papillon-35 » 29 Nis 2011, 21:24
abicim deniz bu genç yaşında "zamanın sessiz tanıklarına"tanıklık etme arzunu kutluyorum.Bu mekanik kurmalı saatler satan antikacılar var ancak bunlardan bu saatleri temin etmen pahalı olur.En güzeli kıyıda köşede hala varlığını sürdürmeye çalışan saat tamircisi arkadaşlar vardır değişik semtlerde bunlar denk geldiğinde girib soracan bakacan.ben uzun yıllardır bu işi yaptığımdan çoğunla dost- arkadaş oldum ellerine bu tür saatler geldiğinde telefon ederler ararlar gidip bakar alırım.bir başka metot alışveriş siteleri ama yabancı (ebay gibi) oralarda çok nefis ve bizim buralara göre çok hesaplı bu tür saatler oldukça fazla tek sıkıntı kargo ücretlerinin yüksekliği.Birde yurt dışından saat kolleksiyonu yapan bir arkadaş edinirsen ki ben bu yaşta isviçrede çalışan türk bi arkadaş edindim onunda kolleksiyona katkıları oldu.Bizim türkiyede nacar-hislon yaparsın bol bol ama yurt dışında olağanüstü parçalar var.Birde fiyatlar çok uygun.Nacar hislon arıyosan buca'da kasaplar sokağı denilen yerde heykel durağı orada saat tamiri yapan arkadaşta 7-8 tane kurmalı nacar-hislon vardı 75,00ile 100,00 tl arası fiyattan satıyo.yolun düşerse bak.bu işler böyle işin tadı güzelliğide zaten burada.Bide yaşın genç klasik olabilecek yeni saatleri bütçene uygun olanlarını al biraz kullan sonra kaldır kolleksiyona.Bende 20-25 yıllık çok temiz Quarz saatler var.Yani kolleksiyon yelpazen geniş olsun.Benim Kolleksiyonum da kol saati dışında duvar saatleri konsol saatler masa saatleri de mevcut.Bide dikkat et bu kolleksiyonculuk tutkuya dönüşüyo.Bizde olduğu gibi.Ona müsade etme.selamlar.