@Archezia
Video harika), saat fotograflari konusunda ise haklisin ama hala elime gecmedi, forumu okudukca da kasintim katlanarak artmaya devam ediyor... =) Macbook Air benim icinde hicbir zaman oncelikli olmadi... IPad ayri konu mesela, Apple 'in cikardigi en innovative urunler siralamasinda ilk uce dahil ederim her sart altinda... MB Air icin ayni seyi soyleyemiyorum ote yandan...
Apple 'i bu kadar sevmemin nedeni donanimdan cok icinde calistirdigi isletim sistemi (ki osx86 projesi sagolsun, masaustu bilgisayarimda da bazi modifikasyonlarla leopard calistiriyorum su anda ana isletim sistemi olarak). Dolayisiyla X300 yerine x1300 de gelse diretme noktam isletim sistemi olurdu =)
@Punk acik kaynak kodu hepimiz seviyoruz, en azindan ben seviyorum ama OSX 'in yarattigi user experience linux, freebsd, windows vb ile kiyaslandiginda cok farkli yerlerde.
Su anda iki ayri proje yurutuluyor GNU lisansli uygulamalarin OSX portlari uzerine. Bunlar fink (www.finkproject.org) ve Mac Ports (www.macports.org) Her iki proje de acik kaynak koduyla gelen uygulamalarin osx portlari uzerine yogunlasiyor (Debian apt varyantiyla calisiyorlar).
Ha pratikte bunlar ne ise yariyor dersek, ofiste bootcamp partition 'i uzerine kurulmus fiziksel windows 7 kurulumunu vmware uzerinden osx masaustune cagirip VS .net ve sql ile ugrasirken, arka tarafta Pages uzerinde dokumani guncelliyor, ayni anda wireshark'i X server uzerinden baslatip ustune Unix komut satirini da el atlinda tutabiliyorum... Tum bunlari commercial kalitede kullanim deneyimi sunan bir platform uzerine yapabiliyor olmak keyifli...
OSX olmasa benim de ikinci tercihim Linux olurdu ote yandan. Unix 'i ve isletme mantigini seviyorum ama dedigim gibi osx 'in yeri cok baska benim icin. Son donemlerde Apple 'a bulastirdigim arkadaslarimdan aldigim tepkiler de dogru yolda oldugumu teyid ediyor diyelim =)
Unutmadan konu acik kaynak kodu oldugunda Apple o kadar da muhafazakar bir sirket degil. En azindfan bir darwin projesi var acik secik desteklenen ki bence Apple 'in orta vadede donanimdan bagimsiz sadece isletim sistemini satma stratejisinin ilk adimlari bunlar (OSX86 gibi bir projenin hala sekteye ugramadan devam edebiliyor olmasinin altinda da benzer nedenler var bence, yoksa Apple 'in henuz piyasaya surulmemis bir urununun prototipine ait fotograflar konu oldugunda bile avukatlarini ne kadar hizli saldigini hepimiz biliyoruz)
Konu cok fazla dagildi. Toplamak adina saate geri donecek olursak:
SLR Calibre S 'in casual goruntusune vuruldum ben acikcasi. Ilk mesajimda da soyledigim gibi ozel durumlar disinda casual giyinmeyi tercih ediyorum (Gunun 10-12 saatini masa basinda geciriyorsaniz ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz =) Elbette tercihimin altinda saatler konusunda cok fazla bilgi sahibi olmamanin da etkisi vardi zira Rolex, Omega, Tag Heuer, Panerai, IWC, Longines gibi belli basli markalari bir kenara birakirsak bu konuda kara cahilim (bu foruma uye olduktan sonra durumumun ne kadar vahim oldugunu cok daha iyi gordum diyelim...) Ben bildigim "iyi" markalardan biri uzerine yogunlastim (IWC ilk duzgun saatim icin gereginden fazla ileride bir adim olacakti, Omega 'nin genel cizgilerini cok sevmiyorum, Longines ve Rolex fazla klasik kaliyor benim tarzima gore, Tag Heuer farkli tarzdaki modelleri ile bu anlamda daha genis bir cozum kumesi sunuyor gibi hisssettim)
Ote yandan Clk 'nin fotografcilikdaki yeteneginden mi yoksa baska bir nedenden mi bilinmez ama incelemesini yaptigi saatlerden birkacina ilk goruste vuruldum. Ayni durum yukarida da belirttigim gibi Maurice Lacroix ve Zenith El Primero 'nun iki modeli icin de gecerli. Mesela deri kayis kesinlikle dusunmezken kahverengi/taba tonlarindaki kalin deri kayislarin, SLR 'a gore cok daha klasik sayilabilecek tasarimlarda ne kadar guzel durdugunu da yine bu forum sayesinde gozlemleme sansina sahip oldum. Sonucta SLR her ne kadar casual saatim de olsa, sanirim cok da uzak olmayan bir gelecekte yanina bir ya da iki kardes gelecek...
Ben threadi yaratirken bir yandan insanlarin genel anlamda Tag heuer markasi icin ne dusundugunu de merak etmistim aslinda zira Heuer icin sektore cok fazla yenilik katmayan ancak iyi tanitim yapan firma yakistirmasi yapildigini duydum daha once. Dogru mu yanlis mi bilemem elbette cunku isin "mekanik" tarafina hakettigi saygiyi tam olarak gosterebildigimden bile emin degilim su anda....
Neyse, su siparisin gelmesini bekleyelim bakalim... Hevesle beklenen yeni bir oyuncakla arada binlerce kilometre mesafe olmasi pek de iyi degilmis... =)