kilimanjaro yazdı:Stingray yazdı:Yeni modelleri konusuyorken,eger bir gerginlige yol acmayacaksa,Cal.2500'un son versiyonlarindan sonra 28.800 den 25.200 vurusa neden gecilmis teknik olarak sebebini bilen varmi acaba.Yabanci forumlarda servis suresinin uzamasi icin yada co-axial sistemin hassasiyeti low-beat olarak koruyabildigi gibi nedenler konusuluyo ama,ben anlayamadim,co-axial'in esprisi zaten minimum asinma olmasi,hassasiyet olsa Omega chrono modellerinde zaten 28.800 vph olarak kullaniyor...forumda co-axial cok konusulmus ama vurus sayisinin neden dusuruldugu hakkinda bir sey goremedigim icin soruyorum..
Güzel soru [emoji106] bir süredir benimde kafamı kurcalıyor.Hassasiyet ve vuruş sayısı doğru orantılı mıdır acaba ? 21.600 vuruşlu arkadaşıma ait sanırım miyota mekanizmalı bir saatın saniyesinin belirgin bir biçimde titrek aktığını fark etmiştim.Bu titreklik hassasiyeti etkiler mi ?
Bir kaç araştırma var bu konuda...
Şöyle ki ; bir grup Hi-Beat in hassasiyet konusunda hiç bir işe yaramadığını söylüyor. Kısmen haklılar belki, zira eski 19.800 vuruş peseux 7001 gibi mekanizmaların chronometer sertifikası olduğunu biliyoruz.
İkinci bir grup ise, saniye başına vuruşun artmasının sapmalari düşürdüğünü söylüyor.
Örnek vermek gerekirse 21600 vuruş bir saat saniyede 6 vuruş yaparken 36600 bir saat 10 vuruş yapıyor.
Bu vuruşlar hareketle yada herhangi bir şekilde sapmaya ugradiklarinda 10 vuruşlu bir saat saniyenin 10 da 1i kadar etkilenirken bir diğeri 6 da 1 i kadar etkilenir.
Hassasiyet üzerinde çok büyük etkileri olmasa da, eğer mümkünse daha yüksek beat tercih ederim zira saniye çok güzel akıyor be abi

Ha birde fazla vuruş saatin güç rezervini de etkiliyor.
Buna göre seçim yapmak sonuç olarak sizi daha mutlu yapacaktır diye düşünüyorum

Kolay gelsin