TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Legend Diver

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Legend Diver

Mesaj Archezia » 10 Kas 2010, 21:46

Etkili bir cevap herojd11... Respect!
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj uzbey33 » 10 Kas 2010, 22:07

oysa clk bir fiyattan ya da aldığı uygun bir fiyattan bahsetmemiş burda, bir karşılaştırma yapmamış. fiyatı ben belirttim.

shortly, i am not impressed by the answer, sorry.

forumun bu kısmı "saat danışma platformu", buraya "pahalı bir saat alacağım, 300 liram var." diyenler de geliyor saat danışmaya. "bana uygun fiyatına" diyebilirdi clk bence. uygun fiyat göreceli bir kavram sonuçta.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Frax » 10 Kas 2010, 22:29

Saati soran Acc ye göre ve cevap veren clk ya göre uygun bir fiyat tabiki. Göreceli bir kavram ama sonuçta başlığı açan kişiye uygun bir cevap. Soruyu soran bin liralık saat sorsa ve bu saat "uygun" diye önerilse "saçma" olurdu ama bence burada öyle bir durum yok.

Saat de güzel bir saat gerçekten, tercih edilebilir alternatifi pek olmayan güzel bir tasarımı da mevcut.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj uzbey33 » 10 Kas 2010, 22:44

yani buraya giren herkes Acc ve clk'yı tanıyor mu?

bu saat hakkında benim fikrim prestij-fiyat olarak iyi olabilir ama fiyat/performans olarak iyi olmadığı yönünde. içteki dönen bezel indisleriyle daha içteki saat indisleri birbirini tam karşılamıyor. ufak kaymalar var. bu fiyata buna biraz daha özen gösterilmeliydi.

akrep, yelkovan da bence tasarım yönünden problemli, bana kısa ve ince görünmüştü ama bu kişisel zevk meselesi tabi.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj nickynick » 10 Kas 2010, 23:05

Resim

Güzel bir saat, ama iyi düşünmek lazım Caner, alternatifleri gözden geçirmek gerekir...
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj razz » 10 Kas 2010, 23:09

Saat Adan Zye her detayında, rotating inner bezel'dan kadran indeksleri için tercih edilen karakter ve fontlara kadar Vintage olduğunu bağırıyor resmen.. Bu dizayna sahip çok da fazla alternatif olduğunu düşünmüyorum.. Belki Breitling SuperOcean Heritage.. Ya da Zeno SeaHunter..
Clk'nın tespiti marka bilinirliliği/prestij/işçilik kalitesi/kalibre gibi parametreleri ve etiket fiyatı üzerinden zorlanmadan alınabilecek 20-25% indirimle ( online alışverilerde daha da fazla ) "uygun fiyatlı" şeklinde olmuştur diye düşünüyorum.. ve eğer gerçekten maksat 60 yaşına yaklaşan Rolex Submariner'ın yüzlerce türevi arasından bir diver değil de gerçekten artık tercih edilmeyen, tribute sayılabilecek unsurlar içeren bir " vintage look "diver almaksa evet bu saat iyi bir alternatif bence de..

Ben Longines'i genel olarak pek beğenmem.. Kalite olarak da açıkçası fiyatına göre daha başarılı olmasını beklerim her zaman.. Ancak spesifik olarak bu saat için yukarıda saydığım koşullar dahilinde OK..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Frax » 10 Kas 2010, 23:17

Bu dizayna alternatif IWC vintage aquatimer ama fiyatıyla ne kadar alternatif orasını bilemem.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj nickynick » 10 Kas 2010, 23:33

Bu tasarımı kullanan başka markalar da var;

Resim

Resim

Ben içimden geçeni söylüyorum Caner, tercih etmezdim.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Agk22 ve 143 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners