TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj mevsuf » 25 Eyl 2016, 22:54

Nethiustr cevabınız için teşekkürler. Sizin saatiniz de gerçekten çok hoşmuş. Ama maalesef bütçe olarak beni aşıyor. Benim baktığım mako ve bambino zannedersem karpa garantili olduğu için biraz daha uygun. Şuan için 550-600 tl'yi aşamam. Keşke saatinizi alabilseydim. :(
Kullanıcı avatarı
mevsuf

Mesaj Umutt » 25 Eyl 2016, 23:04

0-500 tl
Seiko,Orient,Citizen,Poljot,Vostok,Luch,Parnis,Tisell

500-2.500 tl
Tissot,Mido,Certina,Hamilton,Frederique Constant,Louis Erard,Steinhart,Davosa,Junkers,Junghans,Orientstar

2.500-10.000 tl
Longines,Oris,TagHeuer,Tudor,Breitling,Omega,Eterna,Sinn,Meistersinger,Laco,Union Glasshutte

10.000-25.000 tl
Rolex,Jager LeCoultre,Frank Muller,Panerai,Cartier,Ulysse Nardin,Iwc

Not: fiyat aralıklarını biraz esnek düşündüm,örneğin bir kaç yüzliralık fark için markayı bir alt sınıfa ya da bir üst sınıfa yazmadım.Ayrıca bazı markalarda kısmen ikinci el değerlerini de dikkate aldım.

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Khan » 25 Eyl 2016, 23:53

mevsuf yazdı:Nethiustr cevabınız için teşekkürler. Sizin saatiniz de gerçekten çok hoşmuş. Ama maalesef bütçe olarak beni aşıyor. Benim baktığım mako ve bambino zannedersem karpa garantili olduğu için biraz daha uygun. Şuan için 550-600 tl'yi aşamam. Keşke saatinizi alabilseydim. :(

Al sat al sat yapmamak için biraz daha sabredip karar verebilirsiniz. Zira şuan alacağınız saatlerin ikisi de sizi zaman içinde değişime iter ise, zararınız %40 seviyesinde olur. Sabredip doğru olana ateş edin derim :)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj manil » 26 Eyl 2016, 00:09

500 tl altında 5 serisi dışında seiko var mı? Biraz underrate etmişiz sanki :)

Not: GS demedim ayrıca. ;)

Sent from my D6603 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Passavant » 26 Eyl 2016, 04:14

Arkadaşlar merhaba, 1500-2000 lira aralığında, erkek kardeşime mezuniyet hediyesi bir saat almak istiyorum, ilk saati olacak.

Önce Seiko düşündüm, sonra kinetik modellere sonra da solar modellere gözüm kaydı. Öncelikle şu modeli beğendik. Çünkü kronograf ve takvim özelliği de var. Üstelik güneş enerjisi ile çaışıyor. Ancak bu tarz özelliklere girince Casio edifice serisinden farkı nedir diye düşünmeye başlıyor insan. O da aynı özellikleri ve hatta fazlasını (pusula, çift zaman vs gibi özellikleri) Diğer bir yandan yine kronograf özellikli başka saatlere de açığız öneri olarak. Bir iki öneri ile yardımcı olursanız çok seviniriz. Resim
Kullanıcı avatarı
Passavant

Mesaj Umutt » 26 Eyl 2016, 11:51

aynen dediğiniz gibi 500 tl ye kadar olan sıfır ve ikinci el modelleri düşündüm ben de.Markaları yazarken kendi bakış açımla f/p gozettiğim için bir üst listeye terfi ettirmek istemedim hocam.Listedeki bir çok marka için benzer durum geçerli.Örneğin Fc nin de 2.500 u aşan model sayısı,aşmayanlara göre fazladır ama üstteki aralıkta daha güçlü alternatifler olduğu için düşük olanda bıraktım onu da

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Umutt » 26 Eyl 2016, 19:26

Passavant yazdı:Arkadaşlar merhaba, 1500-2000 lira aralığında, erkek kardeşime mezuniyet hediyesi bir saat almak istiyorum, ilk saati olacak.

Önce Seiko düşündüm, sonra kinetik modellere sonra da solar modellere gözüm kaydı. Öncelikle şu modeli beğendik. Çünkü kronograf ve takvim özelliği de var. Üstelik güneş enerjisi ile çaışıyor. Ancak bu tarz özelliklere girince Casio edifice serisinden farkı nedir diye düşünmeye başlıyor insan. O da aynı özellikleri ve hatta fazlasını (pusula, çift zaman vs gibi özellikleri) Diğer bir yandan yine kronograf özellikli başka saatlere de açığız öneri olarak. Bir iki öneri ile yardımcı olursanız çok seviniriz. Resim

22 -23 yaşlarındaki genç arkadaşım için aklıma ilk helen modeller 1.500 tl-2.000 tl aralığında kalma şartı varsa; steinhart nav uhre ya da ocean serileri,tissot prs516 ve hamilton pan europ olurdu

Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj ggerenimo » 26 Eyl 2016, 23:56

Herkes elindeki saate göre yorum yapıyor tissot ile rolex i karşılaştırıyorsanız Yok artık derim

Kullanıcı avatarı
ggerenimo

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners