TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Piaget

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Piaget

Mesaj peder06 » 17 Eyl 2016, 15:34

Resim
Resim
Resim
Resim

Resimdeki saatim hakkında sitenizden genel bilgi almıştım geçtiğimiz haftalarda, saati inceletme fırsatı buldum tanıdığım bir saat ustasına
söylediğine göre içindeki mekanizma da en az 7 parça değerli taş ( ki bu yakut muş ) ve bazı parçalarının altın olduğunu elle kurmalı bir saat olduğunu ancak kurma piminde sorun olduğunu söyledi.
Saatin değeri hakkında çok fazla bilgisi olmadığını ancak sizin forumunuza danışmam gerektiğini
http://www.zeitauktion.com sitesiyle de iletişime geçip fiyat öğrenebileceğimi ancak ilk önce türk ustalardan fiyat almamın daha yararlı olacağını söyledi.
Sizlerden bana saatin değeri hakkında üç aşşa beş yukarı değer verebilmenizi istiyorum teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
peder06

Re: Piaget

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 16:20

Üç aşşa beş yukarı bilgiyi Bond diğer başlıkta vermiş zaten. Tekrar neden yeni bir konu açma gereği duydunuz ki?

Ayrıca saatinizde yer alan mekanizma 7 taşlı değil 18 taşlı. 20.5 mm genişliğinde, 2 mm yüksekliğinde ve 19,800 vuruşlu. İlk defa 1957 yılında üretilmiş. İki defa revizyona uğramış (9P1, 9P2).

Saatinizi tamir ettirmeyi düşünüyorsanız ve sorunu saatçinizin dediği gibi kurma piminde ise aşağıdaki satıcıyla iletişime geçebilirsiniz:
http://www.ebay.com/itm/Choose-5-different-new-winding-setting-or-other-parts-Piaget-9P-9P1-9P2-/302062713441
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 351925 ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners