TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi GMT Master II; Bezel Tercihi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi GMT Master II; bezel tercihi

Mesaj MertYe » 03 Ağu 2016, 21:40

Abi şahsen ben siyah bezeli alırken Batman ile aradaki fiyat farkından dolayı(2. eli için) siyah bezeli tercih etmiştim. Ha 2 si aynı fiyat olsa veya fark sıfırında olduğu gibi 400-500 euro gibi olsaydı muhtemelen Batman'i tercih ederdim. Siyah bezel için konuşacak olursam kullanmaya başladıktan sonra farkettim ki şu an yenisini alacak olsam muhtemelen yine siyah bezeli tercih ederim.

Sİyah bezeli tercih etmemin sebebi her yerde her şekilde takılabilir. Hem klasik hem fazlasıyla spor. Batman bence daha spor olmasına rağmen klasik dediğim kısımda biraz daha geriye düşüyor sanki. Ha biri takım ebiseyle Batman taksa yadırgamam muhtemelen ama siyah daha çok yakışır gibi geliyor. Birde dediğin gibi mavinin tonu biraz değişik. Resimlerde görüp inanılmaz beğeniyordum Batman'i canlı görünce de çok beğendim fakat o resimlerinde gördüğüm kadar etkilemedi açıkçası.

Sonuç olarak kendi açımdan siyahı biraz daha beğeniyorum. Tabi Batman kullanma şansım olsa fikrim değişirmiydi bilemiyorum sonuçta siyah bezel benim kullanmış olduğum bir saat. Batman sadece 2 defa gördüğüm toplamda 10 dk incelediğim bir saat. Ama halihazırda 116610 LN olduğu düşünülünce bence Batman daha yerinde bir karar olur. Mesafelerden dolayı siyah olanı her zaman kullanamasanda Batman'i bırakıp submarinerı kullanırsın bir süre. Baba içinde değişiklik olur hem :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj kilimanjaro » 03 Ağu 2016, 22:20

Abi önerim direk şu ;

bu resimleri babana göster ... hangisini beğenirse 2. el olarak alıp ona ver ve submariner a yeniden kavuş :D
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj afl » 03 Ağu 2016, 23:36

ltf yazdı:Hiç bir modeli kullanmamış biri olarak objektif görüşürüm sizinki ile aynı, özellikle 116719 BLRO ile BLNR arasındaki ton farkını görünce bana da mavi aşırı cırt geldi, tabiki tercih meselesi. Benim oyum siyah bezelden yana :thumbup:

ltf teşekkürler :champ:

kiwi21 yazdı:Abi,

Kendi görüşlerimi söyleyeyim. Görüşlerim tamamiyle optik ve kişisel zevklerim üzerinedir. Umarım karar vermede bir işine yarar.

Öncelikle 116610 ile full siyahın tadını almışsın. GMT'nin her ne kadar komplikasyonları farklı olsa da hemen hemen optik olarak yakın modeller. Batman de beğendiğim model ancak kişisel zevke göre "cart mavi" olduğundan dolayı kafanızda bi tık geride olduğunu söylemişsiniz. Bilmiyorum seçenekler bu ikisiyle mi sınırlı ama hem full siyah kullanıp tekrarlamamak adına, hem de kaçınmak istediğiniz mavi renk adına acaba Coke GMT mi deneseniz? Gerçi bilmiyorum belki de Coke'un kırmızısında da sizi rahatsız eden bir şeyler vardır :)

Saygılar. :champ:

kiwi21 güzel söylemişsin amacoke bezel de tt ve full gold gibi konu dışı maalesef :(

Clk yazdı:Arkadas biz ne konustuk sen ne yapiyorsun. :evil:

Ne gerek var. Bekle Eylül ayini zaten ilk etapta keyfin yerine gelecek. Illa ki GMT istiyorsan ver bana AP'yi al GMT'yi ;) Hala folieleri duruyor üzerinde :lol:

:lol: :lol: İkisi farklı kategori yahu. Rolex lazım yine de (dediğim adama bak, herhangi bayiden daha çok Rolex'e sahip :lol: :lol: )
Benim AP'nin de çizikler hala üstünde :D

hakan1970 yazdı:BLNR kesinlikle muhteşem bir saat bence ama ben olsam LN alırım. Size de LN öneririm.

hakan1970 :champ:

eyimen yazdı:BLNR'nin mavisi bana cok guzel geliyor mesela :champ: Yansin, varsin :lol:

eyimen :champ:

Emreozcan yazdı:Merhaba;

Blnr sahibi olarak fikrimi belirtmek isterim. Blnr mavisini begenmemenizi dogal buluyorum. Zevk ve renk meselesi oldugunu mukemmel anlatmissiniz, oyle ki o yazdiginiza alinacak blnr sahibini ayiplarim :)

Renk secimine gelince, mavi bezeli alacak kadar begeniyor olsaydiniz zaten simdiye almistiniz. Istisnalar haric olmak uzere 2. El fiyatlarinda siyah bezel durumuna gore 5500-6000 usd arasi, mavi bezel ise 7500-8250 usd arasinda fiyatlandiriliyor. Zaten mavisinden emin degilken aradaki fiyat farkina hic degmez. Ustune ustluk siyah submarineri da cok begenerek kullandiginizi belirtmissiniz. Bu durumda kesinlikle siyah bezel gmt almalisiniz diye dusunuyorum.

Saygilar.

Emreozcan :champ: BLNR kullanıcısı olarak yorumunuza teşekkürler. Evet mavi beni çarpsaydı iş çoktan bitmişti. Problem de o zaten. Siyah biraz daha içime siniyor.

Anesthesia yazdı:Bence babanıza bir datejust alın ve sevdiğinize kavuşun ;)

Anesthesia :champ: :thumbup: Güzel çözüm ama datejust ikimize de uymuyor.

MertYe yazdı:Abi şahsen ben siyah bezeli alırken Batman ile aradaki fiyat farkından dolayı(2. eli için) siyah bezeli tercih etmiştim. Ha 2 si aynı fiyat olsa veya fark sıfırında olduğu gibi 400-500 euro gibi olsaydı muhtemelen Batman'i tercih ederdim. Siyah bezel için konuşacak olursam kullanmaya başladıktan sonra farkettim ki şu an yenisini alacak olsam muhtemelen yine siyah bezeli tercih ederim.

Sİyah bezeli tercih etmemin sebebi her yerde her şekilde takılabilir. Hem klasik hem fazlasıyla spor. Batman bence daha spor olmasına rağmen klasik dediğim kısımda biraz daha geriye düşüyor sanki. Ha biri takım ebiseyle Batman taksa yadırgamam muhtemelen ama siyah daha çok yakışır gibi geliyor. Birde dediğin gibi mavinin tonu biraz değişik. Resimlerde görüp inanılmaz beğeniyordum Batman'i canlı görünce de çok beğendim fakat o resimlerinde gördüğüm kadar etkilemedi açıkçası.

Sonuç olarak kendi açımdan siyahı biraz daha beğeniyorum. Tabi Batman kullanma şansım olsa fikrim değişirmiydi bilemiyorum sonuçta siyah bezel benim kullanmış olduğum bir saat. Batman sadece 2 defa gördüğüm toplamda 10 dk incelediğim bir saat. Ama halihazırda 116610 LN olduğu düşünülünce bence Batman daha yerinde bir karar olur. Mesafelerden dolayı siyah olanı her zaman kullanamasanda Batman'i bırakıp submarinerı kullanırsın bir süre. Baba içinde değişiklik olur hem :D

Mert teşekkürler :champ: Aslına bakarsan fiyat farkı bu konuda çok önemli değil. İkisinin sıfırı arasında fiyat farkı çok yok. İkinci el de önemli değil çünkü biliyorsun ben satmam. Kullanım için de hem fikiriz. Bence de her ikisi de her yola gelir ama siyah daha bir gelir.
Clk yı dinleyip aceleci olmayacağım ama c.tesi yurtdışındayım ve bana acayip rakamlar verip her seferinde aklımı çelen AD ye de uğrayacağım, ondan korkuyorum :D Sonuç: mavi için henüz aklım çelinmedi. Başladığım yerdeyim.

kilimanjaro yazdı:Abi önerim direk şu ;
bu resimleri babana göster ... hangisini beğenirse 2. el olarak alıp ona ver ve submariner a yeniden kavuş :D

Aşkın bu da Anesthesia'nın önerisi gibi çok akıllıca :thumbup: :champ: Misyon yavaş yavaş "ne alalım" dan "Submariner nasıl kurtulur" a dönüyor :lol:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Caner1983 » 04 Ağu 2016, 00:06

Konuya limon sıkmayım ama keşke pepsi seçeneği olsa beni benden alıyor bu saat ve kesinlikle mavi tonu farkı insanı düşündürüyor sonuca gelirsek 2 si arasında kalınacaksa ve değiş tokuşta sub date varsa batman alınmalı :thumbup:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Bg17 » 04 Ağu 2016, 01:24

Ben kendi fikrimi yaziyim, bence rolex aski Clk yuzunden depresmis biraz. Bende de ayni etkiyi yaratiyor, o yuzden gayet iyi anliyorum. Mevcut koleksiyonda cok da eksik oldugunu dusunmuyorum. Ama illa da rolex noktasina gelindiyse eger;

Kasa yapisi olarak GMT leri Sub dan daha cok begeniyorum, lug`lar ve kasa kalinligi daha kullanisli.
Polished bilezik bana gore degil, ama bugun GMT lerde oldugu icin etkisiz eleman.

Eger Batman deki isilti rahatsiz ettiyse, polished bilezik de bir sure sonra batabilir, etmen olarak dikkate edilmesi gerekiyor. Bence parlaklik bilezikle uyumlu, maviye gozun alisma ihtimali yuksek. Hele de bir sub varken Batman daha iyi bir secim olabilir.

BLRO ise bence cok iyi bir tercih ama o rakama rolex bence cok mantikli degil gibi.

Eger koleksiyon amacli klasik bir rolex araniyorsa eski kasar gmt pepsi yada coke bence de en iyi secim, hem klasik, hem orjinal. Zor da olunsa cok iyi durumda ornekler bululabilir.

Ayrica bir oneri de eski kasa kermit (eski kasa yesil sub) 50. yil ozel uretimi olabilir. Hem sub, hem yesil, hem ozelligi var, daha ne istenir.

Kisaca benim siralamam,
a)16710 coke bezel
b)Batman
c) BLRO

olurdu.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 04 Ağu 2016, 01:31

Basar yapma etme. Ben afl'ye bin defa dedim yapma etme ne yapacaksin Rolex'i diye. Ihale yine benim basima patladi. Hep senin su GMT sevdandan afl :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 04 Ağu 2016, 03:48

Clk yazdı:Basar yapma etme. Ben afl'ye bin defa dedim yapma etme ne yapacaksin Rolex'i diye. Ihale yine benim basima patladi. Hep senin su GMT sevdandan afl :D

Adin cikmis bi kere ;)

Ya daha rolex le isim olmaz diyen adam senle iki gun gecirdi, 3. Rolex alma denemesi, daha ne diyim ;)

Yada bana bak, her gun ym bakiyorum yaklasik 2 yildir, hala elim gitmedi...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj afl » 04 Ağu 2016, 10:45

Caner :champ:
Clk :champ: dur dur şimdilik ben kaşındım ama işler sarpa sararsa suçu sana atıcam. Şimdi değil :D
Bg17 :champ:
Başar hemen kısaca açıklayayım durumu. Rolex değil de submariner benim çok eski sevdam. Can'a (Cct) da anlatmıştım. 90 lı yılların ortalarında orta asya steplerinde çalışırken sub sahibiydim. Ona sevgim bir ayrıdır. Şimdiki duruma gelirsek, sub ailede ama uzakta, ve eksikliğini hissediyorum. Aynı zamanda epeydir bir GMT istiyorum. World timer lar da çok güzel ama daha dress oluyorlar ve ben de bir dress daha istemiyorum açıkçası. GMT ise günlük kullanımda daha uygun. Üstelik sık seyahatlerim sebebiyle kullandığım da bir komplikasyon. Hatta yine Cct ile JLC MCCC bakmıştık ve sağlam kafa karışıklığı yaratmıştı. Sub eksikliğinin özlemi + GMT olunca seçenek zaten kendini belli etti. BLRO yu sadece renk farkı için koydum. Fiyatını bırak, pepsi bezel zaten konu dışı. Coke bezel de öyle. Kermit güzel alternatif ama iyisini bulmak zor. Bu durumda denklem yine siyah ya da batman durumuna indirgeniyor. Polished bilezik aslında tercih sebebi :thumbup:
Tabi problem böyle bitmiyor ve büyüyor aslında. Şöyle ki, LN veya BLNR, böyle bir hamle yaparsam da muhtemelen Jumboya bilek sırası gelmez. Dress olarak kullanmam, diğerleri var. Çelik bileziklere alternatif olamaz, PP5726 ve GMT II olunca pek sıra gelmez, elim gitmez. E saatleri elden çıkarmaya da kıyamıyorum. Al sana kasada ölü yatırım :twisted:
Kullanıcı avatarı
afl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: DenizÇ ve 115 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners