TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Mesaj Khan » 15 Eyl 2016, 11:46

Gs1905 yazdı:peki güzel yazmışsınız arkadaşlar o zaman horoloji 20.000 tane saat üretip toplam maliyeti 20-30 k $ saati 100k$ ve üzeri fiyata satmak mı ?ayıplı satmak mı ?yada mevcut mekanizları parlatıp biraz süslemek mi ?yada aile şirketi olmak mı ?olumsuz yazanlar bir cevap versin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Olumsuz yazdığımı düşünmüyorum da, kullanıcı markayı değil de, kullanıcıyı tutması gerek...

Bu forumda AP sevgisi de fazladır, ama yeri gelirse eleştirisi yapılır, fiyatı olsun, servis sıkıntısı olsun, arızaları olsun.

Ama övgüyü de hak eden bir markadır. Horoloji olarak etkisi yüksektir, Rolex içinde durum aynı olması lazım, birisi çıkıp markaya sadece "saat" yaptığı için büyük bir hayranlık besliyorsa bu onun sevgisidir, ama forumda Rolex eleştiriside bulunan arkadaşlara, fanlardan ukala bir tavır ile cevaplar veriliyor

"Bilmiyorsan oku " vb. Şeyler, insanı inciten, ayrıca kısmen aşşağılayan şeylerdir.

Sizin için de, tabiki gereğinden yüksek fiyat politikasını savunmuyorum, uygun fiyat her zaman kullanıcı için daha iyidir.

Birisi yüksek kaliteyi uygun fiyata veriyorsa ne güzel :)

Ama Rolex'in son 5 yılda fiyatını da 2ye3e kutlaması can sıkan ve kullanıcı tarafından eleştirilmesi gereken bir şey. Hala aşk duyuyorsak, olsun diyorsak bu kişisel bir sevgidir, onu forumun zirvesine oturtmaya çalışmak ve kendi beslediğin fan boylugu başkalarına da dayatmak yanlış.

Yoksa AP seven AP sevsin, Rolex seven Rolex sevsin :) kim karışabilir.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Gs1905 » 15 Eyl 2016, 12:07

Nethiustr yazdı:
Gs1905 yazdı:peki güzel yazmışsınız arkadaşlar o zaman horoloji 20.000 tane saat üretip toplam maliyeti 20-30 k $ saati 100k$ ve üzeri fiyata satmak mı ?ayıplı satmak mı ?yada mevcut mekanizları parlatıp biraz süslemek mi ?yada aile şirketi olmak mı ?olumsuz yazanlar bir cevap versin

Olumsuz yazdığımı düşünmüyorum da, kullanıcı markayı değil de, kullanıcıyı tutması gerek...

Bu forumda AP sevgisi de fazladır, ama yeri gelirse eleştirisi yapılır, fiyatı olsun, servis sıkıntısı olsun, arızaları olsun.

Ama övgüyü de hak eden bir markadır. Horoloji olarak etkisi yüksektir, Rolex içinde durum aynı olması lazım, birisi çıkıp markaya sadece "saat" yaptığı için büyük bir hayranlık besliyorsa bu onun sevgisidir, ama forumda Rolex eleştiriside bulunan arkadaşlara, fanlardan ukala bir tavır ile cevaplar veriliyor

"Bilmiyorsan oku " vb. Şeyler, insanı inciten, ayrıca kısmen aşşağılayan şeylerdir.

Sizin için de, tabiki gereğinden yüksek fiyat politikasını savunmuyorum, uygun fiyat her zaman kullanıcı için daha iyidir.

Birisi yüksek kaliteyi uygun fiyata veriyorsa ne güzel :)

Ama Rolex'in son 5 yılda fiyatını da 2ye3e kutlaması can sıkan ve kullanıcı tarafından eleştirilmesi gereken bir şey. Hala aşk duyuyorsak, olsun diyorsak bu kişisel bir sevgidir, onu forumun zirvesine oturtmaya çalışmak ve kendi beslediğin fan boylugu başkalarına da dayatmak yanlış.

Yoksa AP seven AP sevsin, Rolex seven Rolex sevsin :) kim karışabilir.

kesinlikle öyle üstad tabi ki kimseye sevmediğini dayatmak gibi bir ego'muz yok herkes sevdiği saati övebilir tabiki de olumsuz yönleri görmek lazım ama benim sorduğum soruların cevabını alamadım

Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj Tgm » 15 Eyl 2016, 12:08

Sevgili Nethiustr,

Burası forum. Yararlı bilgilerin paylaşıldığı, danışma ve istişarenin yapıldığı bir platform. Ne demek eleştirilemiyor? Pek tabi eleştirebilirsin.. :) Ama böyle değil. Doğru argümanlarla ve yararlı bilgilerle. Lütfen bir başlık daha şu forumda hiç edilmesin. Güzel güzel yazalım :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj EmreMusovi » 15 Eyl 2016, 12:13

Movado Nun amerikan markası olduğunu bilmiyordum 1881 otomatik bir anda düştü gözümden şimdi...

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
EmreMusovi

Mesaj Khan » 15 Eyl 2016, 12:18

5. paragrafta sizin sorunuza cevap vermeye çalıştım gs1905
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Umutt » 15 Eyl 2016, 12:21

EmreMusovi yazdı:Movado Nun amerikan markası olduğunu bilmiyordum 1881 otomatik bir anda düştü gözümden şimdi...

hocam Movado İsviçre orjinli bir marka ve isviçre de üretiliyor, sadece sermayesi Usa da. Benzer şekilde Corum ve Eterna da Çin menşeli China Haidian gruba ait.Fredeeique Constant ve Alpina da Japon Citizen gruba satıldı bu yılın ilk çeyreğinde

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj MertYe » 15 Eyl 2016, 12:28

Gs1905 yazdı:o zaman neymiş rolex zirvede ligdeki 3 lünün gelmek istediği son noktayı aşmış bir pozisyon da bana göre horolojide :)

Gs1905 yazdı:peki güzel yazmışsınız arkadaşlar o zaman horoloji 20.000 tane saat üretip toplam maliyeti 20-30 k $ saati 100k$ ve üzeri fiyata satmak mı ?ayıplı satmak mı ?yada mevcut mekanizları parlatıp biraz süslemek mi ?yada aile şirketi olmak mı ? olumsuz yazanlar bir cevap versin

Olumsuz bir yazı yazmadım yalnız bu kadar emir kipinde soru sorunca bir cevap vermek istedim madem emretmişsiniz bize de hizmet etmek düşer.

Sadece bizim forumda değil bir çok yerde insanlarda malesef sahip olduğu ürüne karşı biraz aşırı zaafiyet var. Biri Toyota şu özelliklerinden dolayı kötü araba dendiğinde Toyota sahiplerinin celallenmesini anlayamıyorum ben mesela. Aynı şey saatler içinde geçerli. Forumda gördüğüm kadarıyla bu fazlasıyla mevcut. Vay efendim Omega'ya nasıl laf söylenir. Yok Rolex'te istese tourbillon yapar ama yapmıyor. Yok öyle yok böyle. Ne gerek var ki böyle tartışmalar çıkarmaya. Tabiki eleştirilerinde belli bir saygı çerçevesinde olması gerekiyor. Sonuçta her ne olursa olsun saatlerimiz hepimizin heves ederek satın aldığı hatta kimi zaman başka şeylerden vazgeçerek satın aldığı şeyler.

Rolex'in eleştirilmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum ki. Kaldı ki kimse Rolex kötü markadır çöpe atın kurtulun falan gibi ithamlarda bulunmamış. Sadece bir marka neden yapması gerekeni doğru yapıyor diye bu kadar yüceleştirmemek lazım demişler. Ama "Olumsuz yazanlar bir cevap versin" değil mi . Çünkü sizin Rolex'iniz var ve o mükemmel. Bu arada gerçekten Rolex mükemmel bir saat aksini kesinlikle savunmuyorum. Kendimde Rolex GMT-Master 2 kullanıcısıyım forumdakilerde bilirler zaten genel olarak. Saatimi çok severekte kullanıyorum. Kısmetse yakın zamanda bunu çelik altın olan GMT veya Submariner ile değiştirmek istiyorum hatta.

Bunları yapacak olmam veya saatimi seviyor olmam bana hiç kimseye sen nasıl Rolex'e öyle dersin sen kimsin ki deme hakkını vermez veya vermemeli diye düşünüyorum. Sonuçta amacımız burada doğru bilgilere ulaşmak veya yarın öbürgün bir saat satın aldığımızda pişman olmamaksa Rolex'te eleştirilmeli VC, AP, PP de eleştirilmeli. Tgm'ye bu noktada sonuna kadar katılıyorum.

Ama ben Tapatalk adı bile therolex olan birine Rolex'e neden tapılmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Trajikomik bir durum

Nethiustr yazdı:Abi adamlar olması gerekeni yapıyor diye yere göğe sığdıramıyoruz, inanılmaz bir şey.

" Rolex saat yapmış hata vermiyor " "mükemmel bir şey, inanılmaz" "horolojinin zirvesi "

Ben hiç bir zaman Rolex e karşı olmadım, ama bu kadarı fazla :)
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj EmreMusovi » 15 Eyl 2016, 12:33

kuyur yazdı:
EmreMusovi yazdı:Movado Nun amerikan markası olduğunu bilmiyordum 1881 otomatik bir anda düştü gözümden şimdi...

hocam Movado İsviçre orjinli bir marka ve isviçre de üretiliyor, sadece sermayesi Usa da. Benzer şekilde Corum ve Eterna da Çin menşeli China Haidian gruba ait.Fredeeique Constant ve Alpina da Japon Citizen gruba satıldı bu yılın ilk çeyreğinde

Sent from my iPad using Tapatalk

Tesekkurler

Kullanıcı avatarı
EmreMusovi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo, monsieur, Mtn ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners