creeindian yazdı:sur81 yazdı:Cehaletim için kusura bakmayın. 80$ civarı olan japon otomatik invicta pro diver lardan farkı nedir bunun. Invicta daki makina da ciddi az sapma yapıyor ve çelik malzemesi ve işçiliği gayet güzel. Bilmediğim için soruyorum.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım, aslında cevap sorunuzun içinde saklı. İki model birbirine çok benziyor, muhtemelen birinin tasarımı diğerinden "ç-alıntı" ve alan taraf büyük ihtimalle Tag Heuer değil. Invicta nın birkaç modelini kullandım, tasarımlar genelde özgün değil, neredeyse bütün tasarımlar sağdan soldan arak. Ayrıca malzeme kalitesi kötü, zamanla kasadaki kaplamalarda boya atmaları oluşuyor.
Horolojik olarak çok değer verilmeyen bir marka da olsa Tag Heuer, tasarım olarak çok başarılı ve efsane modellere sahip. Carrera, Calibre 17 ve 36. Ayrıca bu başlıkta tartıştığımız aquaracer modeli benim gibi birçok marka - model saat denemiş birilerini de cezbediyor.
Aslında iki model de Rolex den alıntı. Zaten benimde anlamadığım nokta bu. Madem Rolex benzeri alınacak neden 5k ödeniyor. Rolex alanları anlamam daha kolay. Çünkü hem bu tasarımın mimarı hem işçiliği "çok ince" hemde makina çok kaliteli. Ama bu saat bence mantıklı değil.
Sent from my iPhone using Tapatalk