Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Khan » 26 May 2016, 23:59
Cct yazdı:Citizen Group'u sadece Citizen markası olarak değerlendirmek biraz yanlış.
Angelus, Arnold&Son, Bulova ve La Joux-Perret'de Citizen Group bünyesindeki markalardan

Adamların ellerini attıkları tüm firmalar yaprak dökümü yaşıyor abi... Son zamanlarda bu markaların devrim niteliğinde bir saat ürettiğini görmedik hiç.
Bulova da bile Accutron haricinde hiç bir hareket yok.
God is good.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
-

Khan
-
Cct » 27 May 2016, 00:18
Hangisi yaprak dökümü yaşıyor?
Arnold&Son'ı 2012 yılında satın aldılar. Bundan öncesinde gayet sıradan hatta bazı modellerinde ETA, Sellita mekanizma kullanan bir markayken şu anda son derece niş bir kitleye hitap eden "sanat eserleri" üretiyorlar.
Quartz krizine yenik düşen Angelus'u 2015 yılında küllerinden dirilterek ilk dead beat tourbillon modeli tanıttılar.
Bulova tüm dünyada bulunduğu fiyat kategorisinin en çok talep edilen markalarından.
Citizen dünyanın en büyük ticari sermayelerinden. Satın aldıkları markalarıda tamamen İsviçre'de isviçreli profesyoneller aracılığıyla yönetiyorlar. Bence FC gibi iyi işleyen, sevilen ama yeterli atağı gösteremeyen bir marka için daha iyisi olamazdı.
Her türlü saat itinayla takılır.
-

Cct
-
ltf » 27 May 2016, 02:42
Ayni konuyla ilgili baslik acmistim, basliklar birlestirilebilir diye dusunuyorum. Yeri gelmis iken forum kurallarini hatirlatip yeni konu acmadan arama ozelligini kullanalim diyorum.

Alim sadece FCyi degil Alpinayi da iceriyor.
Time is slow when you wait, time is fast when you are late!
-

ltf
-
ltf » 27 May 2016, 02:49
TSayir, umarim dedigin gibi olmaz ve Citizen elindeki kaynaklari kullanip firmalarin benlikleriyle oynamadan onlari ust duzeylere tasir. Ben de ozellikle FCyi sadece dress watch uretmeye odaklanmis stratejileri yuzunden cok takdir ediyorum, umarim abuk subuk saat modelleri gormeye baslamayiz.
Time is slow when you wait, time is fast when you are late!
-

ltf
-
evsen81 » 28 May 2016, 13:22
Daha iyi olur firmalar için diye umalım

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
-

evsen81
-
bytepire » 07 Haz 2016, 10:21
Bu yazıyı okuyana kadar Citizen markasını Seiko'nun sahip olduğu bir marka olarak düşünmüşüm hep... Meğerse farklı firmalarmış... Hatta Sanki Seiko dan daha geniş çaplı bir firmaymış gibi beldi bana... Çok ayıp oldu bunu bilmemek.
FC nin tasarımlarını çok beğeniyorum, henüz bir FC sahibi olmasam da. İnşallah bozmazlar tarzlarını. Belki de faydalı olur, daha makul fiyatlara satılırlar.
-

bytepire
-
copycat » 23 Haz 2016, 14:30
kesinlikle pozitif olacağını düşünüyorum. bakın citizen bulova ya eco-drive ı dayatmadı aynı şekilde precisionist mekanizmayı da kendi modellerine taşımadı. markaları kendi çerçevesinde yaşatmaya gayret ediyor citizen. bazı isviçre markalarını gözümüzde fazla büyütüyoruz diye düşünüyorum. citizen özellikle alpina'yı doğru kullanırsa kaliteli kitlelere ulaşabilir.
-

copycat
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Google [Bot], Mtn ve 272 misafir