin da kolun mu yoruldu soyleminin devami.

Kimse o saati tasarlayip, uretecek bilgi birikimiyle o fiyata aliciya ulaatiracak dagitim agiyla, musterinin mutlu bir bicimde almasini saglayacak matka imajiyla ilgilenmiyor. Varsa yok sertifikasyon, dakiklik. Niye, cunku gozle goruluyor, anlasilabiliyor.

15 kusur yil danismanlik yaptim, baya unlu bir sanayicimizin soyledigini hic unutmam. Adam herseyi herkesten cok daha iyi bildigine o kadar emin ki, bana sen benden daha iyi biliyor olsan burda benim yerimde sanayici sen olurdun demisti. (Icimden o zaman beni niye cagirdin, sirketime tonla para oduyorsun diye gecirmistim tabii). Niye boyle dusunuyor, cunku elle tutulur birsey uretiyor, urettigi icin bildigini varsiyiyor. Bildigi kadar urettiginin farkinda degil. Verdigim ornek Tusiad da da ayni, anadolunun kasabasinda da. Horoloji de boyle, sahte markali kot pantalon almaya benziyor, ben markaya pra vermem, hepsi ayni dusuncesi. Halbuki adam o markayi basarken 60 tane kalite kontrol, isci guvenligi, teknik yeterlilik vs islemleriyle ugrqsitor, sorumluluk aliyor. Marka degerini bunlar olusturuyor. "bunu okuduktan sonra kafamda biseyler olusmaya basladi
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Mesaj asymptote » 21 Eki 2016, 14:53

Philippe Dufour ustanın bir söyleşisinde "İsviçre'de herkesin karnı tok, çalıştıracak eleman bulamıyorum" dediğini hatırlıyorum. Adam yaptığı işe saplantı derecesinde titizlik gösteriyor. Onunla çalışmak kolay olmasa gerek.. :) Bir de belki konu dışı olacak ama bu çocuğun kafası çalışmıyor, bu okumaz (gerçekten matematiği kötüymüş) biz bunu bir işe verelim demişler ve saatçilik serüveni böyle başlamış.. :)

Kissadan hisse: Herkesin iyi yapacağı bir iş muhakkak vardır.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj berattorgut » 21 Eki 2016, 17:05

peki son bir şey sorabilir miyim ? bir saatin işçiliğinin iyi yada kötü olduğunu direk bakarak nasıl anlayabiliyorsunuz :?: zamanla mı oluyor
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Mesaj berattorgut » 21 Eki 2016, 19:40

Emirr yazdı:Sadece saatte değil, genel olarak işçiliğin iyi olmasını sağlayan şey dikkat ve gösterilen özen. Saatlerle ilgili takip ettiğim bir youtuber (Federico Talks Watches) var. Kendisi daha önce ALS, PP, VC gibi üst segmentte saatler satan bir yetkili satıcıda çalışmış, şu anda da Piaget adına çalışıyor. Bir videosunda bozulan PP ve VC gördüğünü ama ALS görmediğini söylemişti ve bunu ALS'nin uyguladığı bir işleme bağlamıştı; Second Assembly. ALS çalışanları saatin parçalarını tek tek mükemmel hale getirdikten sonra parçalar birleştirilir ve saatin komplikasyonlarının mükemmel halde çalıştığından emin olunur. Daha sonra saat en ufak parçasına kadar tekrar sökülerek tekrar temizliği yapılır. Her şeyin mükemmel olduğundan emin olunduktan sonra saat tekrar toplanır ve satışa hazır hale gelir. Yani her saat fabrikadan çıkmadan önce 2 kez toplanıyor. Bildiğim kadarıyla bu işlemi uygulayan tek marka ALS. Saat markalarını geçtim, dünyada yaptığı ürünü mükemmelliği sağlamak için 2 kez toplayan başka marka var mıdır, bilemiyorum.

Genel olarak işçilik konusunda benim en dikkatimi çeken şey kayısın ya da bileziğin kasaya tam olarak oturmaması. Bunu görmek için saatleri incelemeye gerek bile yok, birkaç fotoğrafa bakmak yeterli. Örnek: Tudor Black Bay Dark.

vay be içimde lange aşkı doğdu okuduktan sonra teşekkür ederim gerçekten harikulade :super: :super:
Kullanıcı avatarı
berattorgut

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners