TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Giriş Seviyesi İçin; Citizen ya da Seiko. Hatta Seiko (:

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Giriş Seviyesi İçin; Citizen ya da Seiko. Hatta Seiko (:

Mesaj ahmetcan44 » 11 Kas 2010, 04:38

Arkadaşlar merhaba,

Siteye ilk mesajım sayılır, öncesinde Seiko Sportura SNA481P1 aradığıma dair bir mesajım olmuştu. Her ne kadar bu saati alabilecek durumda olmasam da, gözümü açık tutmak istediğimi söyleyebilirim. Üzerine birçok Sportura modeli gelmesine rağmen, kesinlikle vazgeçemiyorum.

Bir süreliğine giriş seviyesi bir saat kullanmaya karar vermiştim. Fakat uzun zamandır detaylı araştırma yapamadım. Forumda hatırı sayılır derecede dolaştım. Katkı az olsa da, genelde ön plana çıkan markalar belli dolukları için, klasmanlarına göre saat önerilerinin bulunduğu başlık ilgimi çekti.

Seiko 5 zaten olmazsa olmaz, herkesin 0-500 TL aralığında yazmadan geçmediği bir seri olmuş. Fakat SNA481'e bakan olduysa, bu tarz ya da buna yakın bir Seiko 5 görmedim diyebilirim. Varsa lütfen uyarın arkadaşlar. Önceliği görselliğe veriyorum, açık ara. Siyah ağırlıklı olmalı özellikle ve sportif duruş gerekli. Kayış/kordon için o kadar mühim olmasa da, kasada sportiflik en çok üzerinde durduğum nokta. Otomatik olması şart değil tabii ki fakat Seiko 5'in o fiyat aralığında otomatik ve kaliteli mekanizmalar sunması da cezbetmedi değil.

Jacques Lemans ise yine sportif birkaç modeliyle ilgimi çekti. Özellikle JL1-1591F görüntüsü ve cazip fiyatıyla merak uyandırdı. Bilmiyorum, JL'de kalite ne seviyede bu fiyatlarda. Bilgilendirirseniz müteşekkir olurum. Belki de az masrafla, idare edebilecek düzeyde bir saat alma şansım vardır diye düşündüm bu marka ile ilgili olarak.

Son olarak da Chronotech var. Başlığın sonlarında adı geçen CT6132M02 vasıtasıyla şöyle bir göz attım. CT7035M02 ve Chronotech CT7992M02 gibi, gözümü okşayan modellere ulaştım. Mekanizma olarak gayet kaliteli olduğundan dem vurulmuş fakat her modelde bu kaliteyi yakalamak mümkün olur mu, işte bunu merak ediyorum.

Citizen'e de dikkat etmeye çalıştım. CAT036 ve CAT035 çok güzel duruyorlar (CAT serisinden birkaç model daha var ama malum fiyatlar...) ve özellikle dikişli kordon tasarımlı saatlere olan ilgimden ötürü çok beğendim fakat hatırı sayılır oranda bütçemi aşıyorlar. Eğer gözümden kaçan modelleri varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum.

300, bilemediniz 350 TL'yi aşmam mümkün görünmüyor ve beni birkaç sene boyunca tatmin edecek bir saat arıyorum ve bunlar da görüşlerim. Olmazsa olmazım yok sayılır fakat olursa olmazım var; çelik kordon. Metal yığını görünümlü bir saate kesinlikle soğuk bakıyorum. Hatta midemi bulandırıyor dersem abartmış olmam. Zaten verdiğim modellerden de az çok belli oluyordur. Ayrıca zemin olarak da öncelikli siyah düşünüyorum. Daha açık renkli zeminler biraz daha geri planda.

Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim arkadaşlar.

Mutlu günler.

Resim Resim Resim
En son ahmetcan44 tarafından 11 Kas 2010, 13:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
ahmetcan44

Re: Giriş Seviyesi İçin; Chronotech, Jacques Lemans ya da Seiko

Mesaj nickynick » 11 Kas 2010, 10:43

Bunların arasında benim tavsiyem öncelikle Seiko olur. Aramızda Chronotech ve Jacques Lemans kullanan arkadaşlarımız da var, gayet memnunlar saatlerinin kalitesinden. Ama belirttiğin bütçe ile düzgün bir araştırma sonucu resimdeki Seiko'yu ya da Citizen'i bulabilirsin(2.el :) ).
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj herofb » 11 Kas 2010, 10:58

Otomatik tercihim Seiko olurdu , pilli düşünüyorsanız seçenekleriniz çok daha fazla,sanırım Tissot bile bulunabilir.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj ahmetcan44 » 11 Kas 2010, 11:04

Öncelikle cevap için teşekkürler.

Aslında ben o Seiko'yu referans olarak koymuştum. SNA481P1 kodlu bu modelin satış fiyatı, eğer hâlâ bulunabiliyorsa, 800-1000 TL arasında değişiyor olmalı. O yüzden belirttiğim bütçeyle o saati almam imkânsız diye düşünüyorum. Aksini iddia eden arkadaşlar varsa, lütfen yardımlarını esirgemesinler (:

Citizen için henüz ümîdimi yitirmiş değilim fakat büyük olasılıkla 400 TL'den aşağı da bulamam diye düşünüyorum. Özellikle alttaki Chronotech ile Citizen arasında kaldım diyebilirim. Gönlüm Citizen'den yana, yalan yok. Ayrıca pazarlık husûsunda da, varsa püf noktaları bilmek isterim. Nakit alacağım çünkü.

Bu modelleri Ankara'da bulabileceğim yerler hakkında bilgisi olan arkadaşların da tavsiyelerini bekliyorum.

herojd11;

Tissot modelleri arasında bu tarzda modellerin fiyatları bütçemin çok çok üstündeydi. 300-350 lira üst limitte Tissot bulabileceğimi pek sanmıyorum. En azından baktıklarım arasında göremedim.
Kullanıcı avatarı
ahmetcan44

Mesaj Frax » 11 Kas 2010, 11:09

Bence Citizen i tercih edin. "Eco Drive" güzel bir teknoloji pilli bir saat yerine özellikli bir saatiniz olmuş olur. Gerekirse bekleyin paranızı tam olarak denkleştirin bütçeyi de zorlamadan bir Citizen edinin :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj ahmetcan44 » 11 Kas 2010, 11:32

Eco Drive hakkında az da olsa bilgim vardı. Fakat bu sistemin bir standardı var mı? Yani X modelindeki eco drive, şu kadar ömürlüdür, Y modelindeki bu kadar ömürlüdür gibi? Bazı yerlerde üç ay boyunca ışığı görmeden çalışabildiğinden bahsedilmiş. Hepsinde aynı kalitede mi bu sistem?
Kullanıcı avatarı
ahmetcan44

Mesaj drk » 11 Kas 2010, 11:33

Sadece tasarıma bakarak konuşsaydım tercihim seiko olurdu yalnız 300tl ye bulunma ihtimali yok gibi. Gösterdiğiniz modelin ardından pek çok farklı tasarım çıkmışsa da bence de en güzeli ilk modeldi. Araştırılırsa hala bulmanız mümkün. Çelik görünümünü sevmiyorsunuz ama bileziğin kullanışlılığınıda göz ardı etmemek lazım. Siyah kaplama olanı incelenizi tavsiye ederim normal çelikten farklı duruyor. 2. tercihim citizen. JL hakkında bir fikrim yok ama tasarım olarak bana hitap etmiyor. Son olarak Frax1 in de dediği gibi bütçe açısından beklemekte fayda var. Yanlış alınmış bir karar daha sonra size sadece can sıkıntısı verir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ahmetcan44 » 11 Kas 2010, 11:54

Teşekkür ediyorum drk. Evet, zaten aceleye getirmemekte kararlıyım fakat geçen süre zarfında bütçe artar mı, azalır mı, orası tam bir muamma.

Ayrıca buraya fotoğraf koymamıştım fakat CAT serisinde birden fazla model ilgimi çekiyor ve bütçe sınırlarında bulma ihtimalim de var. Nakitte indirim olacağını hesaba katarsam, herhalde Citizen'de karar kılmamda sakınca olmayacak. En azından bir telefonla dahi CAT032 modeline 350 lira fiyat alabildim. Belki CAT035 ya da CAT036 için de bu kadar kolay olabilir yüzyüze görüşülürse diye düşünüyorum.

Ekleme: Arkadaşlar sanırım kararımı verdim. Citizen alacağım gibi. CAT035 ve CAT036 için şimdilik 375 TL fiyat aldım. İlerleyen günlerde belki biraz daha ucuza bulabilirim diye düşünüyorum. Yine de farklı önerilere açığım. En azından "keşke bu öneriyi daha önce görseymişim" demek istemem.

Sevgiler.
Kullanıcı avatarı
ahmetcan44

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 137 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners