TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sumo SBDC001 Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Kutu Açılışı!!

Mesaj kethuda57 » 25 May 2016, 12:02

Tgm yazdı:
kethuda57 yazdı:
mucadeleci yazdı:Hadi bende Sumo diyeyim bari. Şimdiden hayırlı olsun :thumbup:

doğru cevap gelmişti Musa abi tebrik ederim doğru tahmin :)

Tuncay hayırlı olsun :champ: :champ:

Resim

Allah senden razı olsun üstad yoksa halimiz yine nasıl olurdu kim bilir :D

Tebrikler :champ:

hahaha artık bu saatin ne olduğunu 40. sayfada öğrenirdik Tuncaya kalsa. :lol: :lol:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Re: Seiko Sumo SBDC001 Kutu Açılışı

Mesaj fore » 25 May 2016, 12:33

İyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
fore

Mesaj Anesthesia » 25 May 2016, 13:08

Güzel günlerinizde kullanın

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Star » 25 May 2016, 13:26

Tebrik ederim. Güzel Günler'de kullanılsın :champ:
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj vollkan59 » 25 May 2016, 15:14

Hayırlı olsun Tuncay, güzel tercih iyi günlerinde :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj Clk » 25 May 2016, 16:03

Tebrikler :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gkarinca » 25 May 2016, 16:12

Kutu acilmis :shock:

Guzel gunlerde kullan :champ: :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
gkarinca

Mesaj TSayiR » 25 May 2016, 16:20

Saatimiz Seiko SBDC001 namı diğer Sumo . Öncelikle bu saat çok fena denk geldi, hiç aklımda yokken gördüm ve bir türlü ısınamadığım Turtle ile takas yaparak aldığımı belirtmek isterim.(ısınamama sebebi kesinlikle pepsi bezel olduğundan yoksa saat 10 numara sade siyahı aklımda ilerde alabilirim) Yurt dışıyla filan uğraşmadım ancak şu anda yurt dışı sitelerinde üzerine gümrük vergisi de eklendiğinde azımsanmayacak bir fiyata geliyor. Buradan sorularıma yardımcı olduğu için kethuda57 ibrahim kardeşime ve mucadeleci musa kardeşime teşekkür ederim. :champ: :champ:

Geçelim saatin resimlerine ve naçizane incelemesine :)

Resim

Araştırmalarım sonucu; TSF olsun, yurtdışı forumlar olsun, kullanan arkadaşlarımız olsun, kime sorduysam Sumo hakkında %99 olumlu eleştiriler aldım. Saati kolunuza taktığınız anda kalite hissini kesinlikle fark ediyorsunuz. :super:

Resim

Açıkcası Sumo'yu koluma takmadan önce 45 mm kasa ölçüsüne sahip olan bir saatin kolumda büyük görünmesinden korkmuştum ancak bileğime tam oturdu.
Saatin kadranı oldukça geniş ve kontrastlı (simsiyah), ayriyetten kadrana gün koymayıp sadece tarih eklenmesi bu genişliği yaratan en önemli faktör, bu da saati daha iyi okumaya olanak sağlıyor :thumbup:

Resim

Saatte 6r15B mekanizma kullanılmış, 21600 vuruş ve elle durdurma özelliği mevcut. Yurtdışı forumlarda saatin zaman tutmasına 3-5 saniye deniyor valla utanmasalar cosc seviyesine çıkaracaklar :D Güç rezervi 50 saat deniyor. Ancak ben zaman tutmasını ve güç rezervini denedikten sonra ekleyeceğim. :thumbup: :thumbup:

Resim
Resim
20mm Lug aralığına ve çok parlak bir kasaya sahip bu da bizi kasası konusunda çizilmelere karşı daha dikkatli olmaya itiyor. Elimden çıkarttığım Turtle'in kasası sanki bir tık daha kaliteliydi diyebilirim. :thumbup: Saatte bulunan kristal hardlex çizilmez cam çok bombeli değil bu da bence saate şık bir görüntü katmış ben çok bombeli cam sevmiyorum. :thumbup:

Resim

Bu saatin diğer forumlarda eleştirilen belkide tek handikabı parlak kasası ve 20 mm lug aralığına sahip olması.. Saate Sumo denmesinin nedenini bende elime aldığımda anlamıştım. 45 mm kasalı bir saate 20 mm lug yapmak saati obeziteye terk etmek anlamına geliyor :D :D Haliyle saatin görüntüsü bu nedenden Tostombak bir sumo gibi :lol: :lol:

Resim

Saatin kurma kolu vidalı olup seikonun "S" si ve klips tokasında seiko yazısı mevcut. Bunlar ince ayrıntılar ve bence tüm markalar bu gibi ince detaylara dikkat etmeliler :thumbup:

Resim
Resim

Seiko gibi köklü bir şirket (benim bu şahsi görüşüm) kutu içeriğine bir adet prospex kauçuk kayış eklemeliydi. Bunu almak isterseniz ekstra ücret ödüyormuşsunuz :x

Saatin lumesi olduça güçlü :geek:

Resim
Resim

Saatin bileziğini ben çok sevdim ama resimlerde de görülen nato kayışlarla kullanacağım.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Resim

Bu da Keyif Kahvesi :D :D

Resim
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners