TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fortis Hakkında Görüş

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Fortis Hakkında Görüş

Mesaj Ozgur » 12 Kas 2010, 08:41

Cehaletimi mazur görün, Geçen gün daha önce duymadığım bir markayla tanıştım, bazı modelleri hoşuma gittiği için ilgilendim.
Fiyatları Oris ayarında olan bu marka hakkında teknik ve görsel görüşlerinizi paylaşırmısınız?

http://www.fortis-watches.com/front_content.php
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Re: fortis watches

Mesaj Ozgur » 12 Kas 2010, 14:00

Birkac da resim ekliyeyim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj herofb » 12 Kas 2010, 14:51

Maalesef teknik bilgim yok ama dediğiniz gibi Oris fiyatlarında ise ORIS alınır :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj punk » 12 Kas 2010, 16:09

Zamanında kısa süreli de olsa bir Fortis'e sahip olmuş biri olarak söylemeliyim ki, orta fiyatlı İsviçre saatleri arasında prestijli ve kaliteli markalardan biridir. B-42 modelleri bence efsane bir model. Fotoğraflarını eklediğiniz Chrono'lu modelin hangi saatten esinlenildiğini söylemeye gerek yok heralde :D

Ama ben de Oris diyorum :)
Kullanıcı avatarı
punk

Re: Fortis Hakkında Görüş

Mesaj Clk » 13 Kas 2010, 09:55

Fortis, Türkiye'de cok taninan bir marka olmasa da özellikle avrupada cok taninan ve prstijli bir markadir. Pilot saati denince akla gelen ilk markalardan bir tanesidir ve kalite olarak hic bir High End saatten geri kalmaz.

En önemli saatlerinden bir tanesi Alarm Krono'dur. Bu saatin bezeli sola dönerken alarmi kurar saga dönerken de saati. Oris - Fortis karsilastirmasi direkt olarak yapilmamali bence. Fortis farkli bir saat ve herkesin tarzi degil!!!

Ben Fortis derim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj rover » 14 Kas 2010, 00:11

CLK Fortis alarm krono bu degil mi?

http://img366.imageshack.us/img366/3583/fortis5nq6.jpg
Kullanıcı avatarı
rover

Mesaj Archezia » 14 Kas 2010, 02:26

Sanırım bu saat nasıl bezeliyle kurulacak diye koymuşsunuz resmi.

Resim

Kadran aynı ama benim koyduğum fotoğraftaki saat B-42 Chronograph Alarm Chronometer C.O.S.C. diye geçerken sizinki B-42 Flieger Chronograph Alarm diye geçiyor. Gerçi limited olanının da altında küçük, ince bir yazıyla Chronometer C.O.S.C. yazıyor. Ama clk'nın bahsettiğini çok beğendim ben gerçekten güzel ve kurulma şekliyle de değişik bir saat...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Frax » 14 Kas 2010, 10:47

Archezia nın fotoğrafını koyduğu saatin kolları, bezeli, sayıları tasarım açısından mükemmel. Oris vs Fortis karşılaştırması da eksik olur çünkü tasarımları birbirinden uzak genelde 2 markanın.
Kullanıcı avatarı
Frax

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Kutadgu ve 199 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners