TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Planet Ocean

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Planet Ocean

Mesaj Khan » 11 Tem 2016, 16:00

kilimanjaro yazdı:
Stingray yazdı:Yeni modelleri konusuyorken,eger bir gerginlige yol acmayacaksa,Cal.2500'un son versiyonlarindan sonra 28.800 den 25.200 vurusa neden gecilmis teknik olarak sebebini bilen varmi acaba.Yabanci forumlarda servis suresinin uzamasi icin yada co-axial sistemin hassasiyeti low-beat olarak koruyabildigi gibi nedenler konusuluyo ama,ben anlayamadim,co-axial'in esprisi zaten minimum asinma olmasi,hassasiyet olsa Omega chrono modellerinde zaten 28.800 vph olarak kullaniyor...forumda co-axial cok konusulmus ama vurus sayisinin neden dusuruldugu hakkinda bir sey goremedigim icin soruyorum..

Güzel soru [emoji106] bir süredir benimde kafamı kurcalıyor.Hassasiyet ve vuruş sayısı doğru orantılı mıdır acaba ? 21.600 vuruşlu arkadaşıma ait sanırım miyota mekanizmalı bir saatın saniyesinin belirgin bir biçimde titrek aktığını fark etmiştim.Bu titreklik hassasiyeti etkiler mi ?

Bir kaç araştırma var bu konuda...

Şöyle ki ; bir grup Hi-Beat in hassasiyet konusunda hiç bir işe yaramadığını söylüyor. Kısmen haklılar belki, zira eski 19.800 vuruş peseux 7001 gibi mekanizmaların chronometer sertifikası olduğunu biliyoruz.

İkinci bir grup ise, saniye başına vuruşun artmasının sapmalari düşürdüğünü söylüyor.
Örnek vermek gerekirse 21600 vuruş bir saat saniyede 6 vuruş yaparken 36600 bir saat 10 vuruş yapıyor.
Bu vuruşlar hareketle yada herhangi bir şekilde sapmaya ugradiklarinda 10 vuruşlu bir saat saniyenin 10 da 1i kadar etkilenirken bir diğeri 6 da 1 i kadar etkilenir.

Hassasiyet üzerinde çok büyük etkileri olmasa da, eğer mümkünse daha yüksek beat tercih ederim zira saniye çok güzel akıyor be abi :)

Ha birde fazla vuruş saatin güç rezervini de etkiliyor.

Buna göre seçim yapmak sonuç olarak sizi daha mutlu yapacaktır diye düşünüyorum :)

Kolay gelsin
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj kilimanjaro » 11 Tem 2016, 16:12

Nethiustr teşekkürler.Bir de Serkandan ( Serxx ) öğrendim co-axial sistemi vuruş sayısını düşürüyormuş.Niye ki ? :D
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Khan » 11 Tem 2016, 16:37

kilimanjaro yazdı:Nethiustr teşekkürler.Bir de Serkandan ( Serxx ) öğrendim co-axial sistemi vuruş sayısını düşürüyormuş.Niye ki ? :D

Co axial oldukça güzel bir mekanizma, a cabarı bi kenara bırakırsak güç rezervini arttırmak için düşürmüş olabilir diyebilirim. Bu en azından kesin bir bilgi :)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Stingray » 11 Tem 2016, 17:30

yabanci forumlarda uzunca suredir konusulan bir konu,ancak guc rezervini artirmak icin yapildigi yonunde bir yoruma ben rastlamadim,zaten chrono versiyonlari 28.800 olarak uretiliyor,daha cok konusulan servis suresinin uzun sureye cekilmesi ve co-axial sistemin yuksek vuruslarda chronometric hassasiyeti saglayamamasi,ancak yukardada belirttigim gibi kronometreli versiyonlari daha once cosc simdide master chronometer olarak 28.800 olarak uretilmeke..gorsel acidan evet saniyede bir vurus farki hissediliyor,ancak teknik olarak sebebi nedir kesin bir bilgiye rastlamadim.
Kullanıcı avatarı
Stingray

Yeni Planet Ocean

Mesaj Umutt » 07 Ağu 2016, 10:12

Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir po kullanıcısıyım ( cal.8500,42 mm,turuncu fontlu model) Şu ana kadar kullandığım en keyifli saatlerimden biri olduğunu söylemeliyim.Hem spor ve hem de işim gereği dress watch olarak rotasyonda sıklıkla kullanıyorum.bu sebeple yeni planet ocean' ın çıkışını sabırsızlıkla bekledim.Ancak şimdilik düşüncelerim çok olumlu değil,çelik kasalı mavi model ve siyah seramik model dışında çok heyecanlanmadığımı söyleyebilirim. Özellikle benim için serinin en güzel modeli olan turuncu fontlu modelde, bezelde ilk çeyrekteki turuncu kauçuk renklendirme gözümü yordu ve saatte ucuz hissi uyandırdı.
Boyut değişimine gelecek olursak ; iki modelin 43.5 mm de buluşturulması mantıklı,ancak ben 45.5 mm de net bir proporsiyon problemi bulmakla birlikte 42 mm olan modeli özellikle dresswatch kullanımı açısından gayet estetik buluyordum.Bunun dışında seramik kasa,kırılma riskinin dışında kullanıcı için estetik yönden ciddi bir avantaj ve saatin değerini artıran bir unsur.Ayrıca yeni klips yapısını ve mavi -siyah kayışları beğendim.hem renk derinliği hem de kadran uyumu açısından saate değer kattıklarını düşünüyorum.

Bu arada Bursa da yaşıyorum ve henüz modelleri kolumda görme şansım olmadı,yorumlarım internet araştırmalarına dayalı.Saatleri bizzat deneyebilen arkadaşlar varsa,görüşleri şüphesiz çok faydalı olacaktır.

Hepinize iyi pazarlar dilerim.

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj mertk » 14 Ağu 2016, 20:02

Ee artık 45.5mm olan çıkmayacak mı sitede göremedim pek?

Artıları calibre üzerinde olmuş, benim için metas sertifikası çok birşey ifade etmese de, anti magnetic calibre'ye geçmeleri güzel olmuş.

Ben beklemeyip, 45.5 po almıştım, görsel açıdan yeni çıkanları beğenmedim, özellikle sayılar güzel gözükmedi bana, yadırgadım.

Onun dışında fiyatlar çok uçmuş 17.500 olmuş, maşallah.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners