TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antikacı / Zamanın Sessiz Tanıkları

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Antikacı ( Zamanın Sessiz Tanıkları )

Mesaj papillon-35 » 11 Ağu 2010, 17:01

bu güzel paylaşım için size çok teşekkür ederim.inanılmaz nefis bi kolleksiyon.
Kullanıcı avatarı
papillon-35

Mesaj Clk » 12 Ağu 2010, 08:27

Hüseyin Bey, saatlerinize ait resimleri müsait oldugunuz bir zamanda buraya yüklemeniz mümkün mü?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj firstafa » 19 Kas 2010, 12:11

harika bir kolleksiyonunuz var.hepsi birbirinden güzel.affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum.elinizde q&q 2000 modelini gördüm.çok sevdiğim bir saattir.acaba satmayı düşünürmüsünüz.teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
firstafa

Mesaj papillon-35 » 24 Kas 2010, 17:46

site de resimlerini koyduğum saatler kolleksiyonun çok küçük parçası.65 adet kurmalı-otomatik ve nadiren klasik leşmiş Quartz saatler.Amatörce bu işi yaptığımdan saatleri satma fikri aklıma hiç gelmedi.yani satma olayına pek sıcak bakmıyorum.zira bu saatleri elde etmek tedarik etmek çok zahmetli.Ama senin için önümüzdeki hafta sonu aldığım yere gidip sorayım ellerinde kalabiliyo.Bulabilirsem sana tekrar mesaj geçerim.Eski mekanik her türlü saati bulabiliyorum da bunun eşini bulmam çok zor ama deneyeceğim.selamlar.
Kullanıcı avatarı
papillon-35

Mesaj goncahanim » 07 Nis 2011, 17:10

papillon 35, size özel mesaj atmayı denedim ama olmuyor malesef.

67 nacar ile ilgili, bana mesaj atarsanız iletişim bilgilerimi gönderebilirim; ben de izmirde yaşıyorum. bu saatle ilgili size sormak istediklerim var.

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
goncahanim

Mesaj DenizKSK » 18 Nis 2011, 21:41

Sayın papillon-35 koleksiyonunuzun paylaştığınız kısmı çok güzel. Bende de 60'lardan kalma bir Technos var, sizin 1965 Arlon ile tamamen aynı kasa ve kadrana sahip. Size sorum bu saatleri İzmir'de nerede bulabileceğimizle alakalı olacak. Yani özel antikacılar yada sırf antika saat satan yerler varmı İzmir'de?? Nerelerde bulabiliriz böyle eski Vintage'leri?? :?:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj papillon-35 » 29 Nis 2011, 21:24

abicim deniz bu genç yaşında "zamanın sessiz tanıklarına"tanıklık etme arzunu kutluyorum.Bu mekanik kurmalı saatler satan antikacılar var ancak bunlardan bu saatleri temin etmen pahalı olur.En güzeli kıyıda köşede hala varlığını sürdürmeye çalışan saat tamircisi arkadaşlar vardır değişik semtlerde bunlar denk geldiğinde girib soracan bakacan.ben uzun yıllardır bu işi yaptığımdan çoğunla dost- arkadaş oldum ellerine bu tür saatler geldiğinde telefon ederler ararlar gidip bakar alırım.bir başka metot alışveriş siteleri ama yabancı (ebay gibi) oralarda çok nefis ve bizim buralara göre çok hesaplı bu tür saatler oldukça fazla tek sıkıntı kargo ücretlerinin yüksekliği.Birde yurt dışından saat kolleksiyonu yapan bir arkadaş edinirsen ki ben bu yaşta isviçrede çalışan türk bi arkadaş edindim onunda kolleksiyona katkıları oldu.Bizim türkiyede nacar-hislon yaparsın bol bol ama yurt dışında olağanüstü parçalar var.Birde fiyatlar çok uygun.Nacar hislon arıyosan buca'da kasaplar sokağı denilen yerde heykel durağı orada saat tamiri yapan arkadaşta 7-8 tane kurmalı nacar-hislon vardı 75,00ile 100,00 tl arası fiyattan satıyo.yolun düşerse bak.bu işler böyle işin tadı güzelliğide zaten burada.Bide yaşın genç klasik olabilecek yeni saatleri bütçene uygun olanlarını al biraz kullan sonra kaldır kolleksiyona.Bende 20-25 yıllık çok temiz Quarz saatler var.Yani kolleksiyon yelpazen geniş olsun.Benim Kolleksiyonum da kol saati dışında duvar saatleri konsol saatler masa saatleri de mevcut.Bide dikkat et bu kolleksiyonculuk tutkuya dönüşüyo.Bizde olduğu gibi.Ona müsade etme.selamlar.
Kullanıcı avatarı
papillon-35

Mesaj papillon-35 » 02 May 2011, 15:14

sayın goncahanim rumuzlu arkadaşım 67 nacar ile ilgili size nasıl yardımcı olabilirim.?konu ile ilgili size özel mesaj attı ama umarım ulaşmıştır.saygılar.
Kullanıcı avatarı
papillon-35

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners