TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Mesaj zkan01 » 14 Eyl 2016, 17:31

Rolex'i diğer saatlerden ayıran bence en önemli özellik 904L çelik kullanması kasa olarak , saat yapımında çoğu marka 316L kullanıyor ,
904L de karbon oranı az , krom ve nikel oranı daha fazla ve elde etme işlemi diğer çeliklere göre oldukça zahmetli ve yaklaşık 3 kat maliyetli , sadece bu bile rolexi diğer saatlerden ayırır , 904L ayrıca polisaja daha elverişli bir çeliktir , 316L ye göre baya dayanıklıdır.
Kullanıcı avatarı
zkan01

Mesaj Umutt » 14 Eyl 2016, 18:03

Ayrıca saatlerinde Tourbillon, Minute Repeater ve Split Seconds gibi komplikasyonlar kullanmıyor.Buna karşılık fark yaratabilmeyi, asymptote ve zkan01 in dediği gibi mekanizma ve kasa malzemesi ve işçiliği ile fazlası ile başarıyor.Ürün yelpazesinde az ama öz model var.Hepsi de uzun yıllardır aynı ya da çok benzer formdalar.Ancak bazılarının yaşı 40 ı geçen bu ürün yelpazesi hala özgün hala yakışıklı.Şahsen kurma kolunu çektiğim zaman bile Rolex farkını hissediyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Umutt » 14 Eyl 2016, 18:04

bu arada dikkat ediyorum saat marka kıyaslamasının yapıldığı her konu dönüyor dolaşıyor Rolex e geliyor :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Gs1905 » 14 Eyl 2016, 18:09

asymptote yazdı:Rolex, mekanizma üzerinde polishing işlemi uygulamaz pek. Bu işlem ciddi maliyet oluşturan bir unsur. Ancak balans yayını (sanıyorum bütün modellerinde) overcoil olarak sunuyor. Bu, chronometri açısından çok önemli bir unsur ve bunu zirve segmentteki birçok saat markası dahi sağla(ya)mıyor. Benzer şekilde maşa yatağında dahi şok emici sistem kullanıyor. Bu da birçok lüks saat markasında göremediğimiz bir özellik. Rolex'in yoğunlaştığı şey, ışıltılı bir horoloji objesinden ziyade "saat" üretmek.. :thumbup:

Resim
Resim

Rolexin işi ''saat'' üretmekse ışıltılı objesi üreten pp ,vaceron ve ap neden horoloji için zirve değeri taşıyan bir üçlü okuduğum anladığım kadarıyla Rolex bu üçlünün yanında yer almayı fazlası ile hakediyor peki neden bu üçlünün yanında değil?

Gs1905
Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj Khan » 14 Eyl 2016, 18:27

Gs1905 yazdı:
asymptote yazdı:Rolex, mekanizma üzerinde polishing işlemi uygulamaz pek. Bu işlem ciddi maliyet oluşturan bir unsur. Ancak balans yayını (sanıyorum bütün modellerinde) overcoil olarak sunuyor. Bu, chronometri açısından çok önemli bir unsur ve bunu zirve segmentteki birçok saat markası dahi sağla(ya)mıyor. Benzer şekilde maşa yatağında dahi şok emici sistem kullanıyor. Bu da birçok lüks saat markasında göremediğimiz bir özellik. Rolex'in yoğunlaştığı şey, ışıltılı bir horoloji objesinden ziyade "saat" üretmek.. [emoji106]

Resim
Resim

Rolexin işi ''saat'' üretmekse ışıltılı objesi üreten pp ,vaceron ve ap neden horoloji için zirve değeri taşıyan bir üçlü okuduğum anladığım kadarıyla Rolex bu üçlünün yanında yer almayı fazlası ile hakediyor peki neden bu üçlünün yanında değil?

Gs1905

Çünkü saydığınız markalar yeni çıkan teknolojiyi yorumlayıp en iyi şekilde sunmaya çalışıyorlar, bazen en yeni teknolojiyi kendileri üretiyor.

Rolex ise zaten benimsenmiş olan, kendisi için garanti çözümleri müşterilerine servis ediyor. Cosmograph gibi çözümler buna örnektir.

Yine de horolojik olarak Rolexi başarısız bulmak doğru değil, ama yenilik konusunda oldukça tutucular, buda onları horolojik yenilik konusunda daha aşşağıya itiyor.

:)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2016, 18:30

İki fotoğraf arasındaki detay işçiliği farkına bakın, neden olduğunu anlarsınız. :thumbup:
Resim
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2016, 18:38

Nethiustr yazdı:...yenilik konusunda oldukça tutucular, buda onları horolojik yenilik konusunda daha aşşağıya itiyor.

Bu kesinlikle doğru değil Nethiustr.. :) Rolex'in yeniliklerinden bahsedecek olsak sayfalar dolusu yazmamız gerekir.. :thumbup:

Tutucu olmak başka, maceraperest olmak başkadır. Horoloji dünyası macera kabul etmez. Bu yüzden emin adımlarla ilerlemek gerekir. Bu anlamda en tutucu olanı kuşkusuz Patek'tir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Gs1905 » 14 Eyl 2016, 18:42

asymptote yazdı:İki fotoğraf arasındaki detay işçiliği farkına bakın, neden olduğunu anlarsınız. :thumbup:
Resim
Resim

evet anlıyorum Rolex yenilikçi değil kendini geliştirmekten biraz uzak diyelim risksiz ve sade ürünler sunmak daha önemli değil mi sizcede ünlü bir saat ustası şöyle dediğini okudum :bozulan pp gördüm ama bozulan bir Rolex ne gördüm ne duydum forumda da konusu vardı ap ilgili şikayetlerin oldugu bir topic vardı şimdi mekanizmada yenilikçi ol ama ürünlerin sorunlu veya ayıplı olsun buda horolojik açıdan zirvede olmanın kabul edilebilir olmasını engeller şahsımca

Gs1905
Kullanıcı avatarı
Gs1905

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ogeday, sphinx ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners