TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Büyüyen Saat Çapları Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat çapları

Mesaj Khan » 28 May 2016, 11:38

mucadeleci yazdı:BaĞzı kadinlar panerai takiyorlar diye erkekler de takmasin mi? :D

Marka değil Cap odaklı konuşuyorum Çavuş :) sakın ol ve elindeki klavyeyi yavaşça yere bırak :D
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj mucadeleci » 28 May 2016, 11:43

Sinirli degilim ben, birakin beni :D Bende zaten panerai saatlerin caplari buyuk oldugu icin o markadan ornek vermistim..
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mlm » 28 May 2016, 11:50

Sen habire uç, ayağın yere basmasın, e bi zaman sonra ayar kaçıyor tabi.

:D :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 28 May 2016, 11:53

Al iste o da geldi.. :D
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj torosluali » 28 May 2016, 11:59

Rocky nin timex i 11 dolarmis.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
torosluali

Mesaj evsen81 » 28 May 2016, 13:20

Rocky Marciano gard bile almayan değişik tarzda bir boksör.Namağlup tek ağırsıklet şampiyon diye hatırlıyorum.Rocky filmlerine esin kaynağı olduğunu söyleyenler de var.Kaya gibi sağlam bir adam ama genç yaşta ölmüş.
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Re: Büyüyen Saat Çapları Hakkında Bilgi

Mesaj kethuda57 » 28 May 2016, 13:38

Ekşi sözlükten alıntıdır :)

gerçek ismi rocco marcegiano'dur. 1 ekim 1923 yılında doğan italyan asıllı amerikalı ağır sıklet boksörüdür.
1948'de profesyonelliğe adım attı ve ekim 1951'de ünlü boksör joe louis'i yendi. daha sonra ağır siklette ünvanın sahibi olan jersey joe scott'la karşılaşan marciano, rakibini aynı yıl içinde 2 kez yenmeyi başardı.1952'den, boksu bıraktığı 1956 yılına kadar ringden her seferinde galip olarak ayrıldı. 1956 yılında archie moore ile dövüşen rocky, bu zorlu maçı da kazandıktan sonra yaptığı açıklamayla, boks kariyerini noktaladığını açıkladı. asla yenilmemiş olması onu hala dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksörü yapmaktadır.
20.11.2007 15:33 kaiserclown
the brockton blockbuster ya da undefeated lakaplarıyla da anılan boksör. 23 eylül 1923 doğumludur. asıl adı rocco francis marchegianoda olsa rocky marciano olarak tanınmaktadır. silvester stalonen'nin efsanevi boksörü rocky'e ilham olduğu konusunda görüşler vardır. ikisininde italyan asıllı amerikalı olması bu kanıyı kuvvetlendirir.
günümüz boksörleri ile karşılaştırdığımızda marciano, spora geç sayılabilecek bir yaşta başlamıştır. tipik bir amerikan genci olan marciano basketbol ve bezbol da profesyonel kariyer yapmak istemektedir. boks ile orduya girdigi yıllarda tanışır. kendisi bu konu ile alakalı antrenörü goody petronelli şöyle der; "i never thought he'd make it. he was too old, almost 25. he was too short, he was too light. he had no reach. rough and tough, but no finesse."

ancak rocky marciano herkesi yanıltmaya başarır ve muhteşem bir kariyer ortaya koyar. profesyonel olarak yaptıgı 49 maçta yenilgi ya da beraberlik yüzü görmeyen marciano üstelik 43 maçı knock out ile neticelendirmiştir.

kanımca marciano ile alakalı en büyük yanılgı onun darbelere karşı çok yüksek direnç göstermesi, böylelikle darbeleri abzorve ederek rakibini yordugu yönündeki düşüncedir. bence bu tamamen yalnıştır.
öncelikle marciano refleksleri korkunç hızlı olan bir insandır. rakiplerinin yumruklarını yüksek oranda bloke eder, insanüstü denecek bir hız ile iskif alır. buda onu en iyi kontra boksörlerinden biri yapar. joe louis gibi sürratli bir rakipten bile pek çok kez kurtulmayı başarmıştır. çoğu knock outunda geliştirdigi atak karşısında rakibin savunmasız kalması vardır..
bu düşüncenin temelinde gerek rocky serisindeki gereksiz abartı, gerekse ogünkü yetersiz çekim teknikleri vardır. çoğu kez rocky marciano bir kaç santim sayılabilecek bir mesefeden rakibin yumruklarından uzaklaşmayı başarmıştır.

"what would be better than walking down any street in any city and knowing you’re a champion?"

rocky marciano

"joe louis is the greatest heavyweight champion of all time. rocky marciano is second only to louis. where do i rate ali? somewhere below me. i beat him, and if i could beat him, no doubt joe louis and rocky marciano could have beaten him."

joe frazier
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Re: Büyüyen Saat Çapları Hakkında Bilgi

Mesaj kilicturan » 28 May 2016, 13:50

Saat çapları moda ile ilgili bir konu bence. Modacılar daha büyük çaplı saatleri tasarlayıp sunuyorlar ve bir süre sonra bu genel kabul oluyor. Tahminim bir süre sonra tekrar daha küçük saatlerin moda olmaya başlayacağı şeklinde. Ben bu konuyu kravatlara benzetiyorum. Yetmişlerde kravatlar çok geniş, seksenlerde o kravatları çok komik bulurdum. Seksenlerde kravatlar çok dardı. Daha sonra sanırım ikibinlerin başlarında kravatlar tekrar genişlemeye başladı. Buna uzun süre direnmeye çalıştım :) ama zaman içerisinde satılan kravatlar hep geniş olmaya başladı hem de o kadar uzun süre görmekten ben de alışmaya, rahatsız olmamaya hatta beğenmeye başladım :) Şimdilerde kravatlar tekrar daralmaya başlamış diye görüyorum. Gerçi artık mecbur kalmadıkça kravat takmıyorum ve pek de mecbur kalmıyorum.
Konu saat çapından kravata döndü gibi oldu ama, tasarımcılar bir süre sonra ufak çaplı saatlere geri dönebilirler diyorum.
Neither have enough watches, nor have enough time!
Kullanıcı avatarı
kilicturan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 351925, Mtn ve 235 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners