----------------
Saatimiz SEIKO PROSPEX Men's Titanium Watch Diver - SBDC029
SBDC029 un eski versiyon SBDC007 den tek farkı kadranda bulunan yazıların değişimi..
SBDC007 de ki yazı:
Automatic (italik baş harf büyük)
SCUBA
200m
SBDC029 da ki yazı
Logo
AUTOMATIC (Büyük harf ve düz)
DIVERS 200m

Özellikler :
Model No : SBDC029 - Model Yılı : 2015
Cam : Hardlex
Kasa - Bilezik Materyali : Titanium
Kasa çap : 44mm
Kalınlık : 13mm
Band Genişliği : 21,5 millimetre (22mm de sorunlu gözükmüyor)
Mekanik : Seiko 6R15
WR : 200 Metre
Camın Hardlex olması eksi bir özellik..

Bu saatin seçiminde özellikle 6R15 mekaniği ve kasa-bezel yapısının şık durması etkin rol oynamıştır.
44mm kasa ilk başta büyük olduğu düşünülebilir. Ama bezeldeki rakam fontlarının küçük ve daha sade olması kolda 44mm den daha ufak bir saat izlenimi veriyor.
Benzer scuba modelerine göre (bezel yapısı) daha şık olduğunu düşünüyorum.

Rolex saat için yolun başında olduğumu düşündüğüm için hiç yeltenmeyip farklı saat lezzetleri tatmak, saatleri mekanizmaları öğrenip, kendi zevkimin oturmasını zamanla sağlayacağımı düşünüyorum. SKX007 yi de bu yüzden elden çıkardım. Fiyat performansı müthiş. Hatta o fiyatların belli seviye üstünde birçok saatten de başarılı..Shogun u almamın nedeni de zevkimin buna daha yakın olduğunu düşünmemden dolayıdır.

Belki biraz benziyordur yukarıda ki ne...

Ürün gönderimi - Gümrük zamazingleri..
Saati Amazon dan aldım. Hızlı getirttim. Fakat hızlı gönderimden dolayı satıcı UPS kargoya vermiş. PTT olduğunda gümrük mevzuatlarıyla uğraşmayıp direk kapıda vergi ödemesi yapabiliyorduk.
Bu alımda biraz uğraştım (4-5gün)
Ürün Türkiye ye geldiğinde bir süre gümrükte bekledi. Yapılması gereken işlem benden yetki yazısı alıp kullanmaları. Tabi benim gibi işini hemen yapmayı ve yaptırmayı seven biri zorla benim telefonlarımla sistemi daha hızlı çalışmasını sağladı.

1500€ altındaki ürünlerde benden onayı mail yoluyla imza tarama yollama şeklinde alıp işlemleri hallettiler. Ek bilgi : 1500€ üstünde noter onaylı işlemler gerektiği söylendi sanırım biraz daha meşakkatli ve ek ücretler gerektiren bir süreç.
Yetki belgesi onayımdan sonra 1 gün geçti ve UPS çalıştığı gümrükçüsüne iletti. Tabi onlar da da aramalarım ve sistem çarklarını hızlandırma çalışmalarım netice verdi. Vergi ödemesi yapılıp beklendi. 1 gün sonunda UPS kargoyu şubeye.. 1 gün sonra ise kargo şirkete geldi.
Ek bilgi : Gelen yazı..
ÖNEMLİ BİLGİLER ;
30 Kg ve 1500 Euro’yu aşmayan kişisel kullanıma mahsun gıda,Cep telefonu,kozmetik,ilaç,vitamin gibi izne tabi olan ürünler
hariç,gelen eşyalarda ekteki noter onaylı vekaletnameye ihtiyaç yoktur.Butür gönderiler için ekte örneği görülen yetki yazısını
hazırlamanız yeterli olmaktadır.Avrupa’dan gelen eşyalarda mal bedeli üzerinden %18,Avrupa dışı ülkelerden gelen eşyalar için
%20 maktu vergi alınmaktadır.Detaylı bilgi için 4132222 numaralı telefonlarımızdan dahili (502) İmport Departmanı ile
görüşebilirsiniz

Shogun un bileziği de titanyum özelliğinden çok hafif.
Şıklık konusunda parlama olayı olmaması mat durması benim için yeterli bir kriter.
Kalite konusunda Çelik bileziklerden aşağı kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum.

Küçük bir ayrıntı.
Bilezikğin tokasındaki SEIKO logosu lazer ile değil sanırım küçük enjeksiyon baskı kalıbı ile yapılmış.
Lazer ile kazımalar kalite hissi çok vermiyor. Ama çok önemli bir kriter değil.

Kapakta Prospex logosu ve Standart kalibre ve Seiko ibareleri var.
Kapak ile birlikte saatin kalınlığı çok makul ölçülerde.. 13,3mm.

Silikon kayış çok çok rahat hissettirmedi. Belki alışkanlıklardandır bilemiyorum. TSF Concord da da benzer rahatsızlığım var idi.
Ama yaz aylarında mutlaka tercih edeceğim.
Ve diğer resimler..

Sonuç;
Beklediğime değdi diye düşünüyorum.
Büyük konuşmak istemesem de saatlerim arasında demirbaşa katıldı..
Özellikle SEIKO ya sevgim biraz daha arttı..
Gelecekte TSF ORIS Diver ile kardeş kardeş geçinecekler.

Sonra 1. mesaja taşınacaktır.