kethuda57 yazdı:kilicturan yazdı:Saat çapları moda ile ilgili bir konu bence. Modacılar daha büyük çaplı saatleri tasarlayıp sunuyorlar ve bir süre sonra bu genel kabul oluyor. Tahminim bir süre sonra tekrar daha küçük saatlerin moda olmaya başlayacağı şeklinde. Ben bu konuyu kravatlara benzetiyorum. Yetmişlerde kravatlar çok geniş, seksenlerde o kravatları çok komik bulurdum. Seksenlerde kravatlar çok dardı. Daha sonra sanırım ikibinlerin başlarında kravatlar tekrar genişlemeye başladı. Buna uzun süre direnmeye çalıştımama zaman içerisinde satılan kravatlar hep geniş olmaya başladı hem de o kadar uzun süre görmekten ben de alışmaya, rahatsız olmamaya hatta beğenmeye başladım
Şimdilerde kravatlar tekrar daralmaya başlamış diye görüyorum. Gerçi artık mecbur kalmadıkça kravat takmıyorum ve pek de mecbur kalmıyorum.
Konu saat çapından kravata döndü gibi oldu ama, tasarımcılar bir süre sonra ufak çaplı saatlere geri dönebilirler diyorum.
bence o yıllarda firmaların temel hedefi mekanizmaları ve saatleri olabildiğince küçük yapmaktı. Saat ne kadar küçük ve ince olursa bu büyük bir başarıydı.
İlk cep telefonlarını düşünelim ne kadar kaba ve büyüktü değil mi ? Bütün firmalar küçük telefon yapmak için uğraştı. Antensiz telefon çıktığında herkes vay bee demiştir. Nerdeyse kibrit kutusu kadar bile telefon yapıldı. Sonra renkli telefonlar ve dokunmatik telefonlar çıktı. Bu sefer firmalar büyük ekranlı telefonlar yapmak için yarıştılar...
bence yeniden küçük çaplı saatlere geri dönülmez çünkü o dönemde firmaların yarışı küçük mekanizma yapmaktı. Ama çok büyük kasalı saatlerin de modasının geçeceğine inanıyorum. Takım elbiselerin içinde çok itici duruyor![]()
Dress watch saat konusunda ölçü olarak 38 mm ve bombeli cam kafi bana göre
Katılıyorum