TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj mertk » 10 May 2016, 15:33

TSayiR yazd覺:
mertk yazd覺:
manil yazd覺:Tekrar belirtiyorum, 癟ok iddial覺 ve ger癟ekten bu konuda yap覺lm覺 bilimsel arat覺rma ve matematiksel hesaplamalarla da desteklenen teorilerle beraber ele al覺nd覺覺nda (maalesef k繹t羹 bir 繹rnek ama daha uygunu yok- merdivenalt覺 at繹lyede 癟al覺覺p 4.5 G sim kartl覺 iphone 6 s plus kullanan profil benzerini d覺ar覺da b覺rakt覺覺n覺zda) pahal覺 tabir ettiiniz saatleri almak uzun vadede o kadar da pahal覺ya mal olmuyor.

Manip羹lasyon sonucunda, yazd覺覺m entry 癟ok farkl覺 anla覺lm覺 san覺r覺m. Ben, burada uzun vadeli (120 ay / 360 ay gibi) saat sat覺覺n覺 kast etmedim. Neden b繹yle sat覺覺n olmayaca覺n覺 da anlatt覺m, bunun sebebi de bilan癟onun aktif-pasifi ve saat satan irketin kendini fonlama yap覺s覺d覺r.

Tekrar vurgulamak gerekirse u sonuca var覺yoruz:

Saate ay覺racak b羹t癟eniz var ama g繹rece pahal覺 addettiiniz markalar覺 (burada da komplikasyon makineler kast edilmiyor, kiiye g繹re deien bi癟imde 10K - 40K aras覺 bir fiyat aral覺覺 al覺nabilir) birden almak yerine "u saati alay覺m, ondan dierine ge癟eyim" eklinde d羹羹nce size maddi olarak asl覺nda daha k羹lfetli oluyor.

Uzun s羹reli kullanarak ald覺覺n覺z saatler de maliyetine uzun y覺llara yay覺lm覺 bi癟imde bak覺ld覺覺nda g羹nl羹k maliyet a癟覺s覺ndan o kadar da pahal覺 deil.

Saatin tutku olduu, saate verilecek paran覺n 繹nem ta覺mad覺覺, saati maddi beklentiyle almamak gerektii gibi g繹r羹lere b羹y羹k oranda kat覺lsam da benim amac覺m burada insan覺n hobisine ay覺rd覺覺 ve t羹ketici psikolojisi a癟覺s覺ndan 繹nem ta覺yan bir metaya ilikin irrasyonellii vurgulamak deil (ki 繹yle d羹羹ncem de yok), sadece saat al覺m覺 konusunda farkl覺 a癟覺dan olaya yakla覺p olay覺n maddi y繹n羹ne ilikin bilgilendirme yapmakt覺.

Koleksiyonerlik konusunun ise ciddi bir know-how ve 繹ng繹r羹 gerektiren ve olduk癟a riskli say覺lan bir konu olduunu d羹羹n羹yorum. Kanaatimce, tarihsel a癟覺dan 繹nemli olan (Elvis'in saati, Einstein'覺n longines'i gibi) saatlerin d覺覺nda, her biri sanat eseri niteliinde komplike saatleri ticari ama癟la al覺yorsan覺z, sigortas覺, bak覺m覺, zarar g繹rmemesi i癟in muhafazas覺 felan derken, vulnerability'si y羹ksek ve k璽r oran覺 belirsiz bir ticarete girmi oluyorsunuz. milyon dolarlar覺n konuulduu bu t羹r ortamda bizim vintage saatlerimizin tutarsal olarak ger癟ekten esamesi okunmaz.

Manil ger癟ekten bir deiik s繹ylemlerdesiniz, g羹nl羹e vurulduunda zaten hi癟 birey pahal覺ya gelmemi oluyor;

Bunun d覺覺nda koleksiyonerlikden kast覺n覺m覺z illa bielli vintage bulunamayan saatleri almak delidir, ben koleksiyon yap覺yorum neyn koleksiyonunu yap覺yorum sevidiim, benim i癟in biey ifade eden saatlerin illa 繹yle belli vintage bir deeri olacak diye bir ey yok.

Bunun d覺覺nda gelir kol saati al覺m覺 falan bence konu kafadan hikaye, kim ne isterse al覺r para onun deil mi, saat 癟ok pahal覺 bir ey deil sonu癟ta, bir tane al覺p hep takc覺am derseniz.

Ama belli modelleri almay覺 d羹羹n羹p, kafan覺za koyuyorsan覺z, bu derece pahal覺 bir hobiye d繹n羹ebiliyor ki elinizde ki saatleri tutuyorsan覺z eer, genelde de forumla ilgili olmayan insanlar b繹yle yapar.

Saat bir l羹kst羹r, ben saatlerimi satmam, benim i癟in belli deerleri kazand覺ktan sonra ondan onlara para ediyor g繹z羹 ile de bakmam hi癟 bir zaman.

Siz de zor yolla Rolex ald覺m, ben bunun kafas覺nday覺m gibi bir yaz覺ma seziyorum Tsayir ile aran覺zda, bana d羹mez ama ben okuduklar覺mdan b繹yle anlad覺m,

Ondan bunun, bence konusunu bile yapmaya gerek yok, hi癟 biri 癟ok 繹zel deil, Rolex dediiniz saat 20.000-40.000 bin tl olsun, eer paraya d繹n羹t羹rmek istiyorsan覺z bunu, ondan herkes 癟ok rahat paras覺n覺 kenara koyarak bile alabilir, ki dediim oldu bu deil herkesin saati kendine g繹re manevi deerleri 癟oktur, saatin de b繹yle bir deer kazanmas覺 繹nemlidir bence, ister 3.000.000 tl olsun, ister 100 tl olsun, kiiye g繹re saatlerin deeri, belli zamanlarda, iyi k繹t羹 hat覺ralar覺nda onlar覺n yan覺nda, onlar覺n bir par癟as覺 olmas覺d覺r.

Olay bu kadar basit, bir nevi 繹zdeleleiyoruz genelde saatlerimlizle, ben k羹癟羹kl羹羹mden beri b繹yleyim.

Ondan b繹yle o ekilde finans, bu ekilde laf ge癟irmeler bence forumun saatseverliine her ekilde ayk覺r覺.

Mertk Kardeim, s繹z hakk覺 doduu i癟in yaz覺yorum, laf覺m yine bakalar覺na deil sadece senin i癟in. 襤steyen istedii saati gelir durumuna g繹re al覺r, maddi gelirine g繹re kimisi bol s覺f覺rl覺, kimisi de tek s覺f覺rl覺. Burada etken olan birinci s覺radaki ey maddi gelirse ikincisi de beenidir yani zevkler ve renkler k覺sm覺. imdi L羹x -xXx- saati beenen dar gelirli bir adam bu saati istedii kadar beensin 20 y覺l da ge癟se maddi durumunu d羹zeltmedik癟e alamaz ancak Pahal覺 xXx saati olan maddi durumu iyi olan kiiyse uygun fiyatl覺 bir markan覺n bir modelini alabilir hem de biriktirmeden.. 3-3-5-5 biriktirmek i癟in insanda t繹vbe-destur Peygamber sabr覺 gerekir. Yoruldum ama yineliyorum matematiksel,iktisadi,ekonomik vs vs.. ad覺n覺 sen koy, Evet ama bu devirde biriktirilerek bireyler al覺nm覺yor maalesef ki durum bu. Seninde yazd覺覺n -g羹nl羹e vurulduunda zaten hi癟 bir ey pahal覺ya gelmemi oluyor- k覺sm覺n覺 sen direkt yazd覺n ben 繹rneklemelerle ev,araba vs vs.. diye yazd覺m ayn覺 eyden bahsediyoruz seninle.
Ben ad覺m覺n ge癟tii yazd覺覺n c羹mleyi ise asla kabul etmiyorum, Kimseyle bir problemim yok, Laf ge癟irmek gibi bir derdim yok, manip羹lasyonla da alakam yok. Herkesin kolundaki g羹zellikler al覺n teridir. Kimisi kendisi kazan覺r al覺r, kimisine de sevdikleri al覺n terini ak覺tarak al覺r.

Tabi, maddi geliri yetmeyen, evet zor yani herkesin bir s羹r羹 derdi tasas覺 harcad覺覺 yer var, ma覺n覺n b羹y羹k bir k覺sm覺n覺 biriktirerek saat alacak diye bir ey demek sa癟am olur, en az覺ndan ev ge癟indirenler i癟in b繹yle durum.

Bu arada laf ge癟irme olay覺n覺 senin ad覺na s繹ylememitim, troll deceted falan olaylar覺n覺 bence b繹yle bir forumda g繹rmemeliyiz.

Not:Ben 癟o癟ukluumdan beri ingilizce okudum, iim onunla ilgili, ben de detected yerine deceted yazm覺覺m mesela, imdi dikakt ettim , ondan b繹yle de' lere tak覺lmak falan biraz fazla olmu bence, manil bana da tak覺lmas覺n diye ayr覺ca not d羹t羹k, yanl覺 yazm覺覺sz kusura bakmas覺n.
IVAN BEBEK B襤R GN TRK襤YE'YE YOLUN DECEK!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
mertk

Ya: 35
Kay覺t: 02 ub 2010, 00:42

Mesaj kethuda57 » 10 May 2016, 16:33

Tuncaya manip羹lasyoncu demek biraz a覺r ka癟ar. Duygular覺n覺 i癟inden geldii gibi yazan bir arkada覺m覺z.
Senin kular覺n olurdu mevsimi yolculuklara 癟a覺ran...
襤nstagram : kethuda57
Kullan覺c覺 avatar覺
kethuda57

Ya: 42
Kay覺t: 26 Tem 2011, 21:02

Mesaj zafeer » 10 May 2016, 16:46

Bence uzatmaya gerek yok herkes ayni fikirde olmayabilir konuya kendi bakisimida kisaca yazayim;ihtiyacim olmayan parayi saate veririm onun disinda para biriktirip baska harcamalarimdan kisip saat almam.
Ev yok araba yok hayat standartlarin istedigin seviyenin cok altinda ama kolunda rolex var bana fazlasiyla yanlis geliyor
Bu cumle tercihini bu yonde yapmis insanlari yargiladigim seklinde anlasilmasin kendi tercihimi ve dogrumu ifade ettim.Herkese saygimiz sonsuz.!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
zafeer

Ya: 37
Kay覺t: 02 Ara 2011, 02:46

Mesaj odeon » 11 May 2016, 16:12

Her gun x USD biriktirsek yaklasimi guzelmis. Yalniz enflasyon canavarina yenilmemek icin vadeli hesapta tutmakta fayda var.
Ben de her gun kenara $100 atsam, 25 yil sonra emekli oldugumda kendimi Patek 5207P ile odullendirebiliyorum, en azindan teorik olarak.
:)

Orhanbalu yazd覺:En iyi saat, satmayaca覺m saatimdir.
Saat sat覺n almak isteyenler, kesinlikle b羹t癟elerini aan fiyatlardaki saati almamal覺. Yukar覺larda bir arkada bahsetmiti 60 k羹s羹r M $ serveti olan bir insan 20k $ saat tak覺yor.
Bence bayaa hakl覺.

Yaklasik uc sifir eksik olmus. Warren Buffett bir milyoner degil, milyarder.
Kullan覺c覺 avatar覺
odeon

Kay覺t: 04 May 2016, 13:32

Mesaj ThunderbolT » 26 May 2016, 14:47

Foruma fazla vakit ay覺ramayan ve taze bir 羹ye olarak yapt覺覺m yorumun alt覺nda bu kadar muhabbet d繹nmesi beni mutlu etti a癟覺kcas覺 :)
Dier yandan, bir maa覺m dememitim bir ayl覺k gelirim demitim (herkes 羹cretli 癟al覺m覺yor sonu癟ta) onun hala arkas覺nday覺m ki bu sadece tavsiyemdir. 襤leride 5 ayl覺k gelirime eit bir saat de alabilirim hi癟 belli olmaz :) Telefon saat kar覺lat覺rmas覺 olay覺na kesinlikle kar覺y覺m. 襤kisinin ortak noktalar覺 olsa da bambaka deerlendirilmesi gereken aletler. O tart覺ma 癟ok zaman al覺r. Son olarak, 繹nemli olan覺n kolunuzdaki saate bakt覺覺n覺zda size saati veya tarihi g繹stermekten fazla eyler vermesi olduu d羹羹n羹yorum. Mutluluk haz gibi ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
ThunderbolT

Kay覺t: 19 May 2015, 15:42

Mesaj nadsevic » 26 May 2016, 21:01

Benim d羹羹ncem saatin tek ba覺na 癟ok b羹y羹k anlamlar ifade etmedii hayat覺 yaama eklinizin i癟erisinde kullan覺lacak saati se癟mek gerekmektedir; 繹rneklemek gerekirse villada yaam覺yorsam 100bin liral覺k bir saat yaant覺ma l羹ks gelecektir[bunun yerine araba modelimi y羹kseltirim], standart bir evim var arac覺m da premium marka say覺lan bir ara癟 ise ancak evimin dekoruna 繹zenilmemi ise 30-40bin liral覺k saat yine gereksiz kal覺r. Benim 繹nceliklerim bunlar tabi ki bir tourbillon g繹rd羹羹mde heyecanlan覺r覺m sat覺n almak isterim ama ihtiya癟lar hiyerarisine g繹re de evi arabay覺 ba覺 bah癟eyi sat覺p o saati almam.

B羹t羹n bu yazd覺klar覺ma ek olarak ise saat sadece para ile sat覺n al覺nan bir ey olmas覺na ramen anlatt覺klar覺 ve hayat覺n覺za katt覺klar覺 sadece para ile 繹l癟羹lemez. Tarz覺n覺z覺 g繹sterir ve zevkleriniz konusunda bilgi verir.
Belirgin tarz覺n覺z yoksa, etraf覺n覺zda bu saat 癟akma m覺 diye soracak hadsizler varsa PP Grand Complications serisi bir saat ile Tissot'un bir fark覺 olmayacakt覺r.
Ama yine de hepimiz f覺st覺覺 al覺p k覺rbac覺 da vurmak isteriz oras覺 da ayr覺 bir durum https://www.youtube.com/watch?v=foNM7p9Q2KI
Kullan覺c覺 avatar覺
nadsevic

Kay覺t: 01 Ara 2014, 00:05

Mesaj kiwi21 » 14 May 2017, 23:14

Forumun derinliklerinde kaybolmuken bu bal覺k g繹z羹me 癟arpt覺 tekrardan. Belki okumak, fikrini belirtmek isteyen olur. Up'layal覺m...
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullan覺c覺 avatar覺
kiwi21

Ya: 37
Kay覺t: 31 Tem 2011, 10:56

Mesaj espinosa » 15 May 2017, 11:44

Gereksiz bir konu olmu. Nesnelere insanlar覺n adlettikleri deer ve 繹nem birbirinden o kadar farkl覺 iken, nesne al覺m tercihlerini sadece gelir boyutundan deerlendirip bir sonuca varmaya 癟al覺mak nafile bir emek olur. Onun yerine insanlar覺n forumda akl覺ndaki,beendii ve sahip olduklar覺 saatlerini paylamalar覺n覺 tercih ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
espinosa

Kay覺t: 03 Eki 2010, 21:04

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners