TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Certina DS Podium Bilgi ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Certina DS Podium Bilgi ve Tavsiye

Mesaj akın05 » 28 Kas 2010, 00:35

Arkadaşlar certina'nın bir modelini çok beğendim ve almayı düşünüyorum.
Ama öncesinde sizler gibi bu konulara kafa yormuş kişilere danışmak istedim.
Almak istediğim model Certina'nın DS PODIUM modeli referans numarası ise; Ref.: C193.7029.42.66
şeklinde. Bu saatin sıfırını bana 800 TL'ye bıraktılar. Ne dersiniz.
Ayrıca, saat satıcısı bana saatin titanyum olduğunu söyledi ancak certina'nın sayfasında bu saatin çelik olduğu yazıyor.
Bu konuyu da anlayamadım. Birde bu saatin özellikleri arasında Quartz (end of life) diyor. Bu ifade saatin mekanik olduğu ve enerji gereksinimi olmadığı anlamına mı geliyor.
Cevaplarsanız memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
akın05

Re: Certina için bilgi

Mesaj mrhero » 28 Kas 2010, 00:50

Merhaba, saati googleda aratınca yurtdışı bir sitede 490USD satıldığını gördüm üstüne KDV ve 2 yıl garanti de eklenince aldığınız fiyat iyi. Bunun dışında quartz demek saat pilli bir saat demek yani pilini arada bir değiştireceksiniz. End of life ibaresini googleda aratınca bazı quartz saatlerde pil bitmeye yakın bir işaret verildiği söyleniyor sanırım bu da o özellikli bir saat.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj akın05 » 28 Kas 2010, 00:55

Çok teşekkür ederim. 500 tl ve 750 tl fiyat aralığında mekanik bir saat önerebilir misiniz? Saatleri sadece dış görünüşlerine göre değerlendiriyorum maalesef.
Kullanıcı avatarı
akın05

Mesaj drk » 28 Kas 2010, 01:09

Sanırım bahsettiğiniz model bu.

Resim

Saat pille çalışıyor. End of life, mrhero'nun da dediği gibi pilin bitmesine yakın uyarı verme özelliği. Verdiğiniz seri numaralı saat çelik ama eğer bilezikli modele baktıysanız, o titanyum, seri numarasıda C193.7129.12.66

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj fehmiilker » 28 Kas 2010, 01:57

merhaba
bende şuan senin gibi araştırma yapıyorum birtane Swatch buldum bulabildiğim en uygun fiyatlı Chrono Automatic fakat saatin kasası Polyamid yani plastik ve internette okuduğum şikayetlerde bazı Swatch modellerinin camı değiştirilemiyormuş bu model de böyle mi acaba bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
saatin özellikleri
Ürün Kodu : SVGK401G
Seri : Silver Class - Automatic
Fonksiyon : Analog Chrono / Automatic
Kasa : Polyamide
Çember : Paslanmaz çelik
Kadran : Takometre cetvel gümüş rengi
Kayış : Paslanmaz çelik
Ebat : 44,5 mm
MAKİNE :

*Saat çapı 44.5mm
*C01.211 Kalibre
*184 parça
*Yuvarlak kalibre 13 1/4
*Kendinden kurmalı
*Saatte 21’600 sallanma (3Hz).
*15 taş
*46 saatlik yedek güç
*Günlük sapma oranı ± 20 saniye
Resim
Resim
Resim
fehmiilker

Mesaj punk » 28 Kas 2010, 02:26

akın05 yazdı:Çok teşekkür ederim. 500 tl ve 750 tl fiyat aralığında mekanik bir saat önerebilir misiniz? Saatleri sadece dış görünüşlerine göre değerlendiriyorum maalesef.

Sadece dış görünüşlerine göre değerlendiriyorsanız niçin mekanik bir saat istiyorsunuz? Bu fiyatlara çok farklı tarzlarda mekanik saatler bulmanız pek kolay değil keza.

Ne tür bir saat istediğinizi az çok tahmin ediyorum önceki örneğiniz üstünden bir yorum yapayım:

Bu Seiko Premier Kinetic; tahminen 800-700 lira arasıdır.

Resim
Kullanıcı avatarı
punk

Re: Certina DS Podium Bilgi ve Tavsiye

Mesaj akın05 » 28 Kas 2010, 15:35

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Muhtemelen, Certina dan vazgeçeceğim. Punk'un önerdiği seiko'ya bakmıştım. Aynı fiyatlarda başka mekanik model önerileriniz varsa almak isterim. Çap olarak 40 mm istiyorum. Fazla kaba olmaması tercihimdir.
Kullanıcı avatarı
akın05

Re: Certina DS Podium Bilgi ve Tavsiye

Mesaj mrhero » 28 Kas 2010, 15:57

spor olmayacaksa Tissot Visodate ya da Tissot Le locle automatic öneririm.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Kutadgu ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners