TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj bumingaffar » 30 Eyl 2016, 18:29

Resim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
bumingaffar

Mesaj afl » 30 Eyl 2016, 19:08

bumingaffar yazdı:Resim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bumin, yakışır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Ozgur » 30 Eyl 2016, 19:14

Resim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj Hellhound » 30 Eyl 2016, 20:59

Bugünlerde konu sıcakken high-end diver konusunu canlı tutalım. Maksat Cct'nin gönlü olsun :lol:

Resim

Blancpain Bathyscaphe, deneyip de beğenip beğenmediğime karar veremediğim bir model. Saate dair çok beğendiğim detaylar da var, hiç hoşuma gitmeyen hususlar da... Şöyle ki;

+ Saatin boyutları oldukça makul. Gereksiz kalınlık ekleyen nato kayışla bile gömlek altına saklanabilecek bir saat. Genel olarak kasa hatlarını çok beğendim.

+ Kadran malzemesi nedir bilmiyorum ama ışığı müthiş yakalıyor. Mağazada bile böyle etkileyici ise gün ışında seyrine doyum olmayan bir görüntü sunacaktır.

+ Toka ve nato kayışta kullanılan metal aksam oldukça "maskulen" ve üst düzey kalite hissi veriyor. "Alt tarafı nato kayış işte" deyip geçemiyor insan.

+ Orjinal Fifty Farthoms'ta kullanılan 1315 Calibre Bathyscaphe moderlinde de mevcut. 5 günlük güç rezervi ve yüksek güç reverzine rağmen kullanıcı yorumlarına göre stabil ve dakik bir mekanizma 1315.

+ Bathyscaphe çelik, seramik ve titanyum gibi birçok kasa seçeneği mevcut. Denediğim saat titanyumdu ve sınıf olarak Grade 5 kullanılması oldukça yerinde. Hoş bu fiyatlarda da Grade 2 kullansalar markayı topa tutarlardı heralde... (Panerai onu da yapıyor da umursayan yok)

- Saate baktıkça, evirip çevirdikçe göze batan bir oransızlık var. Hatta dengesizlik... Öncelikle indisler kadran boyutuna göre küçük kalıyor. Kollar da bir "garip". Bana göre bu tarz kolların en güzel örneğini Sinn yapıyor.

- İndisleri çevreleyen beyaz altın, boyutları iyice küçültüyor ve bazı açılardan kadranda pırlanta varmışcasına ışıl ışıl gösteriyor. Herhalde diver saatte en son isteyeceğim hadise pırlanta görünümü olur :evil: Rolex'in indislerde ve kollarda kullandığı beyaz altın gibi değil bu. Daha "yaldır yaldır"...

- Bezel 43mm'lik kasaya göre ince duruyor. Kilit mekanizması çok sağlam. Hatta olması gerektiğinden sağlam... Öyle ki bezeli döndürmek için ciddi güç harcamak gerekli :? Kurma kolunun ebatları da yine kasaya göre büyük. 45mm'lik Fifty Fathoms'un kurma kolundan bile büyük.

- Bu biraz kişisel olacak ama tool watch dendi mi çift taraflı antireflektif uygulamaya -her ne kadar güzel görükse de- karşıyım. Zira dıştaki kaplama çizilince dönüşü yok. Kullandığım IWC Aquatimer'ın kaplaması da çizilmişti ve her seferinde gözüme takılıyordu. Çiziklerin rahatsız edici boyutta olduğu birçok Omega ve Breitling de gördüm... Orjinal Fifty Fathoms'da dıştan AR yok.

- Open caseback yapıp da mekanizmayı kapatan nato kayış hadisesi tam işgüzarlık...

Günün diğer saati efsane dalgıç Fifty Fathoms (mavi kadran) :champ:

Resim

Mavi kadran ve kült haline gelen siyah kadran arasında azımsanamayacak bir fiyat farkı var. Bu farkın en önemli nedeni Flinque Dial olarak adlandırılan yüksek işçiliğe sahip mavi kadran. Siyah kadranlı modeli defalarca denememe ve incelememe rağmen beni bu kadar etkilemediğini itiraf etmem gerekir. Ayrıca siyah kadran cilalanmış çelik iken mavi kadranlı model fırçalanmış çelik olarak geliyor.

Klas saat! Ne diyeyim, iyi hissettiriyor :champ:
En son Hellhound tarafından 30 Eyl 2016, 21:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Caner1983 » 30 Eyl 2016, 21:08

Hellhound yazdı:Bugünlerde konu sıcakken high-end diver konusunu canlı tutalım. Maksat Cct'nin gönlü olsun :lol:

Resim

Blancpain Bathyscaphe, deneyip de beğenip beğenmediğime karar veremediğim bir model. Saate dair çok beğendiğim detaylar da var, hiç hoşuma gitmeyen hususlar da... Şöyle ki;

+ Saatin boyutları oldukça makul. Gereksiz kalınlık ekleyen nato kayışla bile gömlek altına saklanabilecek bir saat. Genel olarak kasa hatlarını çok beğendim.

+ Kadran malzemesi nedir bilmiyorum ama ışığı müthiş yakalıyor. Mağazada bile böyle etkileyici ise gün ışında seyrine doyum olmayan bir görüntü sunacaktır.

+ Toka ve nato kayışta kullanılan metal aksam oldukça "maskulen" ve üst düzey kalite hissi veriyor. "Alt tarafı nato kayış işte" deyip geçemiyor insan.

+ Orjinal Fifty Farthoms'ta kullanılan 1315 Calibre Bathyscaphe moderlinde de mevcut. 5 günlük güç rezervi ve yüksek güç reverzine rağmen kullanıcı yorumlarına göre stabil ve dakik bir mekanizma 1315.

+ Bathyscaphe çelik, seramik ve titanyum gibi birçok kasa seçeneği mevcut. Denediğim saat titanyumdu ve sınıf olarak Grade 5 kullanılması oldukça yerinde. Hoş bu fiyatlarda da Grade 2 kullansalar markayı topa tutarlardı heralde... (Panerai onu da yapıyor da umursayan yok)

- Saate baktıkça, evirip çevirdikçe göze batan bir oransızlık var. Hatta dengesizlik... Öncelikle indisler kadran boyutuna göre küçük kalıyor. Kollar da bir "garip". Bana göre bu tarz kolların en güzel örneğini Sinn yapıyor.

- İndisleri çevreleyen beyaz altın, boyutları iyice küçültüyor ve bazı açılardan kadranda pırlanta varmışcasına ışıl ışıl gösteriyor. Herhalde diver saatte en son isteyeceğim hadise pırlanta görünümü olur :evil: Rolex'in indislerde ve kollarda beyaz altın gibi değil bu. Daha "yaldır yaldır"...

- Bezel 43mm'lik kasaya göre ince duruyor. Kilit mekanizması çok sağlam. Hatta olması gerektiğinden sağlam... Öyle ki bezeli döndürmek için ciddi güç harcamak gerekli :? Kurma kolunun ebatları da yine kasaya göre büyük. 45mm'lik Fifty Fathoms'un kurma kolundan bile büyük.

- Bu biraz kişisel olacak ama tool watch dendi mi çift taraflı antireflektif uygulamaya -her ne kadar güzel görükse de- karşıyım. Zira dıştaki kaplama çizilince dönüşü yok. Kullandığım IWC Aquatimer'ın kaplaması da çizilmişti ve her seferinde gözüme takılıyordu. Çiziklerin rahatsız edici boyutta olduğu birçok Omega ve Breitling de gördüm... Orjinal Fifty Fathoms'da dıştan AR yok.

- Open caseback yapıp da mekanizmayı kapatan nato kayış hadisesi tam işgüzarlık...

Resim

Mavi kadran ve kült haline gelen siyah kadran arasında azımsanamayacak bir fiyat farkı var. Bu farkın en önemli nedeni Flinque Dial olarak adlandırılan yüksek işçiliğe sahip mavi kadran. Siyah kadranlı modeli defalarca denememe ve incelememe rağmen beni bu kadar etkilemediğini itiraf etmem gerekir. Ayrıca siyah kadran cilalanmış çelik iken mavi kadranlı model fırçalanmış çelik olarak geliyor.

hellhound paylaşım için teşekkürler :champ:
orjınale göre ilk blancpain kadranda ciddi bir orantısızlık var indişler cidden çok küçük duruyor
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj taskin » 30 Eyl 2016, 21:08

keyifle okudum. keyifle çünkü ff ve ploprof nokta hayal olarak bir yer bende. bir saat hem bir tool olup hem de bu kadar dress gözükür.

Hellhound yazdı:Bugünlerde konu sıcakken high-end diver konusunu canlı tutalım. Maksat Cct'nin gönlü olsun :lol:

Resim

- İndisleri çevreleyen beyaz altın, boyutları iyice küçültüyor ve bazı açılardan kadranda pırlanta varmışcasına ışıl ışıl gösteriyor. Herhalde diver saatte en son isteyeceğim hadise pırlanta görünümü olur :evil: Rolex'in indislerde ve kollarda beyaz altın gibi değil bu. Daha "yaldır yaldır"...

Resim

Kullanıcı avatarı
taskin

Mesaj Tgm » 30 Eyl 2016, 21:30

@hellhound

Bathyscaphe in sana göre eksi yönlerini okudukça "ya hakikaten" dedim kendi kendime. Kollar garip değil, bildiğin kötü dizayn diyebiliriz. Akrep'in yelkovandan kalın olmasının ne amacı olabilir. İndisler küçük dediğin gibi. Büyük ihtimal saatin ışığı iyi yakalamasının altında da indislerin "yaldır yaldır" yapısı vardır.

FF blue ise :super: ama o bütçeyle almam, o da ayrı konu :)
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Cct » 30 Eyl 2016, 21:33

Dışarıdayım yazacaklarım var sana :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners