TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer SLR Calibre-S Mekanizma ve MAC Üzerine Söyleşi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TAG Heuer SLR Calibre-S ve Electro-Mechanic Üzerine Sorular

Mesaj rec0n » 24 Kas 2010, 00:16

@Archezia

Video harika), saat fotograflari konusunda ise haklisin ama hala elime gecmedi, forumu okudukca da kasintim katlanarak artmaya devam ediyor... =) Macbook Air benim icinde hicbir zaman oncelikli olmadi... IPad ayri konu mesela, Apple 'in cikardigi en innovative urunler siralamasinda ilk uce dahil ederim her sart altinda... MB Air icin ayni seyi soyleyemiyorum ote yandan...

Apple 'i bu kadar sevmemin nedeni donanimdan cok icinde calistirdigi isletim sistemi (ki osx86 projesi sagolsun, masaustu bilgisayarimda da bazi modifikasyonlarla leopard calistiriyorum su anda ana isletim sistemi olarak). Dolayisiyla X300 yerine x1300 de gelse diretme noktam isletim sistemi olurdu =)

@Punk acik kaynak kodu hepimiz seviyoruz, en azindan ben seviyorum ama OSX 'in yarattigi user experience linux, freebsd, windows vb ile kiyaslandiginda cok farkli yerlerde.

Su anda iki ayri proje yurutuluyor GNU lisansli uygulamalarin OSX portlari uzerine. Bunlar fink (www.finkproject.org) ve Mac Ports (www.macports.org) Her iki proje de acik kaynak koduyla gelen uygulamalarin osx portlari uzerine yogunlasiyor (Debian apt varyantiyla calisiyorlar).

Ha pratikte bunlar ne ise yariyor dersek, ofiste bootcamp partition 'i uzerine kurulmus fiziksel windows 7 kurulumunu vmware uzerinden osx masaustune cagirip VS .net ve sql ile ugrasirken, arka tarafta Pages uzerinde dokumani guncelliyor, ayni anda wireshark'i X server uzerinden baslatip ustune Unix komut satirini da el atlinda tutabiliyorum... Tum bunlari commercial kalitede kullanim deneyimi sunan bir platform uzerine yapabiliyor olmak keyifli...

OSX olmasa benim de ikinci tercihim Linux olurdu ote yandan. Unix 'i ve isletme mantigini seviyorum ama dedigim gibi osx 'in yeri cok baska benim icin. Son donemlerde Apple 'a bulastirdigim arkadaslarimdan aldigim tepkiler de dogru yolda oldugumu teyid ediyor diyelim =)

Unutmadan konu acik kaynak kodu oldugunda Apple o kadar da muhafazakar bir sirket degil. En azindfan bir darwin projesi var acik secik desteklenen ki bence Apple 'in orta vadede donanimdan bagimsiz sadece isletim sistemini satma stratejisinin ilk adimlari bunlar (OSX86 gibi bir projenin hala sekteye ugramadan devam edebiliyor olmasinin altinda da benzer nedenler var bence, yoksa Apple 'in henuz piyasaya surulmemis bir urununun prototipine ait fotograflar konu oldugunda bile avukatlarini ne kadar hizli saldigini hepimiz biliyoruz)

Konu cok fazla dagildi. Toplamak adina saate geri donecek olursak:

SLR Calibre S 'in casual goruntusune vuruldum ben acikcasi. Ilk mesajimda da soyledigim gibi ozel durumlar disinda casual giyinmeyi tercih ediyorum (Gunun 10-12 saatini masa basinda geciriyorsaniz ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz =) Elbette tercihimin altinda saatler konusunda cok fazla bilgi sahibi olmamanin da etkisi vardi zira Rolex, Omega, Tag Heuer, Panerai, IWC, Longines gibi belli basli markalari bir kenara birakirsak bu konuda kara cahilim (bu foruma uye olduktan sonra durumumun ne kadar vahim oldugunu cok daha iyi gordum diyelim...) Ben bildigim "iyi" markalardan biri uzerine yogunlastim (IWC ilk duzgun saatim icin gereginden fazla ileride bir adim olacakti, Omega 'nin genel cizgilerini cok sevmiyorum, Longines ve Rolex fazla klasik kaliyor benim tarzima gore, Tag Heuer farkli tarzdaki modelleri ile bu anlamda daha genis bir cozum kumesi sunuyor gibi hisssettim)

Ote yandan Clk 'nin fotografcilikdaki yeteneginden mi yoksa baska bir nedenden mi bilinmez ama incelemesini yaptigi saatlerden birkacina ilk goruste vuruldum. Ayni durum yukarida da belirttigim gibi Maurice Lacroix ve Zenith El Primero 'nun iki modeli icin de gecerli. Mesela deri kayis kesinlikle dusunmezken kahverengi/taba tonlarindaki kalin deri kayislarin, SLR 'a gore cok daha klasik sayilabilecek tasarimlarda ne kadar guzel durdugunu da yine bu forum sayesinde gozlemleme sansina sahip oldum. Sonucta SLR her ne kadar casual saatim de olsa, sanirim cok da uzak olmayan bir gelecekte yanina bir ya da iki kardes gelecek...

Ben threadi yaratirken bir yandan insanlarin genel anlamda Tag heuer markasi icin ne dusundugunu de merak etmistim aslinda zira Heuer icin sektore cok fazla yenilik katmayan ancak iyi tanitim yapan firma yakistirmasi yapildigini duydum daha once. Dogru mu yanlis mi bilemem elbette cunku isin "mekanik" tarafina hakettigi saygiyi tam olarak gosterebildigimden bile emin degilim su anda....

Neyse, su siparisin gelmesini bekleyelim bakalim... Hevesle beklenen yeni bir oyuncakla arada binlerce kilometre mesafe olmasi pek de iyi degilmis... =)
Kullanıcı avatarı
rec0n

Re: TAG Heuer SLR Calibre-S Mekanizma ve MAC Üzerine Söyleşi

Mesaj razz » 24 Kas 2010, 15:27

Topic'i yeni farkettim.. En azından Mac kısmını :)
1997'dan bu yana bilgisayar kullanıyorum.. 2006'dan beri de Apple kullanıcısıyım.. MacOsX'ten son derece memnunum.. Hatta benim Apple ile tanıştıran arkadaşıma da ( minus2point4 ) buradan teşekkürü borç biliri :champ: 2006'da edindiğim G4 12" PowerBook'la birlikte IT ürünlerine bakış açım değişti diyebilirim.Şu an hali hazırda iki ad. farklı notebook kullanıyorum; bir tanesi Intel Core2Duo MacBook, diğeri de Sony Vaio VGN-TZ340.. Sony oldukça güzel bir cihaz.. Çok severek almıştım, hala da muadili bir ürün olduğunu düşünmüyorum.. 11", 2kg.dan hafif, iki senelik aktif kullanım sonrasında hala 5 saat pil ömrü ve karbon fiber kasasında optik sürücü de barındırabilen mükemmel bir alet.. Yalnız cihazı her kullandığımda bu kadar güzel bir alet nasıl olur da Windows'a mahkum kalır diye üzülüyorum..

Bilgisayarlarımı iş ağırlıklı yazışma ve tablolarım/raporlarım için kullanırım.. Hayatımda bilgisayar oyunu oynamışlığım yoktur.. TV ve filmleri evdeki AV sistemimden izlerim.. Müzik için iki ad. iPod'um ( gerekirse iPhone'um ) yine AV sisteme bağlı dock'unda durur.. Haliyle MacOsX benim her ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor.. 1 seneye yakın MacBook'umu kapatmadan ( sadece update'ler için ki son derece azdır ) kullandım ve birgün bile bir sorun yaşamadım.. :thumbup:

Apple'la tanışmamı sağlayan 12" PowerBook'u bana hatırlatacağına inandığım 11" Air'i büyük bir hevesle bekliyorum.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sedir » 24 Kas 2010, 16:12

razz yazdı:... Sony Vaio VGN-TZ340... 11", 2kg.dan hafif...

TZ serisi 1,2-1,3 kg arasında olmalı. TZ serisinin benim kullandığım TXN serisinin devamı olarak biliyorum. Gramların çarpıştığı sahada 2 kg dan hafif demek biraz haksızlık olur.

Yazdıkları konusunda razz'a katılıyorum. Apple'dan beklentim, gözümün Vaio'da kalmamasını sağlayacak bir bilgisayar üretmesiydi. Şimdilik olmadı. MacBook Air ile de olmayacak. CD/DVD sürücü yokluğu bir eksiklik gibi geliyor gözüme halen. Şimdiki Vaio X serisine ise Atom işlemci yerleştirerek başka bir yola girmişler. Bu nedenle benim gözümde henüz "aranan makine bulunmuş değil".
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj razz » 24 Kas 2010, 16:24

Sedir Hocam, 1.2kg.'mış ağırlığı, haklısınız..
Dediğim gibi son derece şık bir cihaz ve ben kullanmaktan gayet memnunum.. Kullandığım çok basit ürünlerin bile gözüme hoş gözükmesini arzu eder, işçilik ve materyal kalitesine dikkat etmeye çalışırım imkanlar nispetinde.. TZ'de bu konuda gerçekten başarılı bir cihaz.. Ancak ( biraz da benim aletin orijinal işletim sistemi olan Vista Business'ı inatla Windows 7'e upgrade etmememden de kaynaklı olarak ) işletim sistemi açısından malesef durum berbat.. Hani eski ancak zamanının tüm teknolojik özelliklerini en yüksek nispette barındıran, hem malzeme kalitesi hem de dizayn açısından da çok başarılı olan bir Mercedes SL'e LPG takıp niye sürekli arıza çıkarıyor bu araç diye hayıflanmak gibi bir durum açıkçası..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners