Caner1983 yazdı:O jdm alan benim gümrükteki arkadaşlar saolsun kendi cebinden çıkıyor gibi arayıp buluyorlar paşa paşa %20 yi verdik
İsim vermeyim tekrar yarasına tuz basmayım diye düşünmüştüm

Caner1983 yazdı:O jdm alan benim gümrükteki arkadaşlar saolsun kendi cebinden çıkıyor gibi arayıp buluyorlar paşa paşa %20 yi verdik
Star yazdı:Anladığım kadarıyla kimse net birşey bilmiyorherkesin tecrübeleri farklı. Kısmet diyelim o zaman
Ben herhangi bir siteden almadığım için, arkadasım bana yurtdışından gönderiyor gibi bir durum olsa yine vergi ödüyormuyuz?
Tgm yazdı:Star yazdı:Anladığım kadarıyla kimse net birşey bilmiyorherkesin tecrübeleri farklı. Kısmet diyelim o zaman
Ben herhangi bir siteden almadığım için, arkadasım bana yurtdışından gönderiyor gibi bir durum olsa yine vergi ödüyormuyuz?
Ödersiniz. Fark etmez
Ustad Gumruk denetmeni olarak çalışıyorum. Istanbul ataturk kargo gumruk müdürlüğünün çalışmalarını biliyorum. Ciddi risk alırsınız. Hem bilmediginiz birisine 2000 euro havale ederek hem de gumruk vergisini şişkin bir şekilde ödeyerek..
Star yazdı:Tgm yazdı:Star yazdı:Anladığım kadarıyla kimse net birşey bilmiyorherkesin tecrübeleri farklı. Kısmet diyelim o zaman
Ödersiniz. Fark etmez
Ustad Gumruk denetmeni olarak çalışıyorum. Istanbul ataturk kargo gumruk müdürlüğünün çalışmalarını biliyorum. Ciddi risk alırsınız. Hem bilmediginiz birisine 2000 euro havale ederek hem de gumruk vergisini şişkin bir şekilde ödeyerek..
Yani riske girmek ne kadar doğru bilemedim açıkçası. İstediğim de bir saattiyaklaşık 400 Euro gibi bir vergisi çıkacak o zaman. Ciddi rakam. Saat bir internet sitesinden vs değil ama Sıfır 2. El değil. Yine de farketmiyor ama işte. Gidip kendimiz alıp gelsek daha uyguna gelir. O zaman vergi falan yok tabi.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], hknmtn ve 233 misafir
|