FirstClass yazdı:Ben üstadlara katılıyorum. Saat kültür işidir. İçinde bulunduğunuz durum; motorsiklet binmeyi bilmeyip H2 almak istemeye benziyor. Bunun yanında saat ayrıca tutku, ihtiras, hastalık...artık buna ne deniyorsa onun işidir. 20-25 bin bütçeyle şu forumda kimse gidip başkasının tavsiyesiyle hareket etMEZ. Ben size "illa Rolex istiyorsanız gidin 41 datejust alın" desem, bu benim kişisel zevkimden ötürüdür. Siz daha datejust'ın ne olduğunu bilmiyorsanız zaten 3 gün sonra aldığınız saatten pişman olacaksınız. Önce bir süre araştırın, okuyun. Kimseden de buraya girip sayfalarca yazı yazmasını beklemeyin. Soruyorsunuz mesela "Panerai nasıl bir saat?", "Zenith El Primero nasıl bir saat?". Daha Zenith'in El Primero serisinde kaç saat olduğuna dahi bakmadan gelmiş burda tuhaf sorular soruyorsunuz. Size gelip: Samsung nasıl bir telefon ya da BMW nasıl bir araba diye sormamla aynı şey.
Önce araştırın, kendi zevklerinizi belirleyin, gidin mağazada fiyat alın, saati kolunuza takın. Hatta bence önce bir kaç tane ucuz saat alın ve saatler arasındaki, markalar arasındaki farkları bir görün. Hangi tip saatlerden hoşlandığınıza karar verin. Sonra gelin spesifik bir modelde karar kıldıysanız burada gerekli soruları sorun. Benim bunlara ayıracak zamanım yok diyorsanız da gidin Rolex AD'ye, hangisini beğendiyseniz onu takın ve çıkın. Gördüğünüzde bir Rolex'ten ayırt edemeyeceğiniz Oris'i kötülüyorsunuz sonra gelip burda insanlardan yardım istiyorsunuz.
Arkadaş anlamıyor Musunuz ben üst segment diyorum sen oris diyorsun ben saatin tipine bakmıyorum gösterişine bakmıyorum şimdi yardımcı olacaklar olsun olmayacaklar lütfen yazmasın oldu mu rica ediyorum bilen yardımcı olsun bilmeyen rica ediyorum yazmasın
Sent from my iPhone using Tapatalk