TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Komik Jaeger LeCoultre Konuşmalarım

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Komik Jaeger LeCoultre Konuşmalarım

Mesaj feanorrin » 03 Eki 2016, 22:54

fransızca olarak '' jeger lekultr '' şeklinde okuyorum ben. r hece sonunda belli belirsiz. kelime sonundaki e ses vermez diye biliyorum.

benim kafamı karıştıran LeCoultre 'deki ilk 'e' harfi, koyulaştırdığım. Hece sonunda olduğu için türkçe ' ö ' sesi mi verecek yoksa iki sessiz arasında olduğu için ' e ' olarak mı okunacak mevzusu.

her iki şekilde telaffuzu var videolarda. fransızca illet bi dil :)
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Mesaj odeon » 03 Eki 2016, 23:10

---
En son odeon tarafından 04 Eki 2016, 08:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
odeon

Mesaj stroustrup » 03 Eki 2016, 23:12

feanorrin yazdı:fransızca olarak '' jeger lekultr '' şeklinde okuyorum ben. r hece sonunda belli belirsiz. kelime sonundaki e ses vermez diye biliyorum.

benim kafamı karıştıran LeCoultre 'deki ilk 'e' harfi, koyulaştırdığım. Hece sonunda olduğu için türkçe ' ö ' sesi mi verecek yoksa iki sessiz arasında olduğu için ' e ' olarak mı okunacak mevzusu.

Şu video'da 3:40'daki teklaffuza dikkat, konuya noktayı koyuyor. Kadına telaffuzundan dolayı aşık oldum yalnız :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=ddAy6UEGa_Q
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj Khan » 03 Eki 2016, 23:21

"Caceee lequwhksdh " dedi abla.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj asymptote » 03 Eki 2016, 23:36

stroustrup yazdı:Zorlu'da kasım kasım kasılıyorsan, bir kaç milyon TL'lik ürünleri olan bir marka satıyorsan bir zahmet o çalışanlarına bişeyler öğreteceksin. Kimse bunlardan Fransız aksanıyla mükemmel telaffuz beklemiyor ama en azından söyleneni anlasınlar biraz da sattıkları saatleri bilsinler.

Saatin rotoruna balans diyen satıcıya rastladım ben. Lüks bir mağaza değildi ama olsun, yine de genel tüketiciye göre lüks sayılır, lonjin falan satan bir mağazaydı..

Aslında Wostep'in sektör çalışanları için düzenlediği iki günlük bir kurs var, gönderiyorlar mı bilmiyorum. Belki de gönderiyorlar fakat gidenler bizim Jön Türkler gibi bir şey öğren(e)meden geliyor. Gerçi Jön Türkler en azından aksan, telaffuz neyim öğreniyordu, bunlarda o da yok.. :D
Resim

Nethiustr yazdı:"Caceee lequwhksdh " dedi abla.

Elfçe mi bu?.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Khan » 03 Eki 2016, 23:43

asymptote yazdı:
stroustrup yazdı:Zorlu'da kasım kasım kasılıyorsan, bir kaç milyon TL'lik ürünleri olan bir marka satıyorsan bir zahmet o çalışanlarına bişeyler öğreteceksin. Kimse bunlardan Fransız aksanıyla mükemmel telaffuz beklemiyor ama en azından söyleneni anlasınlar biraz da sattıkları saatleri bilsinler.

Saatin rotoruna balans diyen satıcıya rastladım ben. Lüks bir mağaza değildi ama olsun, yine de genel tüketiciye göre lüks sayılır, lonjin falan satan bir mağazaydı..

Aslında Wostep'in sektör çalışanları için düzenlediği iki günlük bir kurs var, gönderiyorlar mı bilmiyorum. Belki de gönderiyorlar fakat gidenler bizim Jön Türkler gibi bir şey öğren(e)meden geliyor. Gerçi Jön Türkler en azından aksan, telaffuz neyim öğreniyordu, bunlarda o da yok.. :D
Resim

Nethiustr yazdı:"Caceee lequwhksdh " dedi abla.

Elfçe mi bu?.. :D

bende ablanın yalancısıyım valla abi :D
Video da duydum. [emoji14]
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj feanorrin » 03 Eki 2016, 23:55

odeon yazdı:
feanorrin yazdı:fransızca olarak '' jeger lekultr '' şeklinde okuyorum ben. r hece sonunda belli belirsiz. kelime sonundaki e ses vermez diye biliyorum.

Mahsun Kirmizigul bize dogru yolu gostermisti "lö" diyerek.
:)
Kurucu abinin soyadi "Le Coultre", ayri yaziliyor.

Ahahah, ''lö'' evet, şimdi oldu. :lol: İsminin ayrı yazıldığını bilmiyordum :)
----
Videodaki aksan epey ... hoş, çekici. yalan yok.
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Mesaj SeiKinetic » 04 Eki 2016, 00:28

Seiko 5 bilmeyen 30(?) yıllık saatçiler gördükten sonra hiç şaşırmadım açıkçası. Ülkede hobin, tutkun olması bile neredeyse imkansız. Kuş mu uçuralım, köpek mi dövüştürelim ne yapalım? Jee Lee Cee deyip geçerdim ben şahsen.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: evreseli ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners