TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Mesaj asymptote » 08 Eki 2016, 01:23

O saati Longines'in satın alıp kendi müzesine koymaması büyük ayıp..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Caner1983 » 08 Eki 2016, 07:51

Resim
Asy boyutlar baya iyi yalnız hoşuma gitti eyvallah abi :champ:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Tgm » 08 Eki 2016, 10:37

En sonda söyleyeceğimi en başta söyleyim; 5-10k arası bir bütçeyi ben longines e vermem. İkinci el üst klasmanlardan bakmak bir yana, bu bütçeyle sıfır alınabilecek bana göre daha üstün nice markalar var. Fakat tabi ki Longines çok saygın bir marka ve Türkiye'de de kalitesi nispetinde hak ettiği ilgiyi gördüğünü düşünüyorum. Zaten Longines CEO'su Walter Von Känel bir dergiye verdiği röportajda Türkiye'nin kendileri için hatırı sayılır bir pazar olduğunu söylemişti. Kadın saatlerinde güçlü bir marka. Diğer taraftan hydro dışında spor saat koleksiyonunda ciddi eksik var bana göre. Dress de iddialı ama fiyat skalasında çok ciddi rakipleri var (FC, Nomos) ve dediğim gibi ben bu sözkonusu bütçelerle longines e yönelmem. Markanın swatch group çatısında olması ve sıkı sıkıya eta kullanıcısı olması da bana göre dezavantaj.. Çok ciddi cirolar yaptıklarını biliyorum. Ticari anlamda her şey yolunda ama ben kullanıcı olarak işin o tarafına bakmam. Bağımsız ve in house üretim kapasitesine sahip bir markayı her zaman tercih ederim.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj asymptote » 08 Eki 2016, 11:15

Tgm yazdı:Bağımsız ve in house üretim kapasitesine sahip bir markayı her zaman tercih ederim.

Nomos'u hariç tutarsak bu skalada dediğin şey aslında büyük bir risk. Hatta Nomos için bile bence emin konuşamayız. Diğer taraftan Longines'in ETA kullanması bana göre en güçlü yanı. Bütün kalibreler en az 50 yıldır güvenirliğini ispatlamış ve tamamı top grade.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Stingray » 08 Eki 2016, 11:34

asymptote yazdı:
Tgm yazdı:Bağımsız ve in house üretim kapasitesine sahip bir markayı her zaman tercih ederim.

Nomos'u hariç tutarsak bu skalada dediğin şey aslında büyük bir risk. Hatta Nomos için bile bence emin konuşamayız. Diğer taraftan Longines'in ETA kullanması bana göre en güçlü yanı. Bütün kalibreler en az 50 yıldır güvenirliğini ispatlamış ve tamamı top grade.. :geek:

Sn.asymptote kendi adima artik bu tartismanin icinde yer almak istemesemde,bilgi guncellemesi acisindan sormak isterim,benim internet ortaminda ulastigim kaynaklarda longines mekanizmalari genelde standart yada elabore gozukuyor,mutlaka biliyorsunuzki top ve standart,elabore arasinda zaman tutma haricinde mekanizmada kullanilan parcalar arasindada farklilik ve kalite farki var.

2011 yilinda forumda sizinda dahil oldugunuz bu sekilde gorus belirtilmis.

http://www.forum.saatforumu.com/viewtop ... z4MTn0RKG3
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj asymptote » 08 Eki 2016, 11:46

"Tamamı" ifadesi hatalı olmuş evet, giriş düzeyi modellerinde standart ve elabore kullandığını kabul edelim. Ancak 5-10K skalası içinde yer alan modellerin çoğunda top-grade mekanizma kullanılıyor.

Stingray yazdı:Sn.asymptote kendi adima artik bu tartismanin icinde yer almak istemesemde,

Neden tartışmanın içinde yer almak istemiyorsunuz ki Sn. Stringray? Bakın, ne güzel bir konuda beni aydınlatmış oldunuz.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Stingray » 08 Eki 2016, 12:04

asymptote yazdı:"Tamamı" ifadesi hatalı olmuş evet, giriş düzeyi modellerinde standart ve elabore kullandığını kabul edelim. Ancak 5-10K skalası içinde yer alan modellerin çoğunda top-grade mekanizma kullanılıyor.

Stingray yazdı:Sn.asymptote kendi adima artik bu tartismanin icinde yer almak istemesemde,

Neden tartışmanın içinde yer almak istemiyorsunuz ki Sn. Stringray? Bakın, ne güzel bir konuda beni aydınlatmış oldunuz.. :thumbup:

estağfurullah,mutlakaki siz benden daha iyi biliyorsunuzdur,hatirlatma diyebiliriz belki,sonucta saatler mekanizmalar,derya deniz konular herseyi surekli aklimizda tutamiyoruz.Tartisma konusunda ise Longines benimde sevdigim,begendigim oldugu gibi begenmedigim modellerininde oldugu bir marka.bir baska markayi ona karsi savunuyormus,yada fanboyluk yapiyormus gibi bir algi olusuyor,bundanda rahatsiz oluyorum.yoksa saatler mekanizmalari tarihceleri gecmise referanslari uzerinde saatlerce konusabilirimda yazabilirimde,isin keyifli tarafida bu aslinda..
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj asymptote » 08 Eki 2016, 12:05

Fanboyluk yakıştırması yapanlara aldırmayın siz. Güzel güzel konuşuyoruz burada.. :champ:
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 237 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners