TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mekanik Saatlerin Mıknatıslanma Sorunsalı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Mekanik Saatlerin Mıknatıslanma Sorunsalı

Mesaj darksilence » 08 Eyl 2016, 08:47

Patek Philippe Endüstri Meslek Lisesi... :lol:
Onların seviyesine asla erişemeyiz. Gerçi hangi ülke erişebilir ki o da var. ~10 milyon nufusu olan bir ülke ama zenginlikte, disiplinizelikte olsun çok ilerdeler bence. Her gece şampanya patlatmalarının sebebi de burdan geliyor.
Deseler ki bana, "Özgür, İsviçre'den X firmasında çaycı aranıyomuş?" . Gözüm kapalı yürüyerek giderim yeminle... :super: :D
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj manil » 08 Eyl 2016, 09:40

darksilence'a tamamen katılıyorum. Bu cihazı da almak istemem maalesef, sakınarak kullandığım saatimin baltanın teki tarafından kanırta kanırta tamir edilmesini önlemek.

Sanırım saatim manyetize oldu. Bu vesile ile fizik bilgisi yüksek üyelere soralım, manyetizasyonun bir ömrü var mıdır? araştırdığımda "for a long period of time" gibi muğlak ifadeler var.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj darksilence » 08 Eyl 2016, 22:23

Benim sormak istediğim bir husus daha var. Watch Winder 'ların içine koyduğumuz saatler manyetizasyona uğramıyor mu acaba? Ama watch winder olarak tekli veya ikili kurmalı Buben&Zurweg hariç (çok pahalı :shock: . Şark Saatçiliğe İkilisini sordum 7500 lira dediler :!: ) Wolf gibi, Modalo gibi fiyatları 1500-2000 lira olan modeller mesela. İçinde saati döndüren step motor ve programlama için elektronik bir kart modülü var. Acaba bunlar yalıtımlı mıdır?
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj asymptote » 12 Eyl 2016, 00:03

manil yazdı:manyetizasyonun bir ömrü var mıdır? araştırdığımda "for a long period of time" gibi muğlak ifadeler var.

Muhtemelen senin ömründen çok daha fazladır.. :) Saatin manyetize olduğundan emin miyiz bu arada? Belki farklı bir sorunu vardır? Çalışmasında olağan dışı bir durum varsa bence servise yollamalısın saati.. :thumbup:

darksilence yazdı:Benim sormak istediğim bir husus daha var. Watch Winder 'ların içine koyduğumuz saatler manyetizasyona uğramıyor mu acaba?

Sanmam. Bir dönem watch winder'ları çok araştırmıştım; kullanıcı yorumlarında manyetizasyonla ilgili bir sorundan bahsedildiğini hatırlamıyorum. Winder'ın motoru ve kullanılan kontrol devresi bir miktar manyetik alan oluştursa dahi bunun saati manyetize edecek boyutta olacağını sanmıyorum. Kaldı ki saat sürekli dönüyor. Bir objeyi elektromanyetik alanda hareket ettirmek bildiğiniz gibi demanyetizasyon işleminin kendisi oluyor zaten.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj darksilence » 12 Eyl 2016, 00:26

asymptote, engin bilgilerinle bizi bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj asymptote » 12 Eyl 2016, 00:33

Estağfirullah. Yazdığım şeyleri kesin doğrularmış gibi algılamadığınızı umuyorum. Burada görüşleri paylaşıyoruz sadece. Hepsi teyide muhtaç.. :thumbup:

Forumda Gauss şiddeti yüksek kullanıcılar var, Thevenin reyiz gibi. Onlar görüş bildirse aslında daha isabetli olur.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj darksilence » 12 Eyl 2016, 09:33

asymptote yazdı:Estağfirullah. Yazdığım şeyleri kesin doğrularmış gibi algılamadığınızı umuyorum. Burada görüşleri paylaşıyoruz sadece. Hepsi teyide muhtaç.. :thumbup:

Kesinlikle öyle algılıyoruz... :D Bir konuyu araştırıp, irdeleyip sonrada sunmak; gerçekliğin temel esası gibidir. Çok okuyan mı bilir, yoksa çok gezen mi sorusuna bence her ikisi de diyorum ben... Senin dediğin gibi "Hepsi teyide muhtaç"... araştırıp, irdeleyip sonrada sunduğun bilgilere muhtacız... :lol: :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj elbruz84 » 11 May 2022, 17:19

asymptote yazdı:Hayır, hiçbir zararı olmaz. Bir cam fanusun içinde mavi toplarla kırmızı topları karıştıran bir mikser düşün, demanyetizörün yaptığı da tam olarak buna benziyor. Kırmızı toplarla mavi toplar zaten karışmışsa bunları yeniden karıştırmanın hiçbir zararı olmaz (gerçi demanyetizasyon işlemi teoride saati manyetize de edebilir, ancak bu ihtimal o kadar düşüktür ki asla gerçekleşmez, bu yüzden ihmal edilebilir).

Ayrıca linkini verdiğin demanyetizör bütün bir saati demanyetize etmeye yetmez. Onunla ancak cımbız ya da tornavida ucunu demanyetize edebilirsin. Bütün bir saati demanyetize etmek istiyorsan paraya kıyıp en aşağı bir Elma Antimag almalısın.. ;) :thumbup:

Merhaba ben de bir yıla yakındır kendi çapımda saat alıp koleksiyon yapıyordum. Saatleri ahşap dolapta mufavaza ediyordum. Fakat aylar sonra fark ettim ki saatlerin durduğu rafın üstünde eski bir kaset çalar varmış. İki hoparlörü ile. Tabi içlerinde avuç kadar mıknatıs lar var. Orda yedi aydır falan duran saatlerim var. Acaba manyetik alana maruz kalmışlar mıdır? Plastik yada karton kutuların içinde duruyorlardı. Bu durumda manyetik alana maruz kalmışlar mıdır? Saat servisene gidip hepsine tek tek demanyetizma cihazına koydurmalı mıyım?
Kullanıcı avatarı
elbruz84

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea ve 199 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners