TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Mesaj Khan » 14 Eyl 2016, 19:08

asymptote yazdı:
Nethiustr yazdı:...yenilik konusunda oldukça tutucular, buda onları horolojik yenilik konusunda daha aşşağıya itiyor.

Bu kesinlikle doğru değil Nethiustr.. :) Rolex'in yeniliklerinden bahsedecek olsak sayfalar dolusu yazmamız gerekir.. [emoji106]

Tutucu olmak başka, maceraperest olmak başkadır. Horoloji dünyası macera kabul etmez. Bu yüzden emin adımlarla ilerlemek gerekir. Bu anlamda en tutucu olanı kuşkusuz Patek'tir..

Bazı modeller üzerinde ilkleri başlattılar, ama benim şuan ki izlenimim için fazlaca statik bir yapıda oldukları. Her yıl fuarlarda aynı modelleri görmekten sıkılmadık mı? :)

Bir tourbillon yada minute repeater Rolex in başaramayacağı bir komplikasyon mudur yoksa baltayı taşa vurmaktan oldukça korkuyorlar mı?

Rolex in 60 yıl önce yaptığı yeniliklerle şuan hala övünüyor olmasını doğru bulmuyorum. Rolex tutkunu saat severlerin de Rolex in bu akımına kapılmalarını doğru bulmuyorum.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Ground » 14 Eyl 2016, 19:12

Seiko (GS) ile Rolex i karşılaştırmak, Rolex ile PP i karşılaştırmaktan daha uygun olacaktır.

saatin zaman tutmasından çok el işçiliğiyle özel mekanizmalar ile bir sanat eserine dönüştürülmesi konusu var.

Bu konu materyal maliyetlerinden öte bir duygu.

İş sadece ne kadara mal olması ya da ne kadara satılması değil. Nasıl bir tarihçeden hangi mekanizmaya ulaşılmış nasıl üretilmiş konusu vardır.

Ulaşmayı düşünmediğim bir sınıf olmasına rağmen kafamı eğip ceketimi iliklerim.

Bir sanat eserine neden bu kadar pahalı demek biraz gereksiz olur. Yok bir tablo neden 20M$ eder e gider konu..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2016, 19:24

Nethiustr yazdı:Rolex in 60 yıl önce yaptığı yeniliklerle şuan hala övünüyor olmasını doğru bulmuyorum. Rolex tutkunu saat severlerin de Rolex in bu akımına kapılmalarını doğru bulmuyorum.

Nethiustr, inan bu konuların üzerinden forumda daha önce 60 milyon kere geçildi.. Sürekli tekrar beyne zarar verir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır.. ;) :thumbup:

Paraflex ve Parachrom 60 yıl öncenin yenilikleri mi?..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Umutt » 14 Eyl 2016, 19:29

Ground yazdı:Seiko (GS) ile Rolex i karşılaştırmak, Rolex ile PP i karşılaştırmaktan daha uygun olacaktır.

saatin zaman tutmasından çok el işçiliğiyle özel mekanizmalar ile bir sanat eserine dönüştürülmesi konusu var.

Bu konu materyal maliyetlerinden öte bir duygu.

İş sadece ne kadara mal olması ya da ne kadara satılması değil. Nasıl bir tarihçeden hangi mekanizmaya ulaşılmış nasıl üretilmiş konusu vardır.

Ulaşmayı düşünmediğim bir sınıf olmasına rağmen kafamı eğip ceketimi iliklerim.

Bir sanat eserine neden bu kadar pahalı demek biraz gereksiz olur. Yok bir tablo neden 20M$ eder e gider konu..

çok güzel bir yorum.. Ama bence Rolex belirttiğiniz zıtlığın iki tarafına da dokunuyor,hangisine daha çok dokunuyor derseniz katılıyorum bence de sanat eseri değil materyal satan tarafa daha yakın.

Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Thevenin » 14 Eyl 2016, 19:35

asymptote bile pes ettiyse bir durup dusunmek lazim sevgili TSF uyeleri :D

Genel olarak yazmadan once en az birkac katini okumak diger okuyucular adina faydali olur.

Oteki turlu suzgecten gecirmeyip burda suzmeye calisinca her yer suzuntu oluyor.

Suzuntunun bir kismi da faydali, vitamini var; ama once hic olmazsa kevgirden gecirerek kabasini almak sart :D

Cesitli olculerde kevgir konulari mevcut. " Nereden bulup da okuyalim? " sizin icin gecerli bir sebepse eger, ki elbette oyle olabilir, ilginin az olmasindan da yakinilmamali.

Bu yapilmadigi takdirde ince bir sonuc almak guc.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Umutt » 14 Eyl 2016, 22:02

ground,nethiustr,asymptote değerli yorumlarınızı okumak hem öğretici hem keyif verici.Teşekkürler

Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Tgm » 14 Eyl 2016, 22:47

Markanın horolojiye katkısı yadsınamayacak kadar fazla. Ayrıca çok iyi yönetilen bir şirket. Kendini konumlandırdığı yer belli. Ne aşağı ne yukarı. Yazıldığı gibi amaç safi "saat" üretmek. E öbürleri ne üretiyor o zaman? Öbürleri yer yer sanat eseri hatta mücevher. (rolex'in üstünü kastediyorum) High end diye saydığımız bazı markaların bile "kült" diyebileceğimiz bir, iki modeli varken; Rolex'in hemen her modeli kült. Neden değiştirsin ki? Müşterileri zaten onu bu haliyle seviyor. Ha hiç mi gelişmiyor? Tabi ki gelişiyor. Teknik anlamda.. Sözün özü sanat eseri yapmıyorlar, kütür kütür saat üretiyorlar. Ve dikkat.. Bu mükemmeliyeti dünyanın marka bazında en büyük üreticisi (günlük 2000 üretim) olmasına rağmen bozmadan sağlıyorlar..

Horolojiye katkı demişken.. Bir örnek

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Gs1905 » 14 Eyl 2016, 23:53

Tgm yazdı:Markanın horolojiye katkısı yadsınamayacak kadar fazla. Ayrıca çok iyi yönetilen bir şirket. Kendini konumlandırdığı yer belli. Ne aşağı ne yukarı. Yazıldığı gibi amaç safi "saat" üretmek. E öbürleri ne üretiyor o zaman? Öbürleri yer yer sanat eseri hatta mücevher. (rolex'in üstünü kastediyorum) High end diye saydığımız bazı markaların bile "kült" diyebileceğimiz bir, iki modeli varken; Rolex'in hemen her modeli kült. Neden değiştirsin ki? Müşterileri zaten onu bu haliyle seviyor. Ha hiç mi gelişmiyor? Tabi ki gelişiyor. Teknik anlamda.. Sözün özü sanat eseri yapmıyorlar, kütür kütür saat üretiyorlar. Ve dikkat.. Bu mükemmeliyeti dünyanın marka bazında en büyük üreticisi (günlük 2000 üretim) olmasına rağmen bozmadan sağlıyorlar..

Horolojiye katkı demişken.. Bir örnek

Resim

o zaman neymiş rolex zirvede ligdeki 3 lünün gelmek istediği son noktayı aşmış bir pozisyon da bana göre horolojide :)

Kullanıcı avatarı
Gs1905

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea, Merdo, monsieur, sphinx, Turker ve 202 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners