TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Chrono24 Saat Alım ve Gönderim Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Chrono24 Saat Alım ve Gönderim Bilgi

Mesaj Tgm » 12 Haz 2016, 17:51

MertYe yazdı:Yaklaşık 400 euro vergi çıkmaz malesef. 1500 euronun üzeri söyledikleri gibi farklı bir kategoriye giriyor. Tam mevzuati bilemiyorum ama %20 ile alamayacağınızı biliyorum.

1500 euro üstü ticari eşya kategorisindedir. Söz konusu eşya için yürürlükte olan ithalat vergisi oranları uygulanır. Beyanname açılır. Adınıza gümrük müşaviri islemleri yürütür
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Star » 12 Haz 2016, 17:57

Nethius, distribütör yok malesef.
Tgm, Astarı Yüzünden pahalıya gelecek o zaman. Çok Saçma ya :( Ama gidip alsan bavula koyup getirsen birşey yok. Sistem :champ:
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj Khan » 12 Haz 2016, 18:08

Star yazdı:Nethius, distribütör yok malesef.
Tgm, Astarı Yüzünden pahalıya gelecek o zaman. Çok Saçma ya :( Ama gidip alsan bavula koyup getirsen birşey yok. Sistem :champ:

Bence de abi, iyi bir bilet ayarla git gel, tek gidiş 99 euroya biletler var :D hemde gezersin [emoji14]
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj TSayiR » 12 Haz 2016, 19:01

Tgm yazdı:2000 euro riskli bir fiyat. 1500 usd üstü alışlarda gumruk beyannamesi açılması gerekir. Ayrı bir prosedürü var. Ciddi bir vergi ödersiniz.

Düşük fiyat gösterme işi boş iş. Teknoloji çağındayız. Bir tıkla gerçek fiyatı bulunur. Ki Gümrük Muayene Memuru arkadaşlarım rahatlıkla buluyor.

Dhl baş ağrısı. Ama zaten Deutsche Post Alman resmi postası. Tr ye girdikten sonra PTT taşır.

Edit: havale sonrası kargo da zaten başlı başına bir risk. Olası bir aksi durumda adamları hayatta bulamazsınız.

Ben gümrük memuruyum, tam yazacaktım ki tolga kardeşimiz herşeyi özetlemiş bende buna ilaveten sunu ekleyeyim 1500$ değil euro olacak. Ve prosedür gerçekten can sıkıcı, beyannameyle de bitmiyor acentesi komisyoncusu vs vs..

Bi de bu sayfayi bir ziyaret edin

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sor ... afiyetleri

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj TSayiR » 12 Haz 2016, 19:02

Avrupa ulkeleri yuzde 18 diger ulkeler yuzde 20 bunu da belirteyim

@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj r2d2 » 12 Haz 2016, 21:32

TSayiR yazdı:
Tgm yazdı:2000 euro riskli bir fiyat. 1500 usd üstü alışlarda gumruk beyannamesi açılması gerekir. Ayrı bir prosedürü var. Ciddi bir vergi ödersiniz.

Düşük fiyat gösterme işi boş iş. Teknoloji çağındayız. Bir tıkla gerçek fiyatı bulunur. Ki Gümrük Muayene Memuru arkadaşlarım rahatlıkla buluyor.

Dhl baş ağrısı. Ama zaten Deutsche Post Alman resmi postası. Tr ye girdikten sonra PTT taşır.

Edit: havale sonrası kargo da zaten başlı başına bir risk. Olası bir aksi durumda adamları hayatta bulamazsınız.

Ben gümrük memuruyum, tam yazacaktım ki tolga kardeşimiz herşeyi özetlemiş bende buna ilaveten sunu ekleyeyim 1500$ değil euro olacak. Ve prosedür gerçekten can sıkıcı, beyannameyle de bitmiyor acentesi komisyoncusu vs vs..

Merhaba,

madem gümrük memurusunuz size bir sorum var, Türkiye gümrük birliği anlaşmasını imzalamadı mı? Bu nasıl bir anlaşmadır ki biz ticaretini yapmayacağımız malları alırken vergisini ödüyoruz? Anlaşma uygulanmıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Kullanıcı avatarı
r2d2

Mesaj Khan » 12 Haz 2016, 21:51

r2d2 yazdı:
TSayiR yazdı:

Merhaba,

madem gümrük memurusunuz size bir sorum var, Türkiye gümrük birliği anlaşmasını imzalamadı mı? Bu nasıl bir anlaşmadır ki biz ticaretini yapmayacağımız malları alırken vergisini ödüyoruz? Anlaşma uygulanmıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Bastır reyis, en azından kişisel eşya için şu vergi sistemi olmasa ne güzel olur. :)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj r2d2 » 12 Haz 2016, 21:58

Olmasın tabii ya, hadi hep birlikte yüklenelim TSayiR'e, madem gümrükte çalışıyor belki birşeyler yapabilir :D
Kullanıcı avatarı
r2d2

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hknmtn ve 238 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners