TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Büyüyen Saat Çapları Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Büyüyen Saat Çapları Hakkında Bilgi

Mesaj Oktdmrglu » 28 May 2016, 18:46

kethuda57 yazdı:
kilicturan yazdı:Saat çapları moda ile ilgili bir konu bence. Modacılar daha büyük çaplı saatleri tasarlayıp sunuyorlar ve bir süre sonra bu genel kabul oluyor. Tahminim bir süre sonra tekrar daha küçük saatlerin moda olmaya başlayacağı şeklinde. Ben bu konuyu kravatlara benzetiyorum. Yetmişlerde kravatlar çok geniş, seksenlerde o kravatları çok komik bulurdum. Seksenlerde kravatlar çok dardı. Daha sonra sanırım ikibinlerin başlarında kravatlar tekrar genişlemeye başladı. Buna uzun süre direnmeye çalıştım :) ama zaman içerisinde satılan kravatlar hep geniş olmaya başladı hem de o kadar uzun süre görmekten ben de alışmaya, rahatsız olmamaya hatta beğenmeye başladım :) Şimdilerde kravatlar tekrar daralmaya başlamış diye görüyorum. Gerçi artık mecbur kalmadıkça kravat takmıyorum ve pek de mecbur kalmıyorum.
Konu saat çapından kravata döndü gibi oldu ama, tasarımcılar bir süre sonra ufak çaplı saatlere geri dönebilirler diyorum.

bence o yıllarda firmaların temel hedefi mekanizmaları ve saatleri olabildiğince küçük yapmaktı. Saat ne kadar küçük ve ince olursa bu büyük bir başarıydı.
İlk cep telefonlarını düşünelim ne kadar kaba ve büyüktü değil mi ? Bütün firmalar küçük telefon yapmak için uğraştı. Antensiz telefon çıktığında herkes vay bee demiştir. Nerdeyse kibrit kutusu kadar bile telefon yapıldı. Sonra renkli telefonlar ve dokunmatik telefonlar çıktı. Bu sefer firmalar büyük ekranlı telefonlar yapmak için yarıştılar...

bence yeniden küçük çaplı saatlere geri dönülmez çünkü o dönemde firmaların yarışı küçük mekanizma yapmaktı. Ama çok büyük kasalı saatlerin de modasının geçeceğine inanıyorum. Takım elbiselerin içinde çok itici duruyor :)

Dress watch saat konusunda ölçü olarak 38 mm ve bombeli cam kafi bana göre :)

Katılıyorum :thumbup: Umarım dediğiniz gibi olur ve takım elbisenin altına 55 mm altın sarısı diesel saat takanları görmek zorunda kalmayız :lol:
Amor Fati
Kullanıcı avatarı
Oktdmrglu

Mesaj vollkan59 » 28 May 2016, 20:09

TSayiR yazdı:Çok faydalı bir başlık açmışsınız, vollkan59 tebrikler :thumbup: Bu konuyu bende çok merak ediyorum çünkü bende 38mm çaplı vintage dress'leri beğenenlerdenim. Üstadların bu konudaki görüşlerini çok merak ediyorum ;)

İnsanoğlu neye merak salıyorsa onu araştırıyor, diğer yandan bu vintage saatler insanın birazda olsa kendini özel hissetmesini sağlıyor. Hani kendim için söyleyeyim herkeste olan ve sık kullanılandan çok daha fazla limited edition,special edition, klasik vintage gibib saatlere ilgi duyuyorum.Tabi diğer saatleride seviyorum.

Bu arada anket bölümüne forum özel dress saat yapsa katılır mısınız ve hangi bütçe aralıklarında katılırsınız ve teması ne olmalı diye bir anket açılması kanaatimce çok güzel olur.

Çünkü forum çok başarılı şekilde bir pilot saat ;

Resim

bir chronograph ;

Resim

ve şimdi de bir divers saat yaptı;

Resim

Ben bu üçüne de katılamadım malesef. Artık hem gündelik hayatta kullanabileceğimiz, hemde özel günlerde kullanabileceğimiz bir dress saat zamanı ve sırası gelmedi mi ;)
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj Khan » 28 May 2016, 23:52

vollkan59 yazdı:
TSayiR yazdı:Çok faydalı bir başlık açmışsınız, vollkan59 tebrikler [emoji106] Bu konuyu bende çok merak ediyorum çünkü bende 38mm çaplı vintage dress'leri beğenenlerdenim. Üstadların bu konudaki görüşlerini çok merak ediyorum ;)

İnsanoğlu neye merak salıyorsa onu araştırıyor, diğer yandan bu vintage saatler insanın birazda olsa kendini özel hissetmesini sağlıyor. Hani kendim için söyleyeyim herkeste olan ve sık kullanılandan çok daha fazla limited edition,special edition, klasik vintage gibib saatlere ilgi duyuyorum.Tabi diğer saatleride seviyorum.

Bu arada anket bölümüne forum özel dress saat yapsa katılır mısınız ve hangi bütçe aralıklarında katılırsınız ve teması ne olmalı diye bir anket açılması kanaatimce çok güzel olur.

Çünkü forum çok başarılı şekilde bir pilot saat ;

Resim

bir chronograph ;

Resim

ve şimdi de bir divers saat yaptı;

Resim

Ben bu üçüne de katılamadım malesef. Artık hem gündelik hayatta kullanabileceğimiz, hemde özel günlerde kullanabileceğimiz bir dress saat zamanı ve sırası gelmedi mi ;)

Kesinlikle katılıyorum, beyler saatlerimiz oldukça özel parçalardan oluşuyor, lakin bu özellik bize oldukça pahalıya patlıyor...

Bütçeyi biraz daha aşşağı çekip güzel bir çoğunluğun katılabileceği bir saat tasarımı zor mu gelir acaba ustalara? :)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj radio2019 » 01 Tem 2016, 20:29

Tamam, erkek bileği nispeten kalın, ancak, dev gibi saatler takmak bazen çok komik görünüyor..
Kullanıcı avatarı
radio2019

Mesaj manil » 01 Tem 2016, 20:42

40 mm üstü kadran takmıyorum. İç alanı 42'den büyük saatler bana tepsi gibi gözüküyor.

Sent from my D6603 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj ÜmitYüksel » 01 Tem 2016, 20:51

Görüş farkı 44 mm altı saat bana yokmuş gibi geliyor .

iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj manil » 01 Tem 2016, 21:07

Görüş farkından ziyade aslında biyolojik bir zorunluluk. :) ince bilekte büyük çap çok sakil duruyor.

Yoksa panerai nin çok güzel modelleri var ama olmuyor maalesef.

Sent from my D6603 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj ÜmitYüksel » 01 Tem 2016, 21:14

Sokakta , kafede , vs vs heryerde kişilerin taktığı saatlere bakıyorum . Kiminde bacağım kadar bilek var takmış 36 mm bayan saati gibi duruyor . Ama saat marka nın kralı . Ne diyeyim bence olmuyor . Kişinin bilek kalınlığı ne götürüyorsa onu takması lazım . Ben alışmışım 44 ve üstü kullanıyorum . Küçük kasa çapına alışamadım gitti .

iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, MacGyver, Skywalker34tr ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners