TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Bütçe Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Düşük Bütçe Saat Önerisi

Mesaj neperliva » 29 May 2016, 16:21

Otomatik saatin 1-2 saniye gunde kayani zor bulunur bunlar Certified Chrononmeter diye geciyor. En iyisi begendoginiz modeli alip kalibrasyon cihazi olan birinde cektirmek onun icin de saati dikkatlice acip kapatmak gerekiyor. Ya otomatik modelden vazgececeksiniz ya da sansiniz yaver giderse saat az kayma yapacak.

Dedem saatci oldugu icin 90 saniyelik kaymayi gozuyle -1 saniyeye cekti ama bunu yapabilmesinin icinde bile buyuk olcude sans faktoru oldugunu dusunuyorum.

Dediginiz ozellikteki saatlerden bulursaniz burada bircok kisiye ilham kaynagi olur. Bulova, orient, momentus, seiko, swiss legend.

Bunun disinda benim onerim invicta nin o begendiginiz ozelliklerinde modellerine bakmaniz ve yeni nesil seiko mekanizmalariyla urettiklerini ucuza bulabiliyor olmalisiniz cok fazla indirime giriyor Amazon'da. Celik bilezik bile olsa o cikartilip nato kayisla inanilmaz guzel durabiliyor.
"Hata yapmayan kişi aslında genel olarak hiçbir şey yapmıyor demektir".
Kullanıcı avatarı
neperliva

Mesaj TSayiR » 29 May 2016, 17:00

arif yazdı:Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Aslında araştırdıkça ben de tam olarak ne istediğimi anlamaya başladım. Sizin önerileriniz de yön verdi. Marka ve fiyat gözetmeksizin hoşuma giden birkaç saatin linkini koyarsam ne tür bir saat istediğim sanırım anlaşılır.

http://www.amazon.com/TW-Steel-Watch-Ma ... steel+ms15

http://www.hizlisaat.com/u_boat_ub2089

http://www.hepsiburada.com/seiko-ska727 ... 0wodPYIE_Q

Resim
Victorinox u 43-44 mm ve otomatik gibi düşünün.

Günlerdir saat bakıyorum ve artık gördüklerim de birbirine karıştı. İstediğim özellikler şunlar: Deri, silikon veya örme vb. gibi bir kordonu olacak, metal kordon istemiyorum. Yuvarlak hatlara sahip olacak, örneğin yukarıdaki bulova military çok hoş ama köşeli olduğu için direk soğudum. Gösterge tamamen indeks olmasın, en azından bazıları rakamlardan oluşsun. Takvim mutlaka olmalı. İncecik bir saat olmayacak biraz hacimli olsun.

Bir diğer konu da otomatik olma konusu. Evet otomatik olsun ama günde 10sn 20sn kaymalar olursa o benim için saat değil bileklik olur. Zaman konusunda hassasımdır. 1-2sn gibi kaymalar tolere edilebilir, ayda 1dk kayar onu da düzeltirim ayda bir kere.

Kimse bana saat tavsiye etmek veya benim için araştırma yapmak zorunda değil elbette böyle satıcıya söyler gibi isteklerimi sıraladım kusuruma bakmayın. Sadece kendimi daha iyi ifade etmek istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bir de seiko nun Türkiye distribütörü hangi firma acaba? Hangi modelleri Türkiye'de bulabilirim sitesinden baksam. Son olarak Ankara'da saat bakabileceğim ve alabileceğim saatçi önerirmisiniz? Her avm de saat&saat mağazası var modeller de aynı.

Çok teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara.

Forumda en çok tavsiye edilen düşük bütçeli f/p'si yüksek otomatik saat Orient'in mako modelleridir, ben bile 2 kez aldım :D şu andaki blue makoma da bitiyorum o ayrı.. Ancak bu modeller sizin beklentinizi karşılamaz çünkü hem çelik kayışlı modeller hemde fiyatına göre en kral zaman tutması bu modellerde olmasına rağmen öyle 1-2 saniye değil, 1-2 saniye olmalı diyorsanız quartz saat bakın siz.. bu modeli alırsanız deri kayışı sizin ayrı alıpta takmanız gerek o zamanda bütçeniz artmış oluyor.
Bir diğer olay da gördüğüm kadarıyla internetten-yurtdışından alış yapma taraftarı değilsiniz bunun sebebi ya kolunuzda deneyip satın almak ya da çekinmeniz.. eğer kolunuzda deneyip almaksa olay lafım yok, ama çekiniyorsanız internetten veya yurtdışından alışveriş yapmaya hiç çekinmeyin güvenilir siteleri seçerseniz hiç sorun olmaz :thumbup: aksine çok uygun fiyatlara çok güzel saatler alınabiliyor amazon ve ebay gibi sitelerde :thumbup: saygılar.
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj arif » 30 May 2016, 21:53

Arkadaşlar merhaba. Cepten yazıyorum kısaca mazur görün lütfen. Seikonun iki modelini gördüm birbirinin aynısı gibi duruyor ama model ve fiyat farkı var. Ben anlayamadım farkını bilen birisi yardımcı olabilir mi? Modeller snzg15j1 ve snzg15k1. Bu model almaya değer mi?

Bir de başka bir model daha var onunla da ilgili fikrinizi alabilirsem çok sevinirim. Model srp623j. Bu modelde yeni makine kullanılıyor diye bir yorum gördüm. İlk yazdığım modeller hangi makineyi kullanıyor acaba?

Veya bu gruptan başka önerebileceğiniz bir saat var mıdır? Cevap verenlere çok teşekkür ediyorum.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
arif

Mesaj arif » 30 May 2016, 21:54

Bilgisayarı ele geçirebildiğimde cevaplayan ve yorumda bulunan arkadaşlara hrm doğru düzgün teşekkür edeceğim hem de soruları yanıtlayacağım.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
arif

Mesaj mlm » 30 May 2016, 22:10

FirstClass yazdı:O fiyata aslında Bulova Military UHF var. Ebay'de 120-130 dolar civarına bulunabiliyor. Üzerinde de oldukça kaliteli bir nato kayışla geliyor. Bu saate sahip değilim ama hakkında oldukça olumlu yorumlar okuyorum şu sıralar. Fiyat olarak da uygun. İçerisindeki mekanizma da muazzam. 262 khz. Görebileceğiniz çoğu otomatik saatten daha akıcı bir saniye koluna sahip. Kasa işçiliği olarakta çok iyi. Lug aralıkları da 22mm diye hatırlıyorum. Her yönüyle oldukça kullanışlı. 3-5 tane nato alıp günlük kullanabilirsiniz. Bence tek negatif yanı mineral cam kullanılmış olması.
Resim

Bunun dışında bütçeyi bir miktar daha zorlarsanız yine ebay'den ya da dutyfreeisland gibi bir yerden Citizen Nighthawk alabilirsiniz. Forumda incelemesi de mevcut zaten.

Hatta en basiti 500-550 aralığında gidip Orient Mako çok rahat alabilirsiniz. Araştırarak yorulmanıza gerek kalmamış olur. Otomatik, yıllarca kullanabileceğiniz oldukça şık bir saate sahip olursunuz.

Gidip momentus gibi saatlere para verene kadar böyle bir çok alternatif var bütçenize uygun.

Harikaymış :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj yeterda » 30 May 2016, 23:06

Günde +-15 saniye sapmaları olanlar neden sizin için bileklik anlamadım? Bu yorumunuzdan bence otomatik saatlerin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz.Eğer sapması 1-2 sn olan saat arıyorsanız samsung gear s2 vb gibi akıllı saatler almanızda yarar var.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
yeterda

Mesaj arif » 05 Haz 2016, 12:46

Arkadaşlar cevap veren fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Çoklu alıntılama yapmayı bilmiyorum paragraflar halinde yazayım.

Yurtdışı alışveriş konusunda oldukça tecrübeliyim, zaten öncelikli amacım yurtdışından daha ucuza almak. Gidip görmek istememdeki amaç nasıl duracağı hakkında fikir sahibi olabilmek. Bir de daha önce yurtdışından saat almadım, kaç dolara kadar sıkıntısız gelir? 100dolar sınırı vardı en son sanırım ama saatlerde durum farklı mı?

Otomatik saatler hakkında yeterli bilgim olmadığını kabul ediyorum zaten. Araştırdıkça okudukça öğrenmiş oluyorum. Buradaki saat severlerin gönül verdiği ve oldukça yüksek paralar ödediği otomatik saatlere bir nevi hakaret gibi olduğunu kabul ediyorum bileklik tanımlamamın. Bu sebeple kızdırdığım kimse olduysa kusuruma bakmamasını rica ediyorum. Mesleğim icabı 1 saniyelik bir fark yüzünden bir insanın hayatını kaybedebildiğini biliyorum. Sanırım bendeki hassasiyetin sebebi bu.

Düşündükçe, araştırdıkça giriş seviyesi de olsa br otomatik saat edinmeye karar verdim. Sanırım size giren virüs bana da girdi. Aklımda iki model var uzun elemeler sonucunda. Birincisi herkesin önerdiği orient mako'nun ray modeli, pepsi bezel. Hatta şöyle bir nato kayışla daha güzel olur gibi sanki.
Resim

Diğeri ise Seiko srp623 veya srp 625.
Resim
Biri mavi diğeri siyah. Bunların sonu j ve k ile biten modelleri var. j ile bitenler sanırım Japonya'da üretiliyorlarmış ve ortalama 20 dolar daha fazlalar k modellerine göre. Seiko bir miktar daha fazla hoşuma gitti. Sizce alırsam bu j-k farkında dikkat etmeli miyim?

Cevaplayanlara tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
arif

Mesaj Khan » 16 Haz 2016, 10:27

arif yazdı:Arkadaşlar cevap veren fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Çoklu alıntılama yapmayı bilmiyorum paragraflar halinde yazayım.

Yurtdışı alışveriş konusunda oldukça tecrübeliyim, zaten öncelikli amacım yurtdışından daha ucuza almak. Gidip görmek istememdeki amaç nasıl duracağı hakkında fikir sahibi olabilmek. Bir de daha önce yurtdışından saat almadım, kaç dolara kadar sıkıntısız gelir? 100dolar sınırı vardı en son sanırım ama saatlerde durum farklı mı?

Otomatik saatler hakkında yeterli bilgim olmadığını kabul ediyorum zaten. Araştırdıkça okudukça öğrenmiş oluyorum. Buradaki saat severlerin gönül verdiği ve oldukça yüksek paralar ödediği otomatik saatlere bir nevi hakaret gibi olduğunu kabul ediyorum bileklik tanımlamamın. Bu sebeple kızdırdığım kimse olduysa kusuruma bakmamasını rica ediyorum. Mesleğim icabı 1 saniyelik bir fark yüzünden bir insanın hayatını kaybedebildiğini biliyorum. Sanırım bendeki hassasiyetin sebebi bu.

Düşündükçe, araştırdıkça giriş seviyesi de olsa br otomatik saat edinmeye karar verdim. Sanırım size giren virüs bana da girdi. Aklımda iki model var uzun elemeler sonucunda. Birincisi herkesin önerdiği orient mako'nun ray modeli, pepsi bezel. Hatta şöyle bir nato kayışla daha güzel olur gibi sanki.
Resim

Diğeri ise Seiko srp623 veya srp 625.
Resim
Biri mavi diğeri siyah. Bunların sonu j ve k ile biten modelleri var. j ile bitenler sanırım Japonya'da üretiliyorlarmış ve ortalama 20 dolar daha fazlalar k modellerine göre. Seiko bir miktar daha fazla hoşuma gitti. Sizce alırsam bu j-k farkında dikkat etmeli miyim?

Cevaplayanlara tekrar teşekkür ederim.

Reyis Orient Ray da Pepsi bezel yok normalde, extra alıp takmışlar. :) onun haricinde Orient Ray da Mako da pişman etmez.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: yaman20 ve 103 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners