TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Thevenin » 11 Eyl 2016, 03:13

Buyuk olcude AFL'den aldigim motivasyonla tadimlik ozet kismen bir demet Almanya incelemesi yaptim :D

Gordum ki 42mm uzeri Sinn'leri anca Sinn'emada seyrederim :D

Hepsini ilk defa gordugum saatler icerisinde, denediklerimden en bana yakin Sinn demeti su oldu > > >

Resim

103 St, 910 Anniversary, T2 EZM 15. Ucu de net " hemen alinabilir " seviyede gayet basarili modeller.

" Schleppzieger "de uzunca bir sure durakladim :D MonoControl bir Hanhart ile birlikte soyle avi'ledim :D >

Resim

Resim

Resim

300 adet uretilmis 910'un kullandigi 7750 bazli La Joux-Perret rattrapante kronografin tasarimi Franck Muller'in kendisine ait, 1992 senesinden.

Resim

103 kasa bir Sinn klasigi

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

hakeza 556

Resim

bu seneki limitli 556

Resim

Resim

104

Resim

Yine alinasi T2

Resim

cok daha buyukcene U1'ler

Resim

ve diger cok buyukler

Resim

Resim

Muhtelif Hanhart, Fortis, Junghans

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Fortis icin genel bir kasa-kayis uyumu mevcut

Resim

Resim

mevcut da bu uyum insanlar icin mi bilemiyorum :D

Halen ROSCOSMOS kozmonotlarinin resmi saati Cosmonauts Chronograph

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Tek ustali, bol feyizli, el emegi goz nuru sinifinda da hep laf atip hic denk gelemediklerimle sonunda karsilastim :D

Misal D.Dornblüth & Sohn

Resim

Resim

Resim

Resim

ve Thomas Ninchritz

Resim

Resim

Resim

tabii maalesef limitli bir yasam suresine sahibiz :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Cct » 11 Eyl 2016, 04:22

Thevenin :champ:

Bir 103st çok istiyorum ama Speedmaster'da istiyorum. İkisi bir arada olmaz diye düşünüyorum :roll:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Thevenin » 11 Eyl 2016, 04:55

Bilezikle bana olmuyor, yoksa zor karar Speedmaster almamak :D Yine Afl'ye katilarak, bahsedilmis DIAPAL serisinden celik 103 de bu zinciri kirabilir; goremedim ama ilave GMT ve farkli, antrasit kadran umut vaadediyor kesinlikle :thumbup:

Ben de SiNN T2'ye cok " haLLendim " :D Resmen " Forza Aquis !! " oz-telkiniyle biraz sakinlestim; ama huzursuzluk son raddede artik, bir (!) diver ya gelecek ya gelecek :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Bg17 » 11 Eyl 2016, 05:23

Cct yazdı:Thevenin :champ:

Bir 103st çok istiyorum ama Speedmaster'da istiyorum. İkisi bir arada olmaz diye düşünüyorum :roll:

Speedmaster racing dial ile ilgili ne dusunuyorsun?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Baran » 11 Eyl 2016, 08:11

Ben Sınn U serisini uzun süre kullandım aldım hevesimi daha almam zaten hayırsızında birine sattım iyice soğudum markadan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj kilimanjaro » 11 Eyl 2016, 14:32

Resim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resim

Sadece bunu bileğime yakışır buldum.Üsteki diğer ikisinden hiç mekanik alamadım :D
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj TSayiR » 11 Eyl 2016, 18:46

Thevenin yazdı:Buyuk olcude AFL'den aldigim motivasyonla tadimlik ozet kismen bir demet Almanya incelemesi yaptim :D

Gordum ki 42mm uzeri Sinn'leri anca Sinn'emada seyrederim :D

Hepsini ilk defa gordugum saatler icerisinde, denediklerimden en bana yakin Sinn demeti su oldu > > >

Resim

103 St, 910 Anniversary, T2 EZM 15. Ucu de net " hemen alinabilir " seviyede gayet basarili modeller.

" Schleppzieger "de uzunca bir sure durakladim :D MonoControl bir Hanhart ile birlikte soyle avi'ledim :D >

Resim

Resim

Resim

300 adet uretilmis 910'un kullandigi 7750 bazli La Joux-Perret rattrapante kronografin tasarimi Franck Muller'in kendisine ait, 1992 senesinden.

Resim

103 kasa bir Sinn klasigi

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

hakeza 556

Resim

bu seneki limitli 556

Resim

Resim

104

Resim

Yine alinasi T2

Resim

cok daha buyukcene U1'ler

Resim

ve diger cok buyukler

Resim

Resim

Muhtelif Hanhart, Fortis, Junghans

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Fortis icin genel bir kasa-kayis uyumu mevcut

Resim

Resim

mevcut da bu uyum insanlar icin mi bilemiyorum :D

Halen ROSCOSMOS kozmonotlarinin resmi saati Cosmonauts Chronograph

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Tek ustali, bol feyizli, el emegi goz nuru sinifinda da hep laf atip hic denk gelemediklerimle sonunda karsilastim :D

Misal D.Dornblüth & Sohn

Resim

Resim

Resim

Resim

ve Thomas Ninchritz

Resim

Resim

Resim

tabii maalesef limitli bir yasam suresine sahibiz :D

Bizi resimlere doyurdugun icin ve farkli saatler ile modelleri hakkindaki icten fikirlerin icin tesekkurler [emoji106] [emoji106] Hep ayni saatlerden bazen gına geliyor. Bu 103 kasayi burada gorup de senden de alinabilir cumlesini okuyan kisilerin duracagini zannetmiyorum [emoji4] [emoji4]

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj TSayiR » 11 Eyl 2016, 18:49

abice yazdı:Son 3-4 gündür avmlerde hanım dolaşırken sıkıntıdan saatçilerde aldım soluğu sonuç daha beter can sıkıntısı oldu tabi. Ne gereği vardı efendi gibi gir dolaş mangoda zarada falan. Öncelikle bugün, geçtiğimiz Basel'de tanıtılan Yeni Tudor Black Bay'i deneme şansım oldu. Saati merakla bekliyordum açıkçası. Cct'ye sorduğumda çok beğendiğini başarılı bulduğunu söylemişti. Saat gelmeden aklımda acaba Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyip Black Bay mi alsam diye düşünüyordum. Saate bayıldım diyebilirim özellikle bilekte rahatlık konusunda Aquaracer'den soğuttu beni resmen. Siyah deri kayışlı modeli de vardı ama ben bu saate çelik bilezikten başka bir şey yakıştıramıyorum. Riveted çelik bilezikle şahane olmuş ve meraklısına da in-house mekanizma cabası. Tek sıkıntı bilmiyorum belki birkaç kişiye garip gelebilir ama bezel olayı. Ben bezel malzemesi olarak seramik dışındakilere çok sıcak bakamıyorum sevemiyorum. Ama buna rağmen çok kararsız bıraktı beni. Madem konuyu açtım buradan da sorayim belki fikir veren olur. Siz Aquaracer'ı elden çıkartıp üstüne ekleyerek bu modeli tercih eder miydiniz sizce değer mi değmez mi?

Resim
Resim
Resim

Benim için asıl sıkıntı konusu olan bir de panerai var. Önümüzdeki zamanlarda (kısmet artık bakalım ne zaman [emoji1]) bir panerai edinmek istiyorum. Oris TSF'den sonra sanırım koleksiyona ilk eklenecek saat bir panerai olabilir. Daha önceleri luminor radiomir radiomir 1940 bütün kasaları hep denemiştim. Bendeki kalın bileğe güvenerek 422 denemek istedim. Luminor 47mm hiç deneme şansım olmamıştı. İlk taktığımda bakakaldım, o kadar da bileğe güvenmek gerekmiyormuş dedim.

Resim

Gerçi kolumdaki 41mmlik aquaracer'ı çıkardıktan sonra hemen bunu deneyince aşırı büyük geldi. Daha sonra son zamanlarda iyice kafamda yer eden ve alırsam büyük bir ihtimalle seçimimin bu yönde olacağı 560ı denedim. Panerai'nin bütün karakterini yansıtıyor mübarek :super:
Bu modelde de insanı çeken klasik herkesin dediği gibi sade kadranı in-house kurmalı mekanizması ve diğer base modellere göre daha ince bezeli.
Resim
Resim
Resim
Daha önce aklımda hep 590 modeli vardı. Sağolsun thevenin de fotolarıyla o aşkı hep taze tuttu [emoji1] ama sanırım sadelik ve paneraiyle özdeleşen kadrandaki 3-6-9-12nin tamamının olması inadı beni 560a yaklaştırıyor iyice. Yine de 590ı da kafamdan tam atmış değilim [emoji1303][emoji1303]

Resim

560ı çıkardıktan sonra 422yi tekrar deneyim dedim bu sefer daha normal geldi. Ama 47mmdeki sıkıntı boynuzların benim bilekte biraz da olsa dışarda kalması. Bu nedenle kayış bileğimi boynuzdan itibaren tam kavramıyor ve o boşluk sebebiyle saat çok rahat durmadı. Efendi gibi luminorla devam bence[emoji1303]

Resim
Resim

abice tudor koluna cok yakismis [emoji106] [emoji106]

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], mancho ve 221 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners