TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Nomos Mu Omega Mı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Nomos Mu Omega Mı?

Mesaj Ground » 31 May 2016, 12:07

Ben hem nomos hem de omega diyorum. :) hem ıtır hem pıtır.

İki firma da dünyada kendini kabul ettirmiş. Her 2 firmanın da kendine tarz olmuş saatleri bulunmakta.

Burada seçim için farklı kriterler de ortaya konmalı.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj kilimanjaro » 31 May 2016, 15:04

Clk yazdı:
kilimanjaro yazdı::lol: :lol: :lol: yeni kalktım hele bi akşam olsun

:thumbup: bekliyoruz ;)

clk eskisi gibi didişmeye niyetim yok ve bu forum sahibine olan saygımdan kaynaklanıyor.Burada moderatör olmasan omega düşmanlığına tek lafım olmazdı ve sen foruma zarar veriyorsun belki de ( hatta kesin öyle ).Bir dil forumunda zamanında admindim.Forumlarda yöneticilerin nasıl davranması gerektiğini az çok bilirim.

Malzeme kaliteleri 3 aşağı 5 yukarı aynı ne demek ? yani 1000 tl lik saatle 100.000 tl lik saatin malzeme kaliteleri birbirine yakın mı ? eğer söylediklerin doğruysa neden burda omega çoğu parçayı çinden alıyor dedin ? sakın bana alman malı 304 le çin malı 304 ün aynı olduğunu söyleme ... ve sen neden rolex kasasında kullanılan paslanmazı burada övdün ?

Aslında , Kerem abinin açıklamaları başlığın kesin yanıtı ve ne kadar seviyeli dengeli.Ama sen gene omega lafını görüp dayanamadın.Bu arada saatten anlamam ve öğrenmeye çalışıyorum.Dolayısıyla foruma 1 gr faydam yok.Alıntı yaptığın için söyledim.Ama clk , seninde şu halinle foruma hiç faydan yok.Diğer yönetici arkadaşlarım ( ki gerçekten görüştüğüm arkadaşlarım ) zor durumda kalmasın.Bu sana yönelik son yazım.

saygılar , hörmetler clk
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Clk » 31 May 2016, 15:08

Bitti mi? :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj kilimanjaro » 31 May 2016, 15:10

Clk yazdı:Bitti mi? :D

kavgayı soruyorsan evet ama zaten çoktan bitmişti :lol:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj yeterda » 31 May 2016, 15:24

Nacizane foruma üye olmadan, eksisözlükte TSF nin Omega markasına bir önyargının olduğunu okumuştum,ama bende böyle bir algı oluşmadı .Araya girmek istemedim, sadece belirteyim dedim.Saygılarımla.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
yeterda

Mesaj kilimanjaro » 31 May 2016, 15:26

yeterda yazdı:Nacizane foruma üye olmadan, eksisözlükte TSF nin Omega markasına bir önyargının olduğunu okumuştum,ama bende böyle bir algı oluşmadı .Araya girmek istemedim, sadece belirteyim dedim.Saygılarımla.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

estafurullah ... saygı benden ve araya falan girmediniz.Ayrıca girmiş bile olsanız , forum üyesi olarak buna hakkınız var.

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Bg17 » 31 May 2016, 19:14

Clk yazdı:
kilimanjaro yazdı:
Clk yazdı:NOMOS giris / orta sinif saatlerin A. Lange & Söhne'si olma yolunda hizli adimlar ile ilerleyen bir üretici. Almanlar bu isi Isvicrelilerden biraz daha farkli yapiyor. Nasil otomobil, makina ve malzeme üretiminde "Made in Germany" bir marka ise Almanlar Saat sektöründe "Swiss Made" ibaresinin ne oldugunun farkinda. Dolayisi ile Swiss Made ile yarisabilmek icin farkliliklarini ortaya koymak zorundalar.

Bu noktada dizayn ile birlikte iscilik kalitesi, malzeme kalitesi ve mekanizma kalitesi cok büyük önem tasiyor. Nomos bu faktörlerin tamamini müsterisine en üst düzeyde sunuyor.

Kisa sorunun öz cevabi : NOMOS

Omega olayina ben girmeyeyim sonra forumca cikamiyoruz :D :lol:

clk yazdıklarını okudum eyvallah süpersin saygı bizden ... şu yazdığın işçilik ve ondan önemlisi malzeme kalitesini gel tartışalım... ha bu arada ben x cı değilim her marka değerli.Eğer 1 gr faydam olursa çok sevineceğim.Buyur üstad :thumbup:

Madem sordun kisaca söyleyeyim. Malzeme kalitesi sadece celik kalitesi degildir. Kullanilan malzemenin her saatte 3 asagi 5 yukari ayni oldugu zaten bilinen birsey. Ancak ayni nitelendirilen malzemeden 3,2 mm kalinliginda mekanizma üretmek, bu mekanizmanin köstek ve balansini kendi dizayn etmis ve kendi üretmis olmak (ki bahsettigim malzeme kalitesi farki bu nokta da yatiyor), saatin toplam kalinligini 6,2 mm ile 6,6 mm arasinda tutmak ( Basar bu da sana gelsin : Sadece bu özelligi ile bile JLC'ye rakip olur), bu kalinlikta rotorun balans tam doluyken kendisini sistemden cözüp parcalara daha fazla yük bindirmemesi ve bunlarin tamamini Isvicre'den bagimsiz yapiyor olmak.

Bunun disinda mekanizmalarin iscilik kalitesinin seri üretim saatler arasinda en üst düzeyde oldugunu vurgulamadan gecmek haksizlik olur.

Konu bana da gelmis, simdi vakit buldum, ne dusunuyorsam yaziyim. Konu bence omega ile alakali degil, daha cok Nomos kaynakli bir tartisma.

Simdi Nomos giris orta seviyede, oldukca iyi isler yapan, gelecegi parlak, belirli bir tarz saat ureten (dresswatch), ve kendisinden guclu isvicre rakipleriyle boy olcusmeye calisan, yada olcusen bir marka.

Omega ise ister begenelim, ister begenmeyelim, kendini kanitlamis, segmentinin zirvesinde, fabrikasyon uretim yapan, her tarz saat ureten bir marka. Yani marka degeri olsun, horolojiye katki olsun, teknik kapasite olsun, pek kiyaslanabilecek bir durum yok.

Ha, belirli bir butrcede dress watch alacak olsam, omegaya bakmam, nomos a bakarim, FC`ye bakarim, belki ML`e bakarim. O nedenle karsilastirma bence dogru degil. Ayrica Nomos un gelecegi cok parlak da olabilir, ama mevcut durumda Omega ile degil asik atmasi, yakinindan gecmesi bile mumkun degil.

Frederic Constant da tam bu ayarda bir marka, kendi inhouse kalibresini yapiyor, guzel tasarimlari var, segmentinin ustunu zorluyor. Ayrica isvicre.

Bana gore kalibrenin en onemli testi zaman tutmasi degil, zamanin testinden gecmesi, yani 3 5 yil sonra da sorunsuz olabilecek mi? Bu iki marka icin de bir risk, ancak zaman gosterecek. (ha yine omega derseniz, supercogs dan tutun da bilmemneye kadar elli tane sey sayilir, ayrica kronik bir kalite sorunu da yok zaten)

Iscilige gelirsek, bence bu biraz kisisel ve algiya bagli. Bana gore JLC de PP de asagi kalmiyor, ama isin aslinin oyle olmadini biliyorum. Alman disiplini saatlere de yansidigi icin taraftar bulmasini anliyorum, ama swissmade daha bir darbe almadi alman ureticilerden, daha vakti var.

Ayrica defalarca soyledim, yine soyleyim, ben bu inhouse olayina da cok inanmiyorum, kimin kime ne parca sattigi belli degil bu sektorde. tamam kendin yaptin da, hangi parcayi kimden aldin, acikla, yok gizli bilgi. Hangi makenizmayi kimin tasarladigi da gizli bilgi. E geriye ne kaliyo, marketing.

Simdi bana Nomos inhouse makenizmalarinin tamamini tasarlayip uretiyor diyebilir misiniz? Cok inandirici olmaz. Ama dogru yolda gidiyor. ama yarin durup en bu sgmenti sevmedim, JLC ile Breguet ile rekabet edecegim derse, bi tarafimizla guleriz. Yavas rekabet et deriz. (O seviyeye gelirse, swatch, richmont biri alir zaten)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 31 May 2016, 19:38

Başar , klavyene sağık ve bunları yazacağını biliyordum bekleyim dedim.İnsanlık uzayın derinliklerine gidiyor biz hala saatın kalınlğı 2.8 mm deyip başka bir markaya çamur atmaya çalışıyoruz.Torna var freze var girersin programa inceltirsin hepsi bu.Sorun satabiliyor musun kardeşim ?

3 aşağı 5 yukarı ne kadar anlamsızsa , senin dediğin 3-5 yıl o kadar anlamlı

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 105 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners