TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines hakettiği ilgiyi görmüyor mu?

Mesaj asymptote » 07 Eki 2016, 20:18

eyimen yazdı:Bu cevaplarin sorulan soruya yanit olabilecegini veya en iyi ihtimalle rakiple karsilastirma olarak algilanabilecegini dusunuyorsaniz, ustune benim yorum yapmama gerek yok zaten.

Öyle düşünüyorum (ve bunu mesajda belirttim) ama siz yine de yorum yapmışsınız zaten.. :) Bir markayı ancak rakipleriyle birlikte değerlendirebiliriz. Çünkü başarı dediğimiz şey görecelidir.. Tek başına, izole bir şekilde hiçbir şeyi ele alamayız. Böyle bir dünya bekliyorsanız yok. Purist, Hodinkee, Chronometrie gibi sitelerde adamlar mekanizmaları bütün parçalarına ayırıp inceliyor, değerlendiriyorlar. JLC 889'u değerlendirirken Rolex ile, Rolex'i değerlendirirken Omega ile Zenith ile mutlaka kıyaslarlar.. Neyse, birbirimizi anlıyorsak sorun yok.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eyimen » 07 Eki 2016, 20:34

asymptote yazdı:
eyimen yazdı:Bu cevaplarin sorulan soruya yanit olabilecegini veya en iyi ihtimalle rakiple karsilastirma olarak algilanabilecegini dusunuyorsaniz, ustune benim yorum yapmama gerek yok zaten.

Öyle düşünüyorum (ve bunu mesajda belirttim) ama siz yine de yorum yapmışsınız zaten.. :) Bir markayı ancak rakipleriyle birlikte değerlendirebiliriz. Çünkü başarı dediğimiz şey görecelidir.. Tek başına, izole bir şekilde hiçbir şeyi ele alamayız. Böyle bir dünya bekliyorsanız yok. Purist, Hodinkee, Chronometrie gibi sitelerde adamlar mekanizmaları bütün parçalarına ayırıp inceliyor, değerlendiriyorlar. JLC 889'u değerlendirirken Rolex ile, Rolex'i değerlendirirken Omega ile Zenith ile mutlaka kıyaslarlar.. Neyse, birbirimizi anlıyorsak sorun yok.. :thumbup:

"Birinin digerine on basmasi" cumlesini karsilastirma olarak degerlendiriyorsunuz yanlis anlamadiysam. O zaman benim icin de sıkıntı yok :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Re: Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Mesaj Stingray » 07 Eki 2016, 20:45

asymptote yazdı:
Tgm yazdı:
Stingray yazdı:guzel makina guzel saat,begenen icin gayet basarili,goreceli olarak uygun fiyatli bir alternatif,esasen benim anlamadigim bir saate olan begenimizi neden bir baska markayi kucumseyerek ifade etmeye calistigimiz.yani bu saati basarili bulacaksak falanca markanin berbat olmasina gerek yokki.

Stingray, noktası virgülüne katılıyorum :thumbup:

İkinci kısım hariç birinci kısma ben de katılıyorum. Benim de anlamadığım neden bir marka eleştirildiğinde alınganlık gösteriyoruz? Bir marka değerlendirilirken elbette sektördeki rakipleri üzerinden de bir değerlendirme yapılır. Aslında doğal olan da budur. Bir markanın başarısını ya da başarısızlığını, büyük oranda rakiplerine göre olan konumu belirler.. Burada fikirlerimizi ifade etmeyeceksek, iyiye iyi kötüye kötü demeyeceksek, yalnızca bilegimizdeki saati paylaşmakla yetineceksek forum olmanın ne önemi var ki?.. Burada birilerinin söz konusu markadan saati var diye ben o markayı elestirmekten geri duracak olursam fikrimi ifade etmemiş olurum. İfade hürriyeti kişilerin hassasiyetlerinin üzerindedir. Çünkü onun olmadığı yerde hakikate ulaşılması söz konusu olamaz. Toplumda da eleştirilemez alanlar (tabular) yaratıyoruz, sonra yerimizde sayıyoruz.

Bu arada Longines'in olduğu gibi Tag'in de kült modelleri var. Monza ve Monaco serisi örneğin. Her ikisini de severim..

Sayın Asymptote elbette yazdıklarınıza bir itirazım olamaz,kimsede kendi kullandığı marka yada model eleştrildiğinde alınganlık göstermemeli,benim şaşırdığım longines'in şu modeli güzel dendiğinde konunun Tag Heuer'e bağlanması oldu.elbetteki her marka ve model,mekanizma,tasarım,fiyat,marka değeri bazında eleştirilir,mesela bencede heritage 1973 modelinin kasa ve boynuz yapısında bir sıkıntı var onu alacağıma Heuer Camaro yada 41 mm 1887 alırım,tasarım ve mekanizma olarak bana daha başarılı gelir yada benim kişisel zevkim,bilgim bunu öngörür.Takdir edersinizki bileğimizde taşıdığımız şeyler bunlar,mutlaka herkes bütçesi dahilinde kendince en güzelini alıp kullanmak istiyor,seçimlerimiz yanlış olabilir,pahalı almış olabiliriz,o paraya bir başkasına göre daha iyi saatler alınabilir,bunlarda tartışılır,eksisi artısı konuşulur,fakat en nihayetinde 100 yılı aşkın geçmişi olan markalar,marka bazında ne longines Heueri üçe beşe katlar,nede Tag Heuer başka bir markayı çöpe gönderir..yoksa tartışmadan,fikrimizi beyan etmeden birşeyler öğrenmeden sadece kolumuzdaki saatin fotoğrafın koymanın,her yeni saat alana hayırlı olsun çok güzelmiş demenin tabiki bir anlamı yok...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj asymptote » 07 Eki 2016, 20:46

eyimen yazdı:"Birinin digerine on basmasi" cumlesini karsilastirma olarak degerlendiriyorsunuz yanlis anlamadiysam. O zaman benim icin de sıkıntı yok :thumbup:

Elbette bir karşılaştırma. Teknik ayrıntıya girecek ve formel bir dil kullanacak değiliz her zaman. İnceleme yazmıyoruz. Forum ortamındayız ve düşüncelerimizi bazen böyle kestirme ifade edebiliyoruz.. Gerekirse ayrıntıya da gireriz.. Ancak adamda heves bırakmıyorsunuz, çünkü gereksiz hassasiyet gösteriyorsunuz.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 07 Eki 2016, 20:57

Stingray yazdı:benim şaşırdığım longines'in şu modeli güzel dendiğinde konunun Tag Heuer'e bağlanması oldu.

Ben de buna şaşırmanıza şaşırıyorum. Bu gayet doğal. En başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eraslani » 07 Eki 2016, 21:10

O değil de bu modelleri beğeniyorum ben..ama carrera ile degil ML pontos ile karşılaştirdim kafamda..
Resim

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Stingray » 07 Eki 2016, 21:13

Anladım,sizin fikriniz saygı duyuyorum,benim düşüncemde karşılaştıracağınız benzer bir Tag modelinin longines'den kasa,kadran işçiliği ve mekanizma olarak daha üstün olduğu ve aradaki fiyat farkını hakedeceği yönünde..zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj asymptote » 07 Eki 2016, 21:19

Mekanizma konusuna kesinlikle katılmıyorum, ancak diğer konular elbette tartışılır.. :) :thumbup:

Markaları model bazında karşılaştırdığımız bir konu var aslında. Aday önerileriniz olursa lütfen yazın ki o konuyu hortlatalım.. ;) :thumbup:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=183&t=4465&hilit=sava%C5%9Flar%C4%B1#p51301
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ringrang ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners