TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Rolex? Sub LV / GMT Batman / Daytona / Ex II / YM Blue

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangi Rolex? 3 Seçenek İşaretleyebilirsiniz

Submariner LV
17
25%
GMT-Master II Batman
20
29%
Daytona White
22
32%
Explorer II White
6
9%
Yacht-Master Blue
3
4%

Toplam oy : 68

Re: Hangi Rolex? Sub LV / GMT Batman / Daytona / Ex II / YM

Mesaj o2o » 19 Eki 2016, 18:44

stroustrup yazdı:Lig konusunda görüşler muhtelif galiba ama alıp biraz bekledikten sonra ikinciye bakmak konusunda aynı fikirdeyim.

Batman için 8000 EUR fiyat aldım butikten, ellerinde yokmuş %30 kapora bırakılırsa 2 ay civarında gelir dediler.

Sizce pazarlıkla ne kadar iner fiyat, zorlasam %10-15 iner mi?

En son bir ay önce YM 116623 çikolata kadrana %17 indirim aldım ama saati alamadık o başka. Submariner için ise geçen sene %14 indirim almıştım. Bilgi olarak paylaşmak istedim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj cagatay10 » 20 Eki 2016, 00:10

YM dışında bu saatlerin hepsini kullanma imkanım oldu ve kişisel tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. Önce bileziğe karar vermek daha yerinde olabilir. Çünkü polished centerlink ile diğer opsiyon arasında ciddi bir kozmetik fark var. Daytona da, GMT Master'da, YM'da spor saatler olmalarına rağmen o parlaklık bence biraz götürüyor saatlerin spor ruhundan. Bu kötü bir şey mi? Olmayabilir ama yazın şort, tişört takılırken bence Submariner ya da EXPII kadar uyumlu olmuyorlar, tabi bu benim şahsi kanaatim. Ben alacak olsam hangi saati alırdım bunların içinden sorusuna ise cevabım bu saatlerin dışında olan Sea-Dweller olacak. Yaklaşık 1 ay önce aldım ve hayatımda bu kadar dengeli, bu kadar orantılı çok çok az saat kullandım. Hatta Kenya'da saati almak için bayiye giderken aklımda No-date Submariner vardı ve benim için anlam ifade etmeyecek ekstra derinlik opsiyonu için 2000USD fazla para hayatta vermem diyordum ama saati gördükten, koluma taktıktan sonra geçmiş olsun dedim. Bence muhakkak deneyin imkanınız varsa. Üstelik fiyatı hem Daytona'dan hem de YM'den ucuz olacaktır. Illa bu 5liden biri olacaksa da benim cevabım Polar White ExplorerII olur.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj stroustrup » 20 Eki 2016, 09:02

cagatay10 yazdı:YM dışında bu saatlerin hepsini kullanma imkanım oldu ve kişisel tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. Önce bileziğe karar vermek daha yerinde olabilir. Çünkü polished centerlink ile diğer opsiyon arasında ciddi bir kozmetik fark var. Daytona da, GMT Master'da, YM'da spor saatler olmalarına rağmen o parlaklık bence biraz götürüyor saatlerin spor ruhundan. Bu kötü bir şey mi? Olmayabilir ama yazın şort, tişört takılırken bence Submariner ya da EXPII kadar uyumlu olmuyorlar, tabi bu benim şahsi kanaatim. Ben alacak olsam hangi saati alırdım bunların içinden sorusuna ise cevabım bu saatlerin dışında olan Sea-Dweller olacak. Yaklaşık 1 ay önce aldım ve hayatımda bu kadar dengeli, bu kadar orantılı çok çok az saat kullandım. Hatta Kenya'da saati almak için bayiye giderken aklımda No-date Submariner vardı ve benim için anlam ifade etmeyecek ekstra derinlik opsiyonu için 2000USD fazla para hayatta vermem diyordum ama saati gördükten, koluma taktıktan sonra geçmiş olsun dedim. Bence muhakkak deneyin imkanınız varsa. Üstelik fiyatı hem Daytona'dan hem de YM'den ucuz olacaktır. Illa bu 5liden biri olacaksa da benim cevabım Polar White ExplorerII olur.

Güle güle kullan cagatay, Sea Dweller 40 mm mi aldın?

Polished bilezik gerçekten saatten soğutuyor beni. Tam Batman diyorum, o parlaklığı görünce tüm hevesim kaçıyor. Neden seçenek koymazlar anlamıyorum. Dandik bir detay yüzünden koskoca saat güme gidiyor.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj stroustrup » 20 Eki 2016, 11:33

Araştırmalarım sonucu edindiğim bir kaç faydalı bilgiyi de paylaşayım:

- GMT Master 2 nin bezeli hareketli, Explorer'ınki sabit. Hareketli bezeli sayesinde GMT Master'la 3 farklı zaman ayarlanabiliyor
- Explorer başlangıçta mağara gibi düşük ışıklı ve gündüzle gecenin ayırt edilemediği ortamlarda çalışanlara yönelik olarak çıkmış. Bezeldeki 24 saatlik gösgterge sayesinde gece gündüz farkı anlaşılabiliyormuş. Bezel sabit olduğundan hata olasılığı da ortadan kalkıyormuş
- GMT Master 2 nin bezeli seramik oılduğundan çizilmelere daha dayanıklı, Explorer'ınki galiba çelik.
- Explorer'ın kadranı ve turuncu kolu efsanevi Rolex modeli 1655 Freccione'ye gönderme olarak tasarlanmış
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Mtn ve 268 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners