TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Mesaj asymptote » 09 Eki 2016, 23:26

Easy ggerenimo!.. :D Her markanın güçlü olduğu modeller var, böyle kabul edelim.. ;) :thumbup: Yalnız tarihine baktığımızda Longines'i Swatch grubun iç ettiğini gerçekten söyleyebiliriz sanıyorum..
mucadeleci yazdı:Hasılı güzel bir Vintage Longines var aklımda, kanatlı logosu beni hep cezbetmiştir.

Dostum, yerinde olsam alacağım vintage Lonji şöyle bir şey olurdu:
Resim
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eraslani » 10 Eki 2016, 07:04

Bunlar 2.el astra parası eder yahu :)

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Mesaj Umutt » 10 Eki 2016, 08:04

Bana göre orient-seiko nun inhouse üretim mantığı ile üst seviye isviçre saatlerinin inhouse üretim mantığı çok farklı.İlkinde kitlesel üretim söz konusu ve inhouse üretim maliyeti düşürmek için yapılıyor.seri üretim mantığı ile yapılan bu mekanizmalarda asgari bir kalite seviyesi standardize edilmiş oluyor. Diğerinde tam da birincisinin aksine inhouse üretim,fiyatın yükseltilebilmesi amacını taşıyor.Kastım şu ki, High range de bulunan bir çok marka,fiyatı ve bunun karşılığında kalitesi belli olan Eta ürünlerini kullanırsa,giriş ve orta seviyeli saatlerin olduğu fiyat skalasından kendisini ayrıştıramayacak ve tüketicide buna göre bir fiyat beklentisi doğacak.İşte bu ayrışmayı sağlamak isteyen saat üreticileri, ağırlıkla el işçiliğine dayalı inhouse mekanizma üretiyor,talep edeceği fiyata göre minute repeater,tourbillon vs..gibi ekstra komplikasyonlar ekliyor.Dolayısıyla fiyattaki ayrışmaya tüketici bir anlamda ikna edilmeye , talep edilen fiyat refere edilmeye çalışılıyor.

Bu mantıkla eta makine ile inhouse makine satın alırken, Eta makine de tüketicinin,inhouse makinelerde ise üreticinin daha güçlü,avantajlı olduğunu söyleyebiliriz, Biri tam rekabet koşullarına uygun,fiyatı ve kalitesi belli olan,homojen bir ürün.Tüketici bilgisi çok daha yüksek olduğu için satıcı firmanın fiyat belirleme kabiliyeti daha sınırlı,inhouse makenizmalarda ise bu durumun tam tersi söz konusu.

Peki şu soruyu sorarsak;fiyatta ayrışmak için yapılan bu üretim kalite de aynı oranda bir fark yaratıyor mu ?

Buraya kadar aldığım iktisat eğitimi ile yazdım, bu soruya forumdaki üstadlar çok daha iyi cevap verir ama benim nacizhane görüşüm, önemli bir kısmının yaratmadığı, yani fiyat ve kalite oranının, weblen mallarının genel karakteristiğine paralel olarak önemli ölçüde azaldığı yönünde.

Herkese iyi bir hafta diliyorum,saygılar

Edit not: Burada tabiki;yanlızca ticari amaçlarla üretim yapmayan,horolojik hassasiyetleri çok yüksek bazı butik aile firmalarını ayrıştırmamız gerekebilir, ben yanlızca kendi bakış açımla gördüğüm büyük resmi paylaşmak istedim.

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj ggerenimo » 16 Eki 2016, 23:16

Bende evde üreteyim saati in hause olur ama. Bir halta yaramaz üretici ne kadar inhaus desede bence çoğu dizayn ve komplikasyon açısında birbirinin taklitini yaptığında ben ce değeri çöp oluyor bkz subın her inhause markada takliti vardır mesela

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ggerenimo

Mesaj Daver » 21 Eki 2016, 07:50

Sn şefler karşılaştırma yorumlarınızı paylaşabilir misiniz lütfen..
Teşekkürler..
Syg..

http://watchbase.com/omega/aqua-terra/2 ... -21-03-003
http://watchbase.com/longines/master-co ... 673-4-78-3
Kullanıcı avatarı
Daver

Mesaj asymptote » 21 Eki 2016, 11:33

Saat savaşları bölümüne yazarsanız daha isabetli olur Daver.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Stingray » 21 Eki 2016, 16:12

bende yeri gelmisken bu başkan,reis,üstad,şef gibi terimleri sorayim,forumda sıklıkla kullaniliyor,samimi olarak merak ediyorum,cunku yeri geliyor bildigim bir konu oluyor ama misal soru '' forum üstadlari cevaplarsa '' seklinde geldigi icin yazmakta tereddut ediyorum bu unvanlardan herhangi birine kendimi ait goremedigim icin...
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj Daver » 22 Eki 2016, 01:03

Stingray yazdı:bende yeri gelmisken bu başkan,reis,üstad,şef gibi terimleri sorayim,forumda sıklıkla kullaniliyor,samimi olarak merak ediyorum,cunku yeri geliyor bildigim bir konu oluyor ama misal soru '' forum üstadlari cevaplarsa '' seklinde geldigi icin yazmakta tereddut ediyorum bu unvanlardan herhangi birine kendimi ait goremedigim icin...

Sn Stingray,
"şef" hitabım tamamen meslek alışkanlığı olup herhangi bir anlam yüklü değildir..

Syg..
Kullanıcı avatarı
Daver

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 245 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners